in

Διαβάστε προσεκτικά αυτές τις 5 παρανοήσεις για τα σκυλιά

Νομίζεις ότι ξέρεις τα πάντα για τους τετράποδους φίλους μας; Γιατί εδώ είναι 5 παρανοήσεις για τα σκυλιά, όλες λάθος!

1. «Ο σκύλος μου βλέπει ασπρόμαυρο! »

Μεγεθυντικός φακός ! Οι φίλοι σκύλοι μας μπορεί να μην βλέπουν όλα τα χρώματα, αλλά δεν είναι αυτός ο λόγος που βλέπουν ασπρόμαυρο. Στην πραγματικότητα, αντιλαμβάνονται κιτρινοπράσινες και ιώδες-μπλε αποχρώσεις. Σε σύγκριση με την ανθρώπινη όραση, οι σκύλοι έχουν μια πιο χλωμή αντίληψη χρώματος.

καταγράψτε ως/Είναι το youtube
© As/Is /YouTube

2. «Για να μάθετε την ανθρώπινη ηλικία ενός σκύλου, πολλαπλασιάστε με το 7»

Αυτή είναι μια από τις πιο επίμονες παρανοήσεις για τα σκυλιά. Είναι δύσκολο να καταλάβουμε ότι οι σκύλοι και οι άνθρωποι δεν έχουν την ίδια εξέλιξη. Να δώσεις στον εαυτό σου ένα πρόχειρη ιδέα της ηλικίας τι θα είχε ο σκύλος μας αν ήταν άνθρωπος, πολλαπλασιάζουμε τα χρόνια της ζωής του επί 7. Ωστόσο, να γνωρίζετε ότι δεν υπάρχει ακριβής μαθηματικός τύπος για να μετατρέψετε την ηλικία του σκυλιού σας σε ανθρώπινη ηλικία. Πράγματι, σε αντίθεση με τους άντρες, οι φίλοι μας τα κυνοειδή δεν έχουν γραμμική καμπύλη ηλικίαςέτσι δεν γερνούν όπως εμείς, και αυτός ο τρόπος διαφέρει από φυλή σε φυλή.

ηλικιωμένος σκύλος
Πίστωση:iamnoonmai / iStock

Αυτή η ηλικία του σκύλου είναι διαμορφώνεται από το μέγεθος του σκύλου. Τα μικρόσωμα σκυλιά ενηλικιώνονται πιο γρήγορα από τα μεγάλα, αλλά στη συνέχεια μένουν στάσιμα και γερνούν λιγότερο γρήγορα από τα δεύτερα.

3. “Ο σκύλος μου τρώει τα ρέστα μου και αυτό είναι υπέροχο!” »

Το να ταΐζετε τα υπολείμματα του σκύλου σας μπορεί να φαίνεται καλό, αλλά είναι λάθος. Οι σκύλοι φίλοι μας είναι μη αυστηρά ή ευκαιριακά σαρκοφάγα. Επομένως χρειάζονται κρέας, μερικά λαχανικά και μια μικρή ποσότητα αμύλου. Ωστόσο, η ανθρώπινη διατροφή μας περιέχει συνήθως το αντίθετο. Δεδομένου ότι οι διατροφικές τους ανάγκες είναι συγκεκριμένες, πρέπει να είναι και η διατροφή τους.

μύθος σκυλιά που τρώνε λυπημένα
Πίστωση:ThamKC / iStock

Να προσθέσουμε επίσης ότι τα σκυλιά δεν μπορώ να τα φας όλα με ασφάλεια. Σκόρδο, γάλα, σταφίδες, ξηρούς καρπούς και φυσικά σοκολάτα απαγορεύονται ριζικά για τα σκυλάκια μας.

4. “Η μύτη του είναι βρεγμένη, είναι υγιής!” »

ο απάτες ενός σκύλου δεν είναι καλός δείκτης υγείας. Πράγματι, αυτό το μέρος του σώματός του υπόκειται σε πολλές παραλλαγές ανάλογα με το περιβάλλον. Για παράδειγμα, αν το σκυλάκι σας αποκοιμηθεί κοντά σε θερμάστρα, η άκρη του ρύγχους του γίνεται στεγνή και ζεστή. Αυτό δεν σημαίνει ότι είναι άρρωστος, μακριά από αυτό!

έλαβε ιδέες σκυλομανίες γλείφει αφέντη
Συντελεστές: SofiLayla / Pixabay

Ωστόσο, εξακολουθείτε να χρειάζεται ανησυχία και η μύτη του είναι συνεχώς στεγνή και ζεστή. Συχνά είναι σημάδι α αφυδάτωση : η επίσκεψη στον κτηνίατρο είναι απαραίτητη!

5. “Είναι χαρούμενος γιατί κουνάει την ουρά του!” »

Η ουρά του σκύλου κατέχει πράγματι μια πολύ σημαντική θέση στο δικό του σωματική επικοινωνία. Οι κινήσεις του εκκρεμούς είναι σχεδόν πάντα σημάδια ενθουσιασμού, αλλά πρέπει να μπορείς να ερμηνεύεις αυτόν τον ενθουσιασμό. Τα σκυλιά μεταξύ τους ξέρουν τη διαφορά, γιατί βλέπουν τις παραμικρές παραλλαγές. Αλλά αυτό το ταλέντο πρέπει να δουλευτεί στους ανθρώπους!

έλαβε ιδέες σκύλους φύλακες
Συντελεστές: danielsfotowelt/Pixabay

Ο ενθουσιασμός που αντικατοπτρίζεται στο κούνημα της ουράς μπορεί να είναι θετικό όσο και αρνητικό. Μπορείτε να το θυμάστε αυτό όταν κουνάει η ουρά του κατοικίδιου σας μεγάλες και γρήγορες κινήσεις η ψυχική κατάσταση του σκύλου φαίνεται a priori χαρούμενη. Από την άλλη, όταν αυτός χτυπά τον αέρα με την άκαμπτη ουράμάλλον βρίσκεται σε κατάσταση νευρικότητα.

Γενικά, προσπάθησε να αντιληφθείς πώς τα εξωτερικά στοιχεία μπορούν να επηρεάσουν το σκυλάκι σας. Εάν υπάρχουν άλλα σκυλιά, αν ακούγονται ενοχλητικοί θόρυβοι, εάν ο σκύλος σας είναι σε ένταση, το χτύπημα της ουράς θα είναι σημάδι του άγχους του.

Πηγή

Θα σας αρέσει επίσης:

6 πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε για τη γλώσσα του σκύλου σας

5 πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε για το ταλέντο του σκύλου

Πηγαίνετε τον σκύλο σας στην παραλία: Οι 3 κίνδυνοι που πρέπει να γνωρίζετε!

Written by admin

Πώς να αναγνωρίσετε τα σημάδια ενός σκύλου που δεν είναι καλά;

Οι 8 πιο όμορφες ράτσες σκύλων που θα κάνουν την καρδιά σας να χτυπήσει δυνατά