in

επικεντρωθείτε σε μια προβληματική επιχείρηση

Όταν ο σκύλος τους εξαφανίζεται, κάποιοι αφέντες εξαφανίζονται τόσο δύσκολο να πω αντίο αποφασίζουν να μην το κάνουν. Η εναλλακτική: κλωνοποιήστε τον σκύλο σας και συνεχίστε σαν να μην είχε συμβεί τίποτα. Αυτό σας προσφέρουν η Viagen και η Sooam, δύο εταιρείες από την Αμερική και τη Νότια Κορέα. Επικεντρωθείτε σε μια προβληματική επιχείρηση.

Τι είναι η «κλωνοποίηση κατοικίδιων ζώων»;

Η «κλωνοποίηση κατοικίδιων ζώων», ή η κλωνοποίηση κατοικίδιων ζώων, είναι ένα φαινόμενο που αναπτύσσεται εδώ και αρκετά χρόνια. Για το μικρό ποσό των 50 000 Προς την 100.000 δολάριαεταιρείες ταξίδι et Ετσι κι εγω προσφέρεται να κλωνοποιήσει τον ετοιμοθάνατο ή νεκρό σκύλο σας και να σας δώσει άλλο ένα πανομοιότυπο αλλά σε εξαιρετική φόρμα. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να του δώσετε το ίδιο όνομα και τελειώσατε… Το να κερδίζετε χρήματα εκμεταλλευόμενοι τη θλίψη των πενθούντων ιδιοκτητών είναι μια πολύ προσοδοφόρα επιχείρηση.

Η διαδικασία της κλωνοποίησης

Για να κλωνοποιήσετε τον σκύλο σας, πρέπει πρώτα να πάρετε ένα δείγμα δέρματος. Το ζώο πρέπει να είναι ακόμα ζωντανό ή νεκρό για λιγότερο από 5 ημέρες. Στη συνέχεια, πρέπει να στείλετε το δείγμα στη Viagen ή στο Sooam. Η εταιρεία θα εγχύσει ένα από αυτά τα κύτταρα σε α ωοκύτταρο λαμβάνεται από θηλυκό σκυλί δότρια. Αυτό θα έχει προηγουμένως αδειάσει από τον πυρήνα του. Στη συνέχεια εφαρμόζονται ηλεκτροπληξία προκειμένου να συγχωνευθεί η μεμβράνη του ωοκυττάρου και αυτή του κυττάρου του σκύλου σας. Voila’έμβρυο δημιουργειται. Το επόμενο βήμα είναι ναεμφυτεύω στη μήτρα μιας παρένθετης μητέρας σκύλου. Δύο μήνες αργότερα γεννιέται ένας κλώνος. Ή όχι…

chien κλώνος
Συντελεστές: alles-so-schoen-bunt-hier/Pixabay

Και η ευημερία των ζώων σε όλα αυτά;

Πρέπει να ξέρετε ότι ένας μεγάλος αριθμός κλώνων θα πεθάνει στην πορεία. Για να αποκτήσετε έναν μόνο βιώσιμο κλώνο, είναι απαραίτητο να εμφυτευθούν εκατό έμβρυα. Η γενετική είναι εγγενώς αυθαίρετη και δεν γνωρίζουμε πολύ καλά τις τεχνικές κλωνοποίησης, έτσι πολλά έμβρυα καταλήγουν διεστραμμένος, σκάρτοςφορείς τουγενετικές ανωμαλίες et καλούπι κατά τη διάρκεια της κύησης ή λίγο μετά τη γέννηση. Αυτός είναι επίσης ένας από τους κινδύνους που εμποδίζουν την ανάπτυξη της ανθρώπινης κλωνοποίησης: δεν είναι πολύ ηθικό να γεννάτε πολλά παραμορφωμένα μωρά για να έχετε μόνο ένα υγιές. Αλλά αν το βρίσκουμε απαράδεκτο στους ανθρώπους, γιατί το δεχόμαστε στους σκύλους…

Συν σκύλες υποκατάστατα και δότες των ωαρίων είναι επίσης τα μεγάλα θύματα της ιστορίας. Αυτοί περάσουν τη ζωή τους γεννώντας ξανά και ξανά σαν αναπαραγωγικές μηχανές, να λαμβάνω ενέσεις ορμονών και να αντέχεις επεμβατικές επεμβάσεις. Για να μην αναφέρουμε ότι χρειάζεται ένας μεγάλος αριθμός παρένθετων μητέρων για να παραχθεί με επιτυχία ένας μόνο βιώσιμος κλώνος. Ο Snuppy, ο πρώτος κλωνοποιημένος σκύλος, χρειάστηκε 123 παρένθετες μητέρες και προκάλεσε πάνω από 1.000 εμβρυϊκούς θανάτους.

χειρουργική επέμβαση
Συντελεστές: Skeeze/Pixabay

Ένα αμφιλεγόμενο βοηθητικό πρόγραμμα

Πέρα από τις εκτιμήσεις για την καλή διαβίωση των ζώων και την ηθική, πρέπει επίσης να αμφισβητήσουμε τη χρησιμότητα αυτής της πρακτικής. Ένας κλώνος δεν θα έχει όχι ο ίδιος χαρακτήρας από τον αρχικό σκύλο. Η προσωπικότητα δεν εξαρτάται μόνο από τη γενετική, εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από την εμπειρία και το περιβάλλον. Κοιτάξτε δύο ανθρώπινα δίδυμα: βιολογικά μιλώντας είναι κλώνοι, ωστόσο δεν έχουν απολύτως τον ίδιο χαρακτήρα. Επομένως, η κλωνοποίηση του νεκρού τριχώματος του δεν θα τον επαναφέρει. Στην καλύτερη περίπτωση, θα λάβουμε ένα αντίγραφο σωματική διάπλαση από αυτό. Και αν το μόνο που μετράει είναι η εμφάνιση, σε αυτή την περίπτωση είναι επίσης δυνατό να βρεθεί ένας μη κλωνοποιημένος σκύλος, ίδιας ράτσας, με αρκετά παρόμοια σωματική διάπλαση, και αυτό για πολύ λιγότερα χρήματα και πολύ λιγότερη ταλαιπωρία.ζώο.

Επιπλέον, το καταφύγια είναι γεμάτα εγκαταλελειμμένα σκυλιά και κουτάβια που περιμένουν να υιοθετηθούν. Όπως λέει και η παροιμία, «μια μεταμφιεσμένη ευλογία», δεν θα ήταν αυτή η ευκαιρία να κάνουμε μια καλή πράξη και να σώσουμε έναν από αυτούς τους άτυχους γούνες; Αντί να πληρώσετε χιλιάδες ευρώ για να κολλήσετε μάταια στη μνήμη του νεκρού ζώου σας προσπαθώντας να δημιουργήσετε ένα χλωμό αντίγραφό του που δεν θα είναι ποτέ το 1/1000 αυτού που ήταν… Μερικές φορές είναι ίσως πιο υγιές να ξέρετε πώς να το αποχαιρετήσετε.

Τα σκυλιά έρχονται στη ζωή μας για να μας διδάξουν για την αγάπη. Φεύγουν για να μας μάθουν πώς να χάνουμε. Ένας νέος σκύλος δεν αντικαθιστά ποτέ έναν παλιό σκύλο, απλώς μεγαλώνει την καρδιά.

— Έρικα Γιανγκ

Θα σας αρέσει επίσης:

Η ιστορία της Laïka, του σκύλου αστροναύτη

Πώς η Ολλανδία έβαλε τέλος στα αδέσποτα σκυλιά;

Κυνικός υψηλής τεχνολογίας: συνδεδεμένα αντικείμενα για σκύλους έχουν εισβάλει στην αγορά!

Written by admin

Βοήθεια, νομίζω ότι ο σκύλος μου είναι ηλίθιος

πότε, πώς και ενάντια σε τι;