in

Εκπαιδεύοντας ένα σκύλο ως ζευγάρι, ποιες μπορεί να είναι οι δυσκολίες;

«Αλλά όχι, δεν είναι ο τρόπος να του ζητήσεις να πάει για ύπνο! »« Σου είπα να μην τον αφήσεις να ανέβει στον καναπέ! », «Είναι πολύ αργά τώρα, δεν έχει νόημα να τον επιπλήξεις…» και τα λοιπά. Σας θυμίζουν αυτές οι λίγες προτάσεις κάποιες ανταλλαγές με τον σύζυγό σας για τον σκύλο σας; Είναι φυσιολογικό, όπως η εκπαίδευση των παιδιών, αυτό ενός σκύλου μπορεί γρήγορα να χωρίσει ένα ζευγάρι. Ωστόσο, η εκπαίδευση του σκύλου σας θα πρέπει να είναι κάτι διασκεδαστικό, τόσο για εσάς όσο και για εκείνον. Πώς θα βρεθούμε λοιπόν στην ίδια σελίδα όταν πρόκειται γιαεκπαίδευση του σκυλιού σας λατρεμένο; Αυτό ακριβώς θα μιλήσουμε!

Δεν έχετε τον ίδιο τρόπο εκπαίδευσης του σκύλου σας

Ζευγάρι που μαλώνει για σκύλο
Credits: Nektarstock / iStock

Η πρώτη πηγή σύγκρουσης μπορεί να είναι η όραμα που έχετε ο καθένας σας για την εκπαίδευση. Για παράδειγμα, οι τρεις σας περπατάτε στο δάσος όταν ξαφνικά ο σκύλος σας αρχίζει να σκάβει στους πρόποδες ενός δέντρου. Αυτό σας διασκεδάζει, γιατί ξέρετε ότι ο σκύλος σας πρέπει να τονωθεί και ότι αναζητά συνεχώς νέες μυρωδιές. Δυστυχώς, δεν είναι η γνώμη του συντρόφου σας που αρχίζει να εκνευρίζεται. Τον διατάζει να επιστρέψει, αλλά ο πολυάσχολος σκύλος δεν αντιδρά. Στη συνέχεια, πλησιάζει τον σκύλο σας και τον πιάνει ξαφνικά από το γιακά, χτυπώντας του τους γλουτούς για να τον κάνει να επιστρέψει στο μονοπάτι.

Δεν εκτιμάς την αντίδρασή του, δεν διορθώνεις έναν σκύλο χτυπώντας τον και ακόμη λιγότερο όταν δεν κάνει τίποτα κακό. ΕΤΣΙ, εκνευρίζεσαι και τότε είναι που έρχεται ο καβγάς : «Είσαι πολύ καλός με αυτό το σκυλί, ευτυχώς τον εκπαιδεύω λίγο!» ». Μόνο που δεν συμφωνείς καθόλου με αυτό. Θέλετε ένα σχέση που βασίζεται στην εμπιστοσύνη και την καλοσύνη με τον σκύλο σαςγι’ αυτό το λόγο το ανεβάζεις με θετικό τρόπο. Δυστυχώς, ο σύντροφός σας δεν έχει αυτό το όραμα της εκπαίδευσης και δεν το καταλαβαίνει. Προσέξτε, αυτό δεν τον εμποδίζει να είναι αξιολάτρευτος με τον σκύλο σας: τον αγαπάει, αυτό είναι σίγουρο, αλλά σας βρίσκει πολύ χαλαρό.

Πώς να βρείτε μια λύση;

Πολύ συχνά το πρόβλημα που προκύπτει είναι ότι επεμβαίνετε με κάποια αδεξιότητα υπό την επίδραση του συναισθήματος. Πράγματι, σίγουρα έχετε συνηθίσει να κάνετε πολλές επικρίσεις στο άλλο σας μισό, Μαλλά αυτό μόνο ενισχύει τη νευρικότητα όλων και παραμένετε στρατοπεδευμένοι στις θέσεις σας. Σε αυτές τις στιγμές, η επικοινωνία μεταξύ σας έχει διακοπεί εντελώς… Αυτό που θα ήταν σκόπιμο να κάνετε σε τέτοιες καταστάσεις είναι να διατηρήσετε την ηρεμία σας στην αρχή. Στη συνέχεια, αντί να επιτεθείτε απευθείας στον σύζυγό σας, αντί να επιτεθεί στη μέθοδο που χρησιμοποίησε. Τέλος, εξηγήστε του ότι σας πονάει, δώστε του τα συναισθήματά σας για να τονώσετε την ενσυναίσθησή του. Εχε στο νου σου οτι μόνο η επικοινωνία μπορεί να φέρει την αλλαγή!

Ο σκύλος σας ακούει μόνο ένα άτομο στο ζευγάρι

Σκύλος στην αγκαλιά των κυρίων του
Πιστώσεις: nd3000 / iStock

Πρώτος λόγος: το ένα είναι πιο παρόν από το άλλο

Συμβαίνει μερικές φορές σε ένα ζευγάρι να εργάζεται μόνο το ένα από τα δύο άτομα ή ο ένας να δουλεύει έξω ενώ ο άλλος τηλεργάζεται. Και στις δύο περιπτώσεις, ο σκύλος σας ξοδεύει πολύ περισσότερο χρόνο μόνο με ένα από τα δύο αφεντικά του. Όταν ένας σκύλος περνά τον περισσότερο χρόνο του με ένα άτομο, θα δημιουργηθεί μια ορισμένη συνενοχή μεταξύ των δύο μέσα από τη λεκτική και τη μη λεκτική γλώσσα. Εάν αυτή είναι η περίπτωσή σας, μεγάλοΕπομένως, το ζώο έχει σημεία αναφοράς για το τι πρέπει ή δεν πρέπει να κάνει ανάλογα με τις αντιδράσεις σας και τον τονισμό σας. Ως αποτέλεσμα, θα σας ακούσει πιο εύκολα, γιατί σας καταλαβαίνει καλύτερα, ΜΑλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν του αρέσει ο σύντροφός σας, απλώς είναι λιγότερο εξοικειωμένος μαζί του..

Δεύτερος λόγος: ο σκύλος τα έμαθε όλα με ένα άτομο

Εάν ο σύντροφός σας δίδαξε στον σκύλο σας τα περισσότερα κόλπα που ξέρει, το πιθανότερο είναι ότι τον ακούει περισσότερο από εσάς, αλλά γιατί; Λοιπόν, ο σκύλος που μαθαίνει αφομοιώνει έναν απίστευτο αριθμό λεπτομερειών που δεν γνωρίζουμε πάντα. Ενώ νομίζετε ότι ρωτάτε ακριβώς το ίδιο πράγμα με τον σύζυγό σας, ο σκύλος σας δεν αντιδρά επειδή δεν καταλαβαίνει. Μπορεί να σχετίζεται με μια διαφορετική θέση σώματος, την απόσταση που βάζετε ανάμεσα σε εσάς και τον σκύλο σας όταν του ζητάτε κάτι. Ο τονισμός ή η χειρονομία που συνοδεύει τη φωνή σας ή η στιγμή που κάνετε τη χειρονομία σε σχέση με το φωνητικό αίτημα μπορεί επίσης να παίξει ρόλο. Μπορεί να σου φαίνεται είναι μικρές λεπτομέρειες, αλλά μερικά σκυλιά είναι πολύ ευαίσθητα σε αυτό…

Με λίγα λόγια, είναι πάνω από όλα η επικοινωνία στο ζευγάρι σας που είναι απαραίτητη για την εκπαίδευση του σκύλου σας. Μιλήστε, ανταλλάξτε, περάστε χρόνο μαζί με το σκυλάκι σας, θα είναι ακόμα πιο χαρούμενος!

Written by admin

Το Shar-Pei, ένα φυσικό σκυλί που δεν αφήνει κανέναν αδιάφορο

ένας ιστότοπος για να αποτίσουμε φόρο τιμής στα εξαφανισμένα ζώα