in

Γιατί ο σκύλος μου τρώει γρασίδι; Είναι φυσιολογικό αυτό;

Ο σκύλος ανήκει στην οικογένεια των σαρκοφάγων, και πιο συγκεκριμένα στην υποκατηγορία των κυνοδάγων. Για να είστε σίγουροι, απλώς παρατηρήστε την ανατομία του. Θα δείτε ότι αυτό έχει καλά ανεπτυγμένους κυνόδοντες καθώς και πολλούς γομφίους και ότι έχει νύχια που δεν μπορούν να ανασυρθούν (σε αντίθεση με τα γατάκια). Έτσι, ο σκύλος δεν έχει το σαγόνι αρκετά εύκαμπτο ώστε να μπορεί να μασάει όπως τα φυτοφάγα: το έργο της πέψης γίνεται μετά την κατάποση της τροφής και όχι στο στόμα του. Ο σκύλος επομένως δεν χωνεύει φυτική ύλη και πρέπει να έχει μια διατροφή βασισμένη κυρίως στην κατανάλωση ζωικής σάρκας ή ιστού. Ωστόσο, όλοι έχουμε δει τον σκύλο μας να τρώει γρασίδι… γιατί;

Τι λένε οι μελέτες

Δεν είναι ασυνήθιστο να βλέπετε τον σκύλο σας να κάνω έμμετο μετά την κατανάλωση χόρτου. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο ερευνητές στην Καλιφόρνια προσπάθησαν να βρουν α συσχέτιση μπείτε εδώ κατανάλωση ζιζανίων και δυνατό διατροφικές ελλείψεις, εντερικές διαταραχές και άλλοι ασθένειες. Για αυτό, έστειλαν ερωτηματολόγια σε 33 ιδιοκτήτες σκύλων. Αυτή η μελέτη αποκάλυψε ότι το 80% των σκύλων τρώνε γρασίδι, αλλά μόνο το 18% έκανε εμετό στη συνέχεια και μόνο το 12% από αυτούς ήταν άρρωστοι κατά τη διάρκεια του πειράματος. Γι ‘αυτό το λόγο, κανένας σύνδεσμος δεν μπορούσε να αποδειχθεί.

Μια άλλη μελέτη λοιπόν πραγματοποιήθηκε με 1.500 ιδιοκτήτες σκύλων. Σύμφωνα με τις πληροφορίες που συγκεντρώθηκαν, επίσης δεν υπάρχει σύνδεσμος μπείτε εδώ κατανάλωση ζιζανίων και το διατροφή. Είτε ο σκύλος τρέφεται με βιομηχανικές κροκέτες, ωμό κρέας ή υπολείμματα τραπεζιού δεν επηρεάζει την κατανάλωση χόρτου. Το ίδιο ισχύει και για την πρόσληψη φυτικών ινών.

Παρόλα αυτά, η κατανάλωση ζιζανίων φαίνεται να είναι α συνήθεια πρόγονος στην ιστορία του σκύλου! Οι ερευνητές έχουν βρει έως και 74% φυτική ύλη στο στομάχι άγριων σκύλων. Φαίνεται λοιπόν ότι αυτή η συμπεριφορά έχει πραγματικό ενδιαφέρον για τον σκύλο. Κι όμως το γρασίδι δεν φέρνει καμία θρεπτική αξία σε σκύλους. Επιπλέον, αυτή ερεθίζει το βλεννογόνο του στομάχου (που προκαλεί μηχανικά εμετό).

χαρούμενος σκύλος τεριέ του Γιορκσάιρ
Συντελεστές: Alex74_/Pixabay

Οι πιθανοί λόγοι

Αφού δεν υπάρχει καμία επιστημονική μελέτη που εξηγεί με βεβαιότητα το ενδιαφέρον για τον σκύλο να καταναλώσει γρασίδι, κάθε κτηνίατρος μπορεί να σας δώσει διαφορετικές εξηγήσεις. Άρα, υπάρχουν ακόμα αρκετές πιθανότητες…

1. Σκύλος τρώει γρασίδι για να καθαρίσει

Ακριβώς όπως η γάτα, έτσι και ο σκύλος μπορούσε να καταναλώσει γρασίδι για να το προκαλέσει εμετός. Αυτή η τάση μπορεί να είναι πιο έντονη εάν το κατοικίδιό σας είναι άρρωστος.

2. Ο σκύλος τρώει γρασίδι με απλή ενστικτώδη συνήθεια

Από αυτό συνήθεια φαίνεται φυσικός και αφορά όλους τους κυνόδοντες, μπορεί ο σκύλος σας να τρώει γρασίδι απλά επειδή είναι δικό του έκαναν οι πρόγονοιειδικά για νικήσει την πείνα. Ίσως έχουν αναπτύξει τους γευστικούς κάλυκες τους για να το εκτιμήσουν γεύση ?

3. Ο σκύλος τρώει γρασίδι για να αναζητήσει πρόσληψη φυτικών ινών

Η ποικιλία του χόρτου που αγαπούν περισσότερο τα σκυλιά είναι η κουτόχορτοένα συγκεκριμένο βότανο πλούσιο σε φυτικές ίνες… είναι σύμπτωση;

4. Ο σκύλος τρώει πολύ μεγάλη ποσότητα χόρτου επειδή πάσχει από pica

ο τυπογραφική σειρά 12 στιγμές είναι ένα διατροφική διαταραχή αρκετά συχνό που μπορεί να προκαλέσει σοβαρά προβλήματα υγείας… Πράγματι, ο σκύλος πάσχει από pica καταπίνει διαφορετικά υλικά που δεν είναι βρώσιμα (πανί, πλαστικό, βότσαλο, χώμα κ.λπ.). Εάν εμφανιστεί τέτοια συμπεριφορά, είναι σημαντικό να διασφαλίσετε ότι τα προϊόντα σας δυνητικά τοξικός ή αποπληκτικός είναι εκτός εμβέλειας του σκύλου σας και συμβουλευτείτε το συντομότερο δυνατό ένας κτηνίατρος.

Πηγή

Θα σας αρέσει επίσης:

Πώς μπορώ να ξέρω αν ο σκύλος μου έχει πυρετό;

Πώς μπορώ να βοηθήσω τον σκύλο μου να αντιμετωπίσει τη μοναξιά;

Σκύλοι που γεννήθηκαν το 2019: Ιδέες για ονόματα άλκες που ξεκινούν με το γράμμα P

Written by admin

τα απαραίτητα που πρέπει να γνωρίζετε για αυτόν τον εντυπωσιακό και προστατευτικό σκύλο

μια φυλή με άγρια ​​προέλευση