in

ένας ιστότοπος για να αποτίσουμε φόρο τιμής στα εξαφανισμένα ζώα

Πένθος: είναι πολύ θλιβερή λέξη. Αλλά αν έχετε σκυλιά για μεγάλο χρονικό διάστημα, το πιθανότερο είναι ότι έπρεπε ήδη να αποχαιρετήσετε έναν γούνινο σύντροφο. Η φιλία διαρκεί για πάντα, ωστόσο το σώμα δεν είναι αιώνιο. Το Ίδρυμα 30 εκατομμυρίων φίλων δημιούργησε επομένως έναν ιστότοπο που επιτρέπει στους δασκάλους να αποτίουν φόρο τιμής στα ζώα τους και να απαθανατίζουν μνήμη τους.

Ένα τελευταίο αφιέρωμα

Ο ιστότοπος ονομάζεται ” στη μνήμη του φίλου μου “. Το όνομα ανακοινώνει ήδη το χρώμα. Αυτός είναι ένας εντελώς δωρεάν χώρος και χωρίς καμία διαφήμιση. Κάθε ιδιοκτήτης δημοσιεύει εκεί μια φωτογραφία της τρίχας της όταν ήταν στην ακμή της, χαρούμενη και γεμάτη. Γιατί στο τέλος της ημέρας, αυτές είναι οι στιγμές που έχουν μεγαλύτερη σημασία και που θέλουμε να θυμόμαστε. Ο θάνατος είναι μια φυσική και αναπόφευκτη διαδικασία. Επομένως, το πιο σημαντικό είναι ότι το ζώο είχε μια καλή ζωή. Και ακόμα κι αν τώρα αναπαυθεί εν ειρήνη, αυτές οι καλές στιγμές θα μείνουν για πάντα χαραγμένες στη μνήμη σας και στις σελίδες αυτού του ιστότοπου.

Προσθέτουν και οι κύριοι ένα μήνυμα δίπλα στο κλισέ: ένα τελευταίο αντίο, ευχαριστώ, μια ωραία ανάμνηση, ένα συναίσθημα… Είναι μια ευκαιρία να εκφράσεις αυτό που έχεις στην καρδιά σου, αυτό που δεν πρόλαβες να πεις ή αυτό που θέλεις να απαθανατίσεις. Ο καθένας είναι ελεύθερος να γράψει τις λέξεις που θέλει ή χρειάζεται να μοιραστεί. Αυτό βοηθά ορισμένους ιδιοκτήτες να θρηνήσουν ώστε να μπορούν να προχωρήσουν. Όπως λένε, «οι σκύλοι μπαίνουν στη ζωή μας για να μας διδάξουν αγάπη και φεύγουν για να μας μάθουν πώς να χάνουμε».

αφιέρωμα στα ζώα
Συντελεστές: GoranH / Pixabay

Μια υποστηρικτική κοινότητα

Ο ιστότοπος φιλοξενεί μια ολόκληρη κοινότητα ανθρώπων που μένουν μαζί. Η σελίδα κάθε θηρίου είναι γεμάτη με εικονικά λουλούδια και μηνύματα τουαμοιβαία βοήθεια δημοσιεύτηκε από άλλους χρήστες του Διαδικτύου. Αυτοί είναι συχνά κύριοι που έχουν χάσει επίσης έναν γούνινο σύντροφο και επομένως κατανοούν πολύ καλά την κατάσταση του συγγραφέα. Όλοι αυτοί οι άνθρωποι απλώνουν το χέρι ο ένας στον άλλο για να ξεπεράσουν τον πόνο τους μαζί.

Τα λόγια του Ρεχά Χουτίν, ο Πρόεδρος του Ιδρύματος 30 Million Friends, συνοψίζει πολύ καλά την κατάσταση: «Ο Mabrouk, ο Junior και ο Mabrouka με πλήγωσαν μόνο μία φορά στη ζωή τους: τη μέρα που έφυγαν. Αντιμέτωποι με την απώλεια ενός ζώου, η θλίψη μας συχνά παρεξηγείται ή παρεξηγείται από τους γύρω μας. Προτιμούμε λοιπόν να το κρατάμε για τον εαυτό μας. Κάνοντας αυτό οξύνει τον πόνο ακόμη περισσότερο. Ξεπέρασα τον πόνο μου μόνο χάρη στις πολλές μαρτυρίες συμπαράστασης που έλαβα από το κοινό. Γι’ αυτό ήθελα να δημιουργήσω έναν χώρο όπου ο καθένας μπορεί να έρθει και να αποτίσει φόρο τιμής στον φίλο του, γιατί όλοι μοιραζόμαστε αυτή την ανάγκη να θυμόμαστε τα ζώα μας. »

αφιέρωμα στα ζώα
Συντελεστές: Geralt / Pixabay

Θα σας αρέσει επίσης:

Τα 20 πιο όμορφα αποσπάσματα για τα σκυλιά

Φωτογράφος απαθανατίζει την ομορφιά των ανάπηρων ζώων

Η ζωή ενός βετεράνου αλλάζει όταν υιοθετεί έναν σκύλο

Written by admin

Εκπαιδεύοντας ένα σκύλο ως ζευγάρι, ποιες μπορεί να είναι οι δυσκολίες;

Μπορείτε να κληροδοτήσετε την κληρονομιά σας σε έναν σκύλο;