in

Διαφορές μεταξύ σκύλου και γάτας

«Το να τα πηγαίνουμε καλά σαν γάτα και σκύλο» είναι μια δημοφιλής έκφραση που χρησιμοποιείται για να περιγράψει τη σχέση μεταξύ δύο ανθρώπων που δεν τα πάνε καλά. Δεν είναι απολύτως αληθές όσον αφορά τους φίλους των ζώων μας, καθώς είναι πολύ συνηθισμένο να βλέπουμε έναν σκύλο και μια γάτα να περνούν υπέροχα στο ίδιο νοικοκυριό. Ωστόσο, αν και οι χαρακτήρες τους μπορεί να είναι απόλυτα συμβατοί, εξακολουθούν να υπάρχουν μεγάλες διαφορές μεταξύ των τετράποδων φίλων μας. Έχετε ιδέα ποια;

Εξημέρωση από τον άνθρωπο

σκύλος και γάτα στο γρασίδι
Credits: Sergey_away / iStock

Η γάτα και ο σκύλος δεν μπήκαν ταυτόχρονα στην ανθρώπινη ζωή μας. Πράγματι, αν εκτιμηθεί ότι ο σκύλος θα είχε εξημερωθεί περίπου 15 000 απαντ, η εξημέρωση της γάτας είναι πολύ μεταγενέστερη. Σύμφωνα με τις τελευταίες ανακαλύψεις, οι γατόγατες μας άρχισαν να αποτελούν μέρος της ανθρώπινης ζωής 10 000 απαντ. Αυτή η διαφορά σίγουρα δεν έχει καμία επίδραση στα άλλα που θα παραθέσουμε σε αυτό το άρθρο, αλλά θεωρήσαμε ότι θα ήταν ενδιαφέρον να σας ενημερώσουμε!

Ο ρυθμός της ζωής

Κουτάβι και γατάκι αγκαλιάζονται το ένα το άλλο
Πιστώσεις: FamVeld / iStock

Σίγουρα το έχετε ήδη προσέξει αν έχετε δύο τετράποδα στο σπίτι: δεν έχουν καθόλου τον ίδιο ρυθμό ζωής! Ενώ ο σκύλος κοιμάται και ξυπνά την ίδια ώρα με εσάς Για να σας συνοδεύει σε όλες σας τις περιπέτειες, η γάτα εκτιμά μάλλον την έξοδο μετά από το σκοτάδι. Αν και δεν είναι εντελώς νυχτόβιο ζώο, είναι σύνηθες να βλέπεις γάτες να κοιμούνται τη μέρα και να βγαίνουν τη νύχτα, καθώς αυτό είναι όταν το προτιμώμενο θήραμά τους ενεργοποιείται. Φυσικά, εξαρτάται από το κάθε άτομο και σε μερικές γάτες αρέσει να έρχονται σπίτι για να κοιμηθούν στη ζεστασιά.

Πολύ διαφορετικές συμπεριφορές

Σκύλος και γάτα με τον ιδιοκτήτη τους
Πιστώσεις: nensuria / iStock

Έχετε ακούσει ποτέ ότι ήσασταν θεός για τον σκύλο σας, αλλά η γάτα σας νόμιζε ότι ήταν θεός ο ίδιος; Φυσικά, αυτό είναι απλώς χιούμορ και, σε αντίθεση με την κοινή πεποίθηση, πρέπει να γίνει κατανοητό ότι η γάτα σας μπορεί να σας αγαπήσει όσο και ο σκύλος σας! Απλώς δεν έχουν τον ίδιο τρόπο να εκφράζονται, για παράδειγμα: κίνηση της ουράς. Όταν ένας σκύλος το κουνάει, σημαίνει ότι είναι χαρούμενος, ενώ μια γάτα που κουνάει την ουρά της είναι πιο πιθανό να εκφράσει δυσαρέσκεια και εκνευρισμό. Ο σκύλος είναι συχνά πιο κοντά στον άνθρωπο, οπότε όταν καλείτε φίλους θα είναι ο πρώτος που θα ενθουσιαστεί. Η γάτα σας μπορεί να προτιμά να απομονώνεται. Φυσικά, αυτά τα παραδείγματα είναι γενικά και κάθε άτομο μπορεί να συμπεριφέρεται διαφορετικά.

Υγιεινή

Γατάκι στο κεφάλι ενός σκύλου
Συντελεστές: Ksenia Raykova / iStock

Ενώ ο Médor κυλιέται χωρίς κόμπλεξ σε μια λακκούβα από λάσπη χωρίς να ανησυχεί για την εμφάνισή του, δεν θα το σκεφτόταν ποτέ ο Félix που προτιμά να περνάει ώρες περιποιούμενος τον εαυτό του! Πράγματι, υπάρχει ένα μεγάλη διαφορά στην υγιεινή μεταξύ σκύλου και γάτας. Ο σκύλος δεν είναι «βρώμικο» ζώο, απλά δεν έχει το ένστικτο περιποίησης που έχει η γάτα. Αυτός είναι ο λόγος που τους κάνουμε τακτικά μπάνια σε αντίθεση με τη φίλη τους. Το ίδιο ισχύει και για τα περιττώματα, ενώ ο σκύλος κάνει λίγο όπου κρίνει, η γάτα, εξαιρετικά ντελικάτη, αφοδεύει στα απορρίμματά της και τα σκεπάζει προσεκτικά.

Σημειώστε επίσης μια άλλη διαφορά όσον αφορά την υγεία μεταξύ των γούνινων φίλων μας: κατά την περίοδο της ζέστης, Τα θηλυκά σκυλιά έχουν περίοδο, αλλά οι γάτες όχι..

εκπαίδευση

τρώγοντας σκύλο και γάτα
Συντελεστές: anastas_ / iStock

Συχνά πιστεύουμε ότι ένας σκύλος εκπαιδεύεται όταν δεν έχει καμία σχέση με μια γάτα, αλλά είναι εντελώς ψευδές! Η μόνη διαφορά είναι ότι μια γάτα είναι πολύ πιο δύσκολο να παρακινήσεις από έναν σκύλο. Θα μπορούσατε να διδάξετε στον σκύλο σας οποιοδήποτε κόλπο με ένα μικρό κομμάτι λουκάνικο και λίγο χάιδεμα. Για τη γάτα σας, μπορεί να είναι πιο περίπλοκο… Αλλά πρέπει απλώς να προσπαθήσετε να βρείτε τη σωστή μέθοδο!

Προσδόκιμο ζωής

Σκύλος και γάτα αγκαλιάζονται ο ένας τον άλλον
Πιστώσεις: chendongshan / iStock

Λέγεται συχνά ότι μια γάτα έχει 9 ζωές! Δεν ξέρουμε αν αυτό είναι αλήθεια, αλλά σε κάθε περίπτωση ζει περισσότερο από τον φίλο του τον σκύλο. Πράγματι, μια γάτα ζει κατά μέσο όρο μια εικοσαετίαο σκύλος εν τω μεταξύ ζει περίπου 15 άπ. Δηλαδή ότι οι μεγαλόσωμοι σκύλοι γενικά ζουν πιο σύντομα (8-10 χρόνια) από τους μικρόσωμους (15-18 ετών).

Written by admin

Έχετε ακούσει ποτέ για το Doberdane;

Ανακαλύψτε τα πιο κοινά ονόματα σκύλων στον κόσμο