in

Ανακαλύψτε 5 ιστορίες πολύ γενναίων σκύλων (Μέρος 2)

Τα σκυλιά είναι πάντα εκεί για εμάς. Μας αγαπούν άνευ όρων και είναι πάντα εκεί όταν τα πράγματα πάνε στραβά. Μας κάνουν να γελάμε, είναι πιστοί και συχνά είναι προικισμένοι με ένα θάρρος που δεν θα το υποπτευόμασταν ποτέ. Αυτό μας αποδεικνύουν αυτές οι 5 απίστευτες ιστορίες σκυλιών που έχουν γίνει ήρωες!

Roselle and Salty, σκύλοι-οδηγοί για τυφλούς

Ο Salty και η Roselle είναι δύο σκύλοι-οδηγοί για τυφλούς. Η Roselle και ο ιδιοκτήτης της συναντήθηκαν για πρώτη φορά στις 22 Νοεμβρίου 1999. Την τραγική μέρα της 11ης Σεπτεμβρίου 2001, η Roselle κοιμόταν κάτω από το γραφείο του ιδιοκτήτη της στον Πύργο 1 του Παγκόσμιου Κέντρου Εμπορίου. Ξύπνησε από την πρόσκρουση του αεροπλάνου 18 ορόφων από πάνω τους. Στη συνέχεια επέτρεψε στον ιδιοκτήτη του και περίπου τριάντα άλλα άτομα να κατέβουν στους 78 ορόφους του πύργου. Ο δεύτερος πύργος κατέρρευσε αμέσως μετά την αναχώρησή τους. Παρά τα πολλά συντρίμμια που έπεσαν πάνω τους, η Roselle την κράτησε ήρεμη για να οδηγήσει τον ιδιοκτήτη της σε ένα πιο ασφαλές μέρος: έναν σταθμό του μετρό.

Όσο για τον Σάλτι, ο κύριός του αποφάσισε να τον λύσει όταν ο πύργος άρχισε να τρέμει. Νομίζοντας ότι δεν θα τα κατάφερνε ζωντανός, προτίμησε να δώσει στον σκύλο του την ευκαιρία να δραπετεύσει. Αλλά ήταν χωρίς να υπολογίζω στο θάρρος και την αγάπη που είχε η Σάλτι γι’ αυτόν. Ο σκύλος πράγματι δεν έχει κουνηθεί από το γραφείο του κυρίου του και περίμενε να τον καθοδηγήσει ήρεμα στην έξοδο και να τον σώσει. Η ολυμπιακή ηρεμία αυτών των σκύλων που θα μπορούσαν να είχαν σκάσει αφήνοντας τα αφεντικά τους στη θλιβερή μοίρα τους είναι απίστευτη και δείχνει για άλλη μια φορά την καλοσύνη της καρδιάς τους.

Ριπ, το μικρό στρατιωτικό σκυλάκι

Ήταν το 1940, ακριβώς μετά από έναν βομβαρδισμό στο Λονδίνο, που ο Ριπ, ένας μικρόσωμος σκύλος τεριέ συνάντησε έναν στρατιώτη. Τότε αποφάσισε να την υιοθετήσει. Έτσι ο Ριπ έγινε γρήγορα η μασκότ της περιπολίας κατά της αεροπορικής επιδρομής Southill Street. Χωρίς εκπαίδευση, αναγκάστηκε να ψάξει για θύματα κάτω από τα ερείπια. Ταλαντούχος και γενναίος, Ο Ριπ βρήκε περισσότερους από εκατό θαμμένους ανθρώπους σε διάστημα μόλις ενός έτους. Ήταν η ανεκτίμητη βοήθεια και το ταλέντο του που επέτρεψαν αργότερα την εκπαίδευση και άλλων σκύλων έρευνας και διάσωσης σε αυτή τη δύσκολη στιγμή. Για την καλή και πιστή του υπηρεσία, ο Rip παρασημοφορήθηκε το 1945 με το μετάλλιο Dickin. Το τελευταίο έχει σκοπό να τιμήσει τα ζώα που διακρίθηκαν κατά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Ο Ριπ πέθανε ένα χρόνο αργότερα το 1946 και θάφτηκε στο νεκροταφείο του Λαϊκού ιατρείου για άρρωστα ζώα.

Γκάμπι, ο φύλακας του τζάγκουαρ

Στη δεκαετία του 1980, ο Gabi, ένας Γερμανικός Ποιμενικός, υιοθετήθηκε από τον ζωολογικό κήπο του Βελιγραδίου. Ο ρόλος της ήταν πολύ συγκεκριμένος αφού έπρεπε να συνοδεύει τον τερματοφύλακα, Στάνιμιρ Στάνιτς, στους γύρους του. Κατά τη διάρκεια της νύχτας της 22ας Ιουνίου 1987, ενώ η σκυλίτσα περιπολούσε ως συνήθως στο πλευρό του ανθρώπινου βοηθού της, ένα τζάγκουαρ δραπέτευσε. Το ένστικτο της Γκάμπι τον ώθησε στη συνέχεια να ριχτεί πάνω στο άγριο ζώο πριν αυτό επιτεθεί στον φύλακα. Ξεκίνησε έτσι στην καταδίωξη για να προσπαθήσει να προστατεύσει τον άνθρωπο φίλο της. Δυστυχώς, το τζάγκουαρ πυροβολήθηκε από την αστυνομία. Το θάρρος του Γκάμπι έσωσε ακόμα τον Στάνιμιρ Στάνιτς. Στη συνέχεια, η ηρωίδα κατάφερε να συνέλθει από τα τραύματά της και επέστρεψε στη δουλειά της ως επιστάτρια.

Αργότερα, ο ζωολογικός κήπος έστησε μνημείο προς τιμήν του. Λέει: «Η καρδιά του ήταν πιο δυνατή από ένα τζάγκουαρ».

Zanjeer, ο σκύλος που κυνηγούσε βόμβες

Ο Zanjeer είναι ένα Labrador Retriever. Στις 29 Δεκεμβρίου 1992, εντάχθηκε στην Ομάδα Ανίχνευσης και Εξουδετέρωσης Βομβών της Αστυνομίας της Βομβάης. Κατά τη διάρκεια των πολλών βομβαρδισμών στη Βομβάη τον Μάρτιο του 1993, Ο Zanjeer βοήθησε να αποφευχθούν τουλάχιστον τρεις βομβιστικές επιθέσεις, συμπεριλαμβανομένης μιας στις 15 Μαρτίου 1993, όταν ειδοποίησε τους χειριστές του για μια βόμβα σκούτερ στην οδό Dhanji. Κατά τη διάρκεια της υπηρεσίας του, το απίστευτο ταλέντο του του επέτρεψε να ανακτήσει τουλάχιστον 11 στρατιωτικές βόμβες, 57 αυτοσχέδιες βόμβες, 175 βόμβες πετρελαίου και 600 πυροκροτητές. Ένας πραγματικός ήρωας!

Φρίντα, ο σκύλος διάσωσης

Την Τρίτη 19 Σεπτεμβρίου 2017, ένας φονικός σεισμός μεγέθους 7,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ ταρακούνησε το κεντρικό Μεξικό. Δεδομένης της έκτασης της ζημιάς, τρεις ημέρες αργότερα, οι διασώστες εξακολουθούσαν να αναζητούν επιζώντες. Δίπλα τους ήταν ένα σκυλάκι που το έλεγαν Φρίντα. Εξοπλισμένο με ένα ζευγάρι γυαλιά, μικρές μπότες και ένα λουρί, βοήθησε με θάρρος να βρεθούν επιζώντες κάτω από τα ερείπια. Σε όλη της την καριέρα η Φρίντα βρήκε 52 άτομα!

Θέλετε να διαβάσετε περισσότερες υπέροχες ιστορίες; Απλά συναντηθείτε ici !

Written by admin

μικροί θεματοφύλακες της διεθνούς ειρήνης

ανακαλύψτε μια από τις παλαιότερες ράτσες στον κόσμο