in

Γιατί ο σκύλος μου επιστρέφει να κάνει κακώσεις σε εσωτερικό χώρο;

Ο σκύλος σας, αν και καθαρός εδώ και αρκετό καιρό, αρχίζει να κατουρεί ξανά μέσα στο σπίτι… Αυτό μπορεί εύκολα να σας ενοχλήσει… Να γνωρίζετε ότι σε έναν σκύλο δεν αρέσει να ανακουφίζεται στο μέρος που μένει. Κανονικά, προσπαθεί όσο το δυνατόν περισσότερο να ξεφύγει από τα μέρη που ξαπλώνει. Αυτή η νέα συμπεριφορά θα πρέπει να σας ειδοποιήσει ότι κάτι δεν πάει καλά με το σκυλάκι σας αυτή τη στιγμή… Εδώ είναι 4 λόγοι για τους οποίους ο σκύλος σας ανακουφίζεται σε εσωτερικούς χώρους!

1. Μπορεί να πάσχει από ιατρική κατάσταση…

Πρωτα απο ολα, βεβαιωθείτε με τον κτηνίατρό σας ότι ο σκύλος σας δεν πάσχει από παθολογία. Πράγματι, ορισμένες ασθένειες σε σκύλους μπορούν προκαλούν ακράτεια : ανακουφίζεται μετά εκεί που είναι, γιατί το καημένο το σκυλάκι είναι μέσα την αδυναμία συγκράτησης. Σε αυτή την περίπτωση θα ήταν άδικος να τον μαλώσει.

Αυτές οι παθολογίες μπορεί να είναι: Διαβήτηςένα νευρολογική ασθένειαπαχυσαρκία, γενετική προδιάθεση ή ακόμη και κυστίτιδα !

Τούτου λεχθέντος, μερικές φορές το πρόβλημα δεν είναι φυσιολογικό. Τότε πρέπει να πας διερεύνηση συμπεριφοράς.

2. Ο σκύλος σου είναι θυμωμένος μαζί σου!

Είναι σημαντικό να λάβετε υπόψη το συναισθηματικό μέρος του σκύλου. Πράγματι, όπως και εμείς, έτσι και ο σκύλος μπορεί να κατακλυστεί από έντονα συναισθήματα, όπως π.χ θυμός και μερικά πικρία.

© Seaq68 / Pixabay

Έτσι, μια παρατεταμένη ή απροσδόκητη απουσία μπορεί στη συνέχεια να προκαλέσει στον σκύλο σας ένα ισχυρό αίσθημα θυμού λόγω εκνευρισμός που παράγεται από αυτή την απουσία. Για να δείξει τη δυσαρέσκειά του, μπορεί στη συνέχεια να σας προσφέρει μια ωραία ορατή λακκούβα ούρων στο σαλόνι (ή στην κρεβατοκάμαρά σας)! Σε αυτή την περίπτωση, ο σκύλος σας συνήθως θα ουρήσει εκεί που περνάτε πολύ χρόνο.

Για να σας βοηθήσουμε, σας συμβουλεύουμε να εργαστείτε στη σχέση σας με τον σκύλο σας για να επανασυνδεθείτε μια θετική πινελιά et βοηθήστε τον να δεχτεί μερικές φορές να μείνει χωρίς εσάς !

3. Κάτι τον τρομάζει όταν βγαίνει…

ο φόβος μπορεί επίσης να οδηγήσει τον σκύλο σας να ανακουφιστεί στο σπίτι σας. Συχνά, ο φόβος αυτός προκλήθηκε από ένα γεγονός που συνέβαινε έξω, τη στιγμή που θα μπορούσε να είχε ανακουφιστεί. Δεν έχει ξεχάσει αυτό το γεγονός και μετά φοβάται να βγει.

Για να ξεπεράσετε αυτό το πρόβλημα, μπορείτε να δείξετε στον σκύλο σας ότι το εξωτερικό δεν είναι πάντα πηγή φόβου και δυσφορίας. Για να σας καθοδηγήσουμε, εδώ είναι ένα άρθρο για βοηθήστε τον σκύλο σας να ξεπεράσει τον φόβο του.

Άλλαξε λίγο τις συνήθειές του στο περπάτημα, αλλά πάνω από όλα επιλέξτε ήσυχα μέρη. ! Δεν πρέπει να ανησυχεί ξανά.

ο σκύλος φοβήθηκε Fran__/Pixabay
© Fran__ / Pixabay

4. Το σκυλάκι σας είναι υπό άγχος!

ο στρες στον σκύλο μπορεί να τον οδηγήσει να ουρήσει, να ανακουφιστεί μέσα στο σπίτι. Αυτή η συναισθηματική κατάσταση μπορεί να προκληθεί από πολλά πράγματα, δεν υπάρχει απόλυτος κανόνας. Όλοι οι σκύλοι είναι διαφορετικοί, όπως και όλες οι σχέσεις χειριστή/σκύλου.

Τούτου λεχθέντος, μπορούμε να εντοπίσουμε ορισμένες συνήθως στρεσογόνες καταστάσεις όπως:

  • Ο ξαφνικές αλλαγές στις συνήθειες ή στο περιβάλλον.
  • Οι απουσίες του κυρίου ;
  • ο άγχος δασκάλου?
  • Τα προβλήματα των υγεία ;
  • Ο τυχαίες συμπεριφορές του πλοιάρχου.

Πάντως, μην αντιδράς ποτέ βίαια όταν ο σκύλος σας ουρεί σε εσωτερικό χώρο. Θα τον αγχώσει περισσότερο.

Εάν παρ’ όλες τις συμβουλές μας, το πρόβλημα παραμένει, σας προσκαλούμε να επικοινωνήσετε με έναν επαγγελματία της συμπεριφοράς του σκύλου.

Θα σας αρέσει επίσης:

Συμπεριφορά σκύλου: 8 περίεργες συνήθειες αποκρυπτογραφήθηκαν!

7 σημάδια που δείχνουν ότι ο σκύλος σας έχει άνοια

Επιληψία σε σκύλους: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε!

Written by admin

τα απαραίτητα που πρέπει να γνωρίζετε για αυτόν τον γαλλικό σκύλο

όλα όσα πρέπει να ξέρετε για αυτή τη μικρή γούνα