in

Αυτή είναι η ανθρώπινη ηλικία του σκύλου σας

Έχετε αναρωτηθεί ποτέ πόσο χρονών θα ήταν ο σκύλος σας αν ήταν άνθρωπος; Πράγματι, οι σκύλοι έχουν πολύ μικρότερη διάρκεια ζωής από τους ανθρώπους. Επομένως, δύο κυνικά έτη δεν ισοδυναμούν με 2 ανθρώπινα έτη. Λοιπόν, μαντέψτε, είναι δυνατόν να γίνουν εκτιμήσεις. Δείτε πώς να μετατρέψετε την ηλικία του σκύλου σε ανθρώπινη ηλικία!

Ο μύθος του x7

Πολλοί άνθρωποι χρησιμοποιούν την παλιά καλή φόρμουλα «ένας σκύλος = 7 ανθρώπινα χρόνια». Ως εκ τούτου, θα αρκούσε πολλαπλασιάστε την ηλικία του σκύλου σας επί 7. Η εξίσωση αναπτύχθηκε συγκρίνοντας το μέσο προσδόκιμο ζωής ενός άνδρα (~77 ετών) με αυτό ενός σκύλου (~11 ετών): 77/11 = 7. Αλλά αυτή η μέθοδος σας επιτρέπει πραγματικά να μετατρέψετε σωστά την ηλικία του σκύλου σας; Όχι πραγματικά. Τα μαθηματικά δεν είναι τόσο απλά…

Καμία καθολική εξίσωση

Δεν υπάρχει καθολικός τύπος για τον υπολογισμό της ανθρώπινης ηλικίας όλων των σκύλων. Πράγματι, ποικίλλει σημαντικά ανάλογα με το αγώνας και ειδικότερα του πρότυπο του ζώου. Και εν πάση περιπτώσει, δεν θα ήταν γραμμική εξίσωση γιατί η γήρανση των σκύλων είναι πολύ πιο γρήγορη στη νεαρή τους ηλικία, μετά επιβραδύνεται σιγά σιγά.

Το ηλικιακό διάγραμμα

Επομένως, έχουν αναπτυχθεί διάφοροι πίνακες λαμβάνοντας υπόψη αυτές τις παραμέτρους. Γενικά τα σκυλιά εκεί χωρίζονται σε 3 κατηγορίες : εκείνα που ζυγίζουν λιγότερο από 15 kg, αυτά από 15 έως 40 kg και αυτά που υπερβαίνουν τα 40 kg. Είναι επομένως δυνατό να ληφθούν πιο αντιπροσωπευτικές προσεγγίσεις.

Σειρά «λήφθηκε ιδέα» Ένα ανθρώπινο έτος ισοδυναμεί με 7 χρόνια για έναν σκύλο ή μια γάτα / είναι απαραίτητο να πολλαπλασιαστεί επί 7 η ηλικία των…

αναρτήθηκε από Κτηνιατρική Κλινική Green Dogs επί Τετάρτη 9 Οκτωβρίου 2019

μεγάλοένα νέα μαγική φόρμουλα!

Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Σαν Ντιέγκο αποφάσισε να προχωρήσει ακόμη παραπέρα συγκρίνοντας τη γήρανση του DNA μιας ομάδας από Λαμπραντόρ με αυτή μιας ομάδας ανδρών. Αυτό τους επέτρεψε να δημιουργήσουν μια πιο ακριβή εξίσωση: 16 x ln (ηλικία σκύλων) + 31 = ανθρώπινη ηλικία.

Έτσι, ένα Λαμπραντόρ 1 έτους θα ισοδυναμούσε με 31 ανθρώπινα χρόνια. Για να κάνετε τα μαθηματικά, αντιγράψτε και επικολλήστε ” 16*ln(X)+31 στη γραμμή αναζήτησης google αντικαθιστώντας το X με την ηλικία του σκύλου. Μην ξεχνάτε το «ln»: είναι μια συγκεκριμένη μαθηματική συνάρτηση που ονομάζεται «φυσικός λογάριθμος».

Ωστόσο, αυτή η εξίσωση έχει όρια. Δεν είναι βέλτιστο για άλλες φυλές. Παρόμοιες μελέτες θα πρέπει να γίνουν και σε άλλους τύπους σκύλων για να γίνει σωστός υπολογισμός και για αυτούς.

Οι ερευνητές ανέπτυξαν μια νέα φόρμουλα που πιστεύουν ότι συγκρίνει καλύτερα την ηλικία του σκύλου και του ανθρώπου και έχουν δημιουργήσει ένα…

αναρτήθηκε από Gawler Veterinary Services επί Πέμπτη 6 Φεβρουαρίου 2020

Εφηβεία και γήρανση

Εφηβεία είναι ένα σημαντικό στάδιο στη ζωή των σκύλων. Το φτάνουν σε διαφορετικές ηλικίες ανάλογα με το μέγεθός τους: γύρω στους 5-6 μήνες στις μικρές ράτσες, 7-10 μήνες στις μεσαίες φυλές και έως 18-24 μήνες στις μεγαλόσωμες.

Ένα άλλο βασικό βήμα είναι το κατώφλι του γηρασμός. Αυτή είναι η ηλικία από την οποία ένα σκυλάκι θεωρείται «πρεσβύτερο». Αυτό συμβαίνει γύρω στην ηλικία των 10 ετών για μικρόσωμους σκύλους, 9 ετών για μεσαίου μεγέθους και 7 ετών για μεγάλους σκύλους. Στη συνέχεια, συνιστάται ένας πιο ενδελεχής κτηνιατρικός έλεγχος σε τακτική βάση, προκειμένου να υποστηριχθούν αυτά τα ώριμα ζώα και να βελτιωθεί η άνεση της ζωής τους.

Θα σας αρέσει επίσης:

Εκπαίδευση: τεχνικές εκμάθησης σκύλων

Ηλικιωμένος σκύλος: πώς να τον βοηθήσετε να φάει;

Με την ηλικία, ο σκύλος μου γίνεται κωφός: πώς μπορώ να τον βοηθήσω;

Written by admin

Γιατί ο σκύλος σας χοροπηδά στην αγκαλιά σας;

πρέπει να ακολουθήσουμε το παράδειγμα του Βελγίου;