in

Γιατί ο σκύλος σας κατουρεί όταν είναι χαρούμενος;

Κάθε απόγευμα, όταν επιστρέφετε από τη δουλειά, ο σκύλος σας σίγουρα θα σας καλωσορίσει θερμά. Άλλωστε, αυτή η επανασύνδεση μπορεί να συνοδεύεται από μια μικρή υγρή έκπληξη; Ο σκύλος σας είναι τόσο χαρούμενος που σας βλέπει που δεν μπορεί να συγκρατηθεί… Αυτές οι διαρροές είναι ελκυστικές στην αρχή, αλλά μακροπρόθεσμα μπορεί να γίνουν γρήγορα ενοχλητικές. Μην ανησυχείτε, κάθε πρόβλημα έχει τη δική του λύση και θα σας δείξουμε ότι τα χαρούμενα ούρα δεν είναι ανυπέρβλητα!

Γιατί ο σκύλος σας κατουρεί όταν είναι χαρούμενος;

σκύλος που κατούρησε στο χαλί
Credits: alexsokolov/iStock

Αρχικά, θα πρέπει να γνωρίζετε ότι αυτή η μερικές φορές ενοχλητική συμπεριφορά είναι εντελώς ακούσια. Αυτό συμβαίνει συχνά με κουτάβια και νεαρά σκυλιά, αλλά αυτό το πρόβλημα μπορεί να διαρκέσει και να συμβεί σε οποιαδήποτε ηλικία. Όταν ο σκύλος σας κατουρεί από χαρά, σημαίνειαπλά έχει πρόβλημα να διαχειριστεί και να ελέγξει τα συναισθήματά του. Για να καταλάβουμε καλύτερα, θα μπορούσαμε να το συγκρίνουμε με το κοκκίνισμα στους ανθρώπους. Όταν βρεθείτε σε μια κατάσταση που σας κάνει να νιώθετε άβολα, μπορεί να κοκκινίσετε. Αυτή η μικρή ταλαιπωρία είναι μια εντελώς ανεξέλεγκτη φυσική αντίδραση. Ωστόσο, μπορείτε να το διορθώσετε δουλεύοντας πάνω στα συναισθήματά σας και να απομακρυνθείτε από τον φόβο του κοκκινίσματος. Λοιπόν, είναι λίγο το ίδιο για το σκυλάκι, θα πρέπει να εργαστεί για τον έλεγχο των συναισθημάτων του.

Πώς διορθώνετε λοιπόν αυτή τη συμπεριφορά;

Κατούρημα σκύλου στο πάτωμα
Πιστώσεις: Cunaplus_M.Faba_ / iStock

Πριν ξεκινήσουμε, ας το επισημάνουμεμην μαλώνετε και μην τιμωρείτε τον σκύλο σας σε αυτό το είδος κατάστασης, επειδή αυτές οι μικρές διαρροές είναι εντελώς ακούσιες και ασυνείδητες. Έτσι το κατοικίδιό σας δεν θα καταλάβαινε τι έκανε λάθος. Ωστόσο, αυτό που θα πρέπει να κάνετε είναι παρατηρήστε τον σκύλο σας να προσπαθήσει ναΠροσδιορίστε τι προκαλεί αυτή τη συμπεριφορά. Στην πραγματικότητα, κοινώς αποκαλείται «ούρα της χαράς», αλλά δεν είναι το μόνο συναίσθημα που μπορεί να κάνει τον σκύλο σας να ξεχάσει τον εαυτό του. Πράγματι, το άγχος ή ο φόβος μπορεί επίσης να προκαλέσει αυτό το είδος συμπεριφοράς στο κατοικίδιο ζώο σας. Ο στόχος λοιπόν θα είναι να εντοπίσετε το πρόβλημα και να βρείτε λύσεις ώστε ο σκύλος σας να μπορεί να διαχειριστεί τα συναισθήματά του. Εναπόκειται σε εσάς να βεβαιωθείτε ότι ο σκύλος σας δεν θα μπει σε πολύ έντονη συναισθηματική κατάσταση. Πώς να το κάνουμε ? Αυτό θα σας εξηγήσουμε αμέσως!

Μερικές συμβουλές για να βοηθήσετε το κανάλι του σκύλου σας

Σκύλος που είναι στον κτηνίατρο
Πιστώσεις: dima_sidelnikov / iStock

Εάν ο σκύλος σας είναι ενήλικας, το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε είναι να επισκεφτείτε τον κτηνίατρό σας. Με αυτόν τον τρόπο, μπορείτε να είστε σίγουροι ότι αυτή η συμπεριφορά δεν συνδέεται με κάποιο πρόβλημα υγείας. Διαφορετικά, ο σκύλος σας μπορεί να αντιμετωπιστεί και αυτό το πρόβλημα σίγουρα θα επιλυθεί. Εάν ο σκύλος σας τα πάει πολύ καλά και δεν έχει σωματικά προβλήματα που θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε ακράτεια, τότε το πρόβλημα είναι αλλού.

Για να προσπαθήσετε να το αναγνωρίσετε, το κλειδί είναι η παρατήρηση. Ο σκύλος σας κατουρεί όταν επιστρέφετε από τη δουλειά; Πότε φτάνουν οι επισκέπτες; Όταν παίζει με τα παιδιά; συγουρεύομαι προσδιορίστε τη σκανδάλη. Μόλις βρεθεί το τελευταίο, θα πρέπει τώρα να το κάνετε κατανοήσουν το συναίσθημα που προκύπτει από αυτό. Είναι χαρά; Φόβος? Στρες? Εάν ο σκύλος σας φαίνεται να κατουρεί όταν νιώθει έντονη χαρά, μπορείτε να εργαστείτε για τη διαχείριση του ενθουσιασμού. Για παράδειγμα, μπορείτε να αγνοήσετε το σκυλί σας όταν μπαίνει σε αυτή την κατάσταση, να περιμένετε να ηρεμήσει και να ανησυχήσετε για αυτόν όταν έρθει εκείνη η ώρα. Μπορείτε επίσης να του ζητήσετε να εκτελέσει μια άσκηση που απαιτεί συγκέντρωση για να εκτρέψετε την υπερχείλιση των συναισθημάτων του.

Για ένα σκυλί που κατουρεί από φόβο ή άγχος, θα πρέπει να εντοπίσετε την αιτία και να το δουλέψετε. Μπορείτε για παράδειγμα συνοδεύεται από κυνικός συμπεριφοριστής να κάνει μια δουλειά απευαισθητοποίηση.

Written by admin

Ο Landseer, ένας πολύ ευγενικός σκύλος διάσωσης

Όλα είναι στα μάτια…