in

ανακαλύψτε μια από τις παλαιότερες ράτσες στον κόσμο

Ο σκύλος της Γροιλανδίας ή Γροιλανδός είναι, όπως υποδηλώνει το όνομά του, σκυλί σκανδιναβικού τύπου. Αυτός ο πολύ ενεργητικός και γεμάτος αυτοπεποίθηση σκύλος έλκηθρου είναι επίσης πολύ καλός στο κυνήγι. Το πολύ ανεξάρτητο ταμπεραμέντο του απαιτεί κατανόηση και πάνω απ’ όλα έμπειρο άνθρωπο για να μπορέσει να το διαπαιδαγωγήσει σωστά. Δυστυχώς, αυτή η όμορφη φυλή δεν είναι πολύ παρούσα στη Γαλλία.

Η μικρή ιστορία του Γροιλανδού

Ο Γροιλανδός ονομάζεται επίσης σκύλος της Γροιλανδίας μια από τις παλαιότερες ράτσες στον κόσμο αφού χρονολογείται πριν από περισσότερα από 7000 χρόνια. Οι αρχαιολογικές ανασκαφές, που επιβεβαιώθηκαν με δοκιμές άνθρακα-14, αποδεικνύουν πράγματι την παρουσία του εκείνη την εποχή στις αρκτικές ακτές της Σιβηρίας, του Καναδά, της Αλάσκας και της Γροιλανδίας. Μεταξύ 4000 και 5000 ετών πριν, οι πρόγονοι των Γροιλανδών ζούσαν δίπλα στους πρώτους Sarqaq Inuit. Ήταν τότε χρησιμοποιείται για το κυνήγι της αρκούδας και της φώκιας και για το τράβηγμα ελκήθρων. Στις μέρες μας, είναι ένας σκύλος που έχει παίξει πολύ σημαντικό ρόλο στις πολικές αποστολές. Βρίσκεται μεταξύ των Μεγαλόσωμοςευκίνητο και γρήγορο, και το Malamute, ισχυρός και ανθεκτικός, έχει γίνει ο κατεξοχήν σκύλος της αποστολής. Ο Γροιλανδός είναι επίσης αναγνωρίστηκε από την Société Centrale Canine το 1937 και στη συνέχεια από την FCI το 1967.

Ένα έλκηθρο που μοιάζει με λύκο

Ο σκύλος της Γροιλανδίας θεωρείται σκύλος τύπου Spitz. Το τρίχωμα του είναι διπλό με απαλό και παχύ υπόστρωμα και συμπαγές, ίσιο και τραχύ εξωτερικό παλτό. Τα μαλλιά είναι πιο άφθονα στο σώμα του παρά στο κεφάλι και στα πόδια του. Έχει επιπλέον το πιο βαρύ τρίχωμα από όλα τα σκυλιά έλκηθρου. Όλα τα χρώματα είναι αποδεκτά για το φόρεμά της εκτός από το αλμπίνο. Ο Γροιλανδός έχει α χαρακτηριστικό τριγωνικό σχήμα στους ώμους του. Τα μάτια του είναι αρκετά σκοτεινά και έχει μικρά τριγωνικά αυτιά όρθια στο κεφάλι του. Η ουρά του είναι θαμνώδης και φέρεται κυρτή πάνω από την πλάτη του. Τα αρσενικά έχουν κατά μέσο όρο 60 cm και τα θηλυκά 55 cm στο ακρώμιο. Ο σκύλος της Γροιλανδίας ζυγίζει κατά μέσο όρο περίπου τριάντα κιλά.

Ο σκύλος της Γροιλανδίας, ένα ενεργητικό και ανθεκτικό ζώο

Λόγω της καταγωγής του ως σκύλος έλκηθρου και κυνηγιού, είναι ένας πολύ ευπροσάρμοστος σκύλος. Όπως οι περισσότεροι σκανδιναβικοί σκύλοιαυτός είναι αρκετά ανεξάρτητη και με αυτοπεποίθηση. Παρόλα αυτά, αυτό δεν τον εμποδίζει να είναι κοινωνικός και να απολαμβάνει την παρέα άλλων σκύλων. Ο Γροιλανδός εκτιμά επίσης πολύ τα αφεντικά του, αλλά λέγεται συχνά ότι δεν είναι το σκυλί κανενός αφέντη. Δυναμικός και ανθεκτικός, το ένστικτό του καθώς και η ιδιοσυγκρασία του τον κάνουν πολύ καλό σκύλο φύλακα χωρίς να είναι επιθετικός. Είναι ένας σκύλος που έχει μεγάλη ανάγκη να ασκήσει τον εαυτό του, Επομένως, η διαμονή σε διαμέρισμα πρέπει να αποφεύγεται και να προτιμώνται οι μεγάλες βόλτες!

Πόσο κοστίζει η υιοθεσία αυτής της ράτσας σκύλου;

Η τιμή ενός σκύλου Γροιλανδίας ποικίλλει όπως όλα τα καθαρόαιμα σκυλιά ανάλογα με την καταγωγή, την ηλικία και το φύλο του. Δυστυχώς, δεν είναι δεν είναι αρκετά διαδεδομένο στη Γαλλίαείμαστε εμείς σήμερα αδύνατο να δοθεί μια μέση τιμή για την αγορά ενός Γροιλανδού. Κάποιοι κάνουν λόγο για περίπου 1000 ευρώ, αλλά δεν μπορέσαμε να επαληθεύσουμε αυτές τις πληροφορίες.

Written by admin

Ανακαλύψτε 5 ιστορίες πολύ γενναίων σκύλων (Μέρος 2)

Γιατί ο σκύλος σας δαγκώνει τα πόδια του;