in

Γιατί μας αγγίζει το βλέμμα των σκύλων;

Κανείς δεν μπορεί να αντισταθεί στο στρογγυλό και θλιμμένο βλέμμα ενός σκύλου. Οι ιδιοκτήτες δεν μπορούν να πουν «όχι» στα σκυλάκια τους που τα κοιτούν με δυσαρεστημένα μάτια. Πήγαινε σε ένα καταφύγιο και θα καταλάβεις τι είναι αυτό το βλέμμα. Τέλος, πρέπει επίσης να φάτε δίπλα σε έναν σκύλο για να εκτιμήσετε την επίδειξη χειραγώγησης που σας προσφέρει.

Οι ερευνητές φέρεται να βρήκαν την απάντηση σε αυτό το συγκεκριμένο δώρο: φρύδια ! Τα αποτελέσματα δημοσιεύτηκαν στο τα αρχεία της Αμερικανικής Ακαδημίας Επιστημών.

Ανατομικό πλεονέκτημα

Κανένα ζώο δεν σκοτώθηκε για την έρευνα.

Για τη μελέτη τους, οι ερευνητές ανατέμνουν τα κεφάλια κατοικίδιων σκύλων και λύκων. Αυτό που ανακάλυψαν είναι πολύ ενδιαφέρον. οικόσιτα σκυλιά έχουν δύο καλοσχηματισμένους μύες γύρω από τα μάτια, μύες που δεν έχουν οι συγγενείς τους. Μάλιστα υπάρχουν περίπου 33 000 άπλύκοι και σκύλοι χωρίστηκαν για να δημιουργήσουν τη διάκριση που γνωρίζουμε σήμερα.

Σύμφωνα με τους ερευνητές, αυτή η παραλλαγή στην ανατομία του ματιού θα μπορούσε να είχε επιλεγεί. Δηλαδή, τα σκυλιά με αυτούς τους μύες θα είχαν εκτραφεί μεταξύ τους έτσι ώστε περισσότερα σκυλιά να έχουν αυτό το χαρακτηριστικό. L’Express αναφέρει ότι η Anne Burrows, καθηγήτρια στο Πανεπιστήμιο Duquesne στο Πίτσμπουργκ και συν-συγγραφέας της μελέτης, είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι “ότι η βοηθά στο να μεγαλώσουν τα μάτια τουςόπως κάνουν τα μωράκαι, προσθέτει,πυροδοτεί μια προστατευτική αντίδραση στους ανθρώπους».

trivia για σκύλο dachshund
Συντελεστές: ivanovgood / Pixabay

«Μια θρεπτική αντίδραση στον άνθρωπο.»

Στο δεύτερο μέρος της μελέτης τους οι ερευνητές ont κινηματογραφημένες αλληλεπιδράσεις μεταξύ ανθρώπων και σκύλων, Επειτα μεταξύ ανθρώπων και λύκων. Τα αποτελέσματα έτσι δείχνουν ότι μόνο οι σκύλοι καταφέρνουν να παράγουν κινήσεις φρυδιών υψηλής έντασης.

Οι επιστήμονες εξηγούν στις αναφορές τους ότι «αυτό το κίνημα αυξάνει τον παιδομορφισμό και μοιάζει με α έκφραση που παράγουν οι άνθρωποι όταν είναι λυπημένοι. Ως εκ τούτου, η παραγωγή του σε σκύλους μπορεί να προκαλέσει μια αντίδραση σίτισης στον άνθρωπο.»

Θα ήταν τότε για αυτόν τον λόγο που τείνουν οι τετράποδοι φίλοι μας να μας κάνει να σκάσουμε με ένα μόνο βλέμμα. Μιμούνται την ανθρώπινη έκφραση θλίψης.

Αυτά τα ευρήματα προστίθενται σε άλλες έρευνες για τον δεσμό σκύλου-ανθρώπου. Συγκεκριμένα, αυτά μιας ιαπωνικής μελέτης του 2015 που υποστηρίζει ότι οι άνθρωποι δένονται κοιτάζοντας ο ένας τον άλλον. Σύμφωνα με τους συγγραφείς αυτής της μελέτης, υπάρχει μια διαειδική σύνδεση που πιθανόν να προκαλέσει αμοιβαία απαλλαγή (σε ανθρώπους όπως και σε σκύλους) ωκυτοκίνης, ορμόνη αγάπης. Αυτή η ορμονική εκκένωση εντοπίζεται συνήθως στον δεσμό μητέρας-παιδιού.

χρυσός θλιμμένος ήλιος
Συντελεστές: JeanRee / iStock

Να συμπεράνω

Ο σκύλος σας λοιπόν έχει επιλεγεί στο πέρασμα των αιώνων για τις ιδιότητες του να ακούει, να κυνηγά, να τρυφερότητα, αλλά και για το βλέμμα του. Εχοντας πεί αυτό, η μελέτη αφορά μόνο τέσσερις λύκους και έξι οικόσιτους σκύλους, Επομένως, φαίνεται απαραίτητο να αναπαραχθεί αυτή η έρευνα αυξάνοντας τον αριθμό των ζώων και έτσι να είμαστε σίγουροι για τα αποτελέσματα.

Είτε έτσι είτε αλλιώς, ο σκύλος σας θα ξέρει πάντα πώς να πάρει αυτό που θέλει, και αυτό χάρη στο βλέμμα του!

Θα σας αρέσει επίσης:

Πώς να κάνετε τον σκύλο σας να καταλάβει ότι τον αγαπάτε;

Saint Bernard: τα πάντα για αυτά τα μεγάλα σκυλιά

Χαμένος σκύλος: πώς μπορεί να βρει τον δρόμο της επιστροφής;

Written by admin

Γιατί ο σκύλος μου ξοδεύει την ώρα του μυρίζοντας τα πάντα;

Ασφάλιση του σκύλου σας: γιατί και πώς;