in

Γιατί είναι σημαντική η αναγνώριση του σκύλου;

Σήμερα, όλο και περισσότεροι σκύλοι είναι αναγνωρίζεται από μικροτσίπ ή τατουάζ. Δυστυχώς, δεν έχουν όλοι οι κύριοι αυτό το αντανακλαστικό. Ωστόσο, είναι μια ουσιαστική πράξη για πολλούς λόγους. Εδώ είναι μια μικρή λίστα με τα κύρια…

Νομική υποχρέωση

Αρχικά, ο νόμος ορίζει ότι όλα τα σκυλιά του περισσότερο από 4 μήνες που γεννήθηκαν μετά τις 6 Ιανουαρίου 1999 πρέπει να έχουν τσιπ ή τατουάζ. Είναι επίσης απαραίτητο πριν από την εκχώρηση ενός σκύλου τόσο δωρεάν όσο και έναντι πληρωμής.

Το δελτίο ταυτότητας του κατοικίδιου ζώου σας

Η ταύτιση είναι η μόνη επίσημο έγγραφο που πιστοποιεί την ταυτότητα του σκυλιού σας. Ως εκ τούτου, είναι απαραίτητο κατά τις διοικητικές διαδικασίες. Για παράδειγμα, θα το χρησιμοποιήσουμε για να κάνουμε το παρακολούθηση συμπεριφοράς νόμιμα επικίνδυνα σκυλιά.

Πολλά απο’ασφαλιστές απαιτούν επίσης την αναγνώριση του ζώου για να το καλύψει. Διαφορετικά, κινδυνεύετε να μην αποζημιωθείτε σε περίπτωση απαίτησης, γιατί δεν θα είχατε κανέναν τρόπο να αποδείξετε ότι το ασφαλιστήριο συμβόλαιο είχε όντως συναφθεί για αυτό το ζώο και όχι για άλλο.

Απόδειξη ότι σου ανήκει

Η ταυτότητα είναι μοναδική απόδειξη ιδιοκτησίας ενός ζώου αναγνωρισμένου από τις γαλλικές αρχές. Σας επιτρέπει να πιστοποιήσετε ότι αυτός ο σκύλος είναι όντως δικός σας, κάτι που μπορεί να είναι χρήσιμο σε περίπτωση κλοπής ή δικαστικής διαμάχης, για παράδειγμα (διαζύγιο κ.λπ.).

chien αναγνώρισης
Credits: Edoma / iStock.

Βρείτε τον χαμένο σας σκύλο

Επιπλέον, μπορεί να σας σώσει την ημέρα εάν χάσετε το ζώο σας. Ο αριθμός αναγνώρισης που βρίσκεται σε αυτό θα σας επιτρέψει να βρείτε τα στοιχεία επικοινωνίας σας, να επικοινωνήσετε μαζί σας και να σου το δώσει πίσω (ωστόσο το τσιπ δεν είναι ούτε GPS, δεν γεωεντοπίζει απευθείας σκυλάκια).

Θα πρέπει να ξέρετε ότι αν ο σκύλος σας καταλήξει στα κιλά, οι πράκτορες θα ελέγξουν αμέσως αν έχει τσιπ ή τατουάζ για να επικοινωνήσουν μαζί σας. Αυτό είναι σημαντικό, γιατί δεν έχετε όλο τον χρόνο στον κόσμο για να το βρείτε: αν δεν το διεκδικήσει κανείς στο τέλος του 8 μέρες, θα θεωρηθεί εγκαταλελειμμένο και μπορεί να προσφερθεί για υιοθεσία σε καταφύγιο ή ακόμη και να υποβληθεί σε ευθανασία σε περίπτωση υπερπληθυσμού. Και ακόμα κι αν φτάσετε έγκαιρα, θα πρέπει να το αναγνωρίσετε ούτως ή άλλως με δικά σας έξοδα για να έχετε το δικαίωμα να το ανακτήσετε.

Ταξίδια στο εξωτερικό

ΜΕΓΑΛΟ’ταυτοποίησηκαι διαβατήριο Ευρωπαϊκό (ή και πιστοποιητικό υγείας εκτός ΕΕ) και το εμβολιασμός κατά της λύσσας είναι τρεις βασικές προϋποθέσεις για να ταξιδέψετε στο εξωτερικό με το σκυλάκι σας. Η Ευρωπαϊκή Ένωση και ορισμένες γειτονικές χώρες (Νορβηγία, Ελβετία κ.λπ.)αποδέχομαι από τα τατουάζ που έγιναν πριν από τις 03/07/11 ή τα μικροτσίπ.

chien αναγνώρισης
Credits: Damedeeso / iStock.

Προστασία της δημόσιας υγείας και προστασία του σκύλου σας

Η ταυτοποίηση αποτελεί βασικό εργαλείο για τον έλεγχο ορισμένων ασθενειών και τη διασφάλιση της δημόσιας ασφάλειας. Χάρη σε αυτό, είναι δυνατή η πιστοποίηση της εμβολιαστικής κατάστασης ενός σκύλου, η οποία είναι ζωτικής σημασίας στο πλαίσιο της την καταπολέμηση της λύσσα. Οι εισαγωγές ζώων μπορούν στη συνέχεια να παρακολουθούνται προκειμένου να αποτραπεί η εισαγωγή της νόσου στη Γαλλία. Είναι επίσης απαραίτητο να παρακολουθείται η υγεία των σκύλων που δαγκώνουν μέχρι να αποκλειστεί κάθε υποψία λύσσας.

Επιπλέον, εάν εμφανιστεί ξέσπασμα λύσσας στη γειτονιά, όλοι οι σκύλοι που ενδέχεται να ήρθαν σε επαφή με το προσβεβλημένο ζώο πρέπει να υποβάλλονται σε ευθανασία, εκτός εάν ταυτοποιηθούν, εμβολιαστούν και διαθέτουν διαβατήριο. Η κατοχή αυτών των εγγράφων καθιστά τότε δυνατή σώσε τη φουρνιά του.

Διασφάλιση της καλής διαβίωσης των ζώων

Η ταυτοποίηση είναι σημαντική για την καλύτερη ιχνηλασιμότητα των ζώων. Είναι επομένως δυνατό να πραγματοποιηθεί μια ορισμένη παρακολούθηση των ζώων, από τον εκτροφέα έως τον αγοραστή, περνώντας από όλους τους μεσάζοντες (πωλητή κ.λπ.). Αυτό βοηθά τις αρχές να ελέγχουν καλύτερα τα κανάλια εμπορίου και να καταπολέμηση της εμπορίας ανθρώπων.

Να είστε αποδεκτοί σε ορισμένα μέρη

Τέλος, υπάρχουν «εκλεκτοί» χώροι που αρνούνται σκύλους χωρίς αντιλυσσικό εμβόλιο και χωρίς ταυτοποίηση. Αυτό ισχύει για κάποιους κέντρα διακοπών, κάμπινγκ, πανσιόν για σκύλους… Πρέπει να βλέπετε κάθε εγκατάσταση κατά περίπτωση. Αλλά αν το σκυλάκι σας ακολουθεί καλά τους κανόνες τους, δεν υπάρχει κίνδυνος να μείνετε έξω!

chien αναγνώρισης
Credits: Eva Blanco / iStock

Written by admin

Ο νέος τύπος για τον υπολογισμό της ανθρώπινης ηλικίας του σκύλου σας

Το Karelian Bear Dog, δυνατός χαρακτήρας και χρυσή καρδιά