in

είναι αυτό φυσιολογικό ή ενοχλητικό;

Παρατηρείς το σκυλάκι σου και τον βλέπεις να κάνει κύκλους. Να ξέρετε ότι αυτή η συμπεριφορά δεν είναι χωρίς λόγο. Οι εξηγήσεις μπορούν να βρουν την πηγή τους στο ένστικτο, ενώ άλλες αποκαλύπτουν διαταραχές συμπεριφοράς. Ας προσπαθήσουμε να καταλάβουμε μαζί γιατί ο σκύλος σας τρέχει σε κύκλους.

1. Ενστικτώδης συμπεριφορά

Τα σκυλιά έχουν διατηρημένο πολλές συμπεριφορές που κληρονομούν από τους προγόνους, που ήταν αρπακτικά. Για παράδειγμα, θάψτε τα οστά, φάτε γρασίδι, και ακόμα γυρίστε!

Πριν πηγαίνετε για ύπνο ή αφοδεύετε, ο σκύλος σας είναι πιθανό να γύρνα. Είναι ακριβώς κανονικός : το κάνει για να βεβαιωθεί ότι δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος τριγύρω. Ουσιαστικά αυτά Ενέργειες βάλτο μέσα στάσεις πού είναι ευάλωτα. Απλώς δείχνει ότι ο σκύλος σας είναι προσεχτικός και ότι είναι κολλημένος με το δικό του άνεση.

σκύλος άνεσης
Συντελεστές: stux/Pixabay

2. Προσπαθεί να πιάσει την ουρά του

Είναι ένα απλό παιχνίδι για τον σκύλο σας. Αυτή η συμπεριφορά φαίνεται περισσότερο σε το κουτάβι, που είναι πολύ παίχτης και γεμάτη απόαφύπνιση. Σε μεγαλώνοντας, αυτή η στάση τείνει να εξαφανίζομαι. Ωστόσο, μην το κάνετε μην ανησυχείς αν δεις τον σκύλο σου ενήλικας Κάνε το πότε-πότε, ειδικά όταν είναι ανήσυχος κατά τη διάρκεια μιας συνεδρίας του παιχνίδι.

Αρχίστε να ανησυχείτε μόνο εάν αυτή η συμπεριφορά γίνει επαναλαμβανόμενος et βασανιστικός.

3. Βαριέται ή είναι νευρικός

Ένας σκύλος που δεν του φτάνει προσοχή μπορεί γρήγορα κουρασμένος του περιβάλλοντός του. Για να το ξεπεράσει αυτό, μπορεί να γαβγίσει, υιοθετήστε μια συμπεριφορά καταστρεπτικός ή γύρνα. Το ξέρω αυτό για να πάω έξω et παίζω με τον σκύλο σου κάθε μέρα λύνει πολλά προβλήματα!

Ομοίως, ένας σκύλος αγωνία μπορεί να υιοθετήσει αυτή τη συμπεριφορά να είστε καθησυχασμένοι. Βεβαιωθείτε ότι αυτός μάθετε τη μοναξιά και στο να καθησυχάσει αν το προσέξετε αισθάνεται άγχος.

σκύλος αγκαλιάς
Συντελεστές: Daria Shevtsova/Pexels

4. Πάσχει από «σπινάρισμα»

Αυτή η λέξη Αγγλικά που σημαίνει «αυτή η στροφή». Μπορούμε λοιπόν να μιλήσουμε για “στρεφόμενος σκύλος”, που αποτελεί α διαταραχή συμπεριφοράς του σκύλου. Αυτό το τελευταίο είναι καταπιεστικός : ο σκύλος ανάβει ο ίδιος Επόμενο έναν περιορισμένο κύκλο. Τότε θα γινόταν θύμα ενός είδους επιληπτικές κρίσεις, που εκδηλώνεται με α μη φυσιολογική εγκεφαλική δραστηριότητα. Ο σκύλος μπορεί τότε να γίνει επιθετικός ή να είναι εντελώς αποπροσανατολισμένος.

Ο Μπουλ τεριέ είναι προδιατεθειμένος σε αυτό το πρόβλημα συμπεριφορικές.

5. Μερικές συμβουλές…

αισθανθείτε ελεύθερος να συμβουλευτείτε έναν κτηνίατρο να καθορίσει η αιτία Γιατί η ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ. Εάν ο σκύλος σας δεν είναι όχι άρρωστος, είναι ότι πρέπει φρόντισέ τον περισσότερο. Βγες έξω και παίξε μαζί του, να το θυμάσαι αποσπάσει την προσοχή του όταν το δεις γύρνα.

Αντιθέτως, αν επηρεάζεται από κλώση, αντιεπιληπτική θεραπεία θα χρειαστεί. Υπάρχουν επίσης φυσικές θεραπείες επιτρέποντας να αναπαυόμενος ο σκύλος σου. Επιπλέον, μπορείτε ζητήστε τη βοήθεια ενός εκπαιδευτή σκύλων.

σκύλος επιβράβευσης
Συντελεστές: Kasuma/Pexels

Πηγή

Θα σας αρέσει επίσης:

Ουρά του σκύλου: 4 πτυχές που πρέπει να αναλύσετε για να κατανοήσετε τα συναισθήματά του

Γιατί ο σκύλος μου ουρλιάζει σαν λύκος;

Ο σκύλος μου συχνά τρέχει μακριά: τι πρέπει να κάνω;

Written by admin

τα απαραίτητα που πρέπει να γνωρίζετε για αυτό το σκυλί με μακριά αυτιά

τα απαραίτητα που πρέπει να γνωρίζετε για αυτόν τον ιαπωνικό σκύλο