in

Η αστυνομία των κακών: τεστ DNA, κάμερες, καταγγελία…

«Ο Μεγάλος Αδελφός σε παρακολουθεί», αλλά αυτή τη φορά εγκατέλειψε την πολιτική για να ξεκινήσει έναν εντελώς διαφορετικό σκοπό: τα κακά του σκύλου. Ο πόλεμος κατά των περιττωμάτων των σκύλων έχει κηρυχτεί και είναι σοβαρός…

Κάμερες παρακολούθησης για την παρακολούθηση των περιττωμάτων

Στο διάσημο μυθιστόρημά του 1984, ο Όργουελ μας βυθίζει στην καρδιά ενός δυστοπικού κόσμου, μιας κοινωνίας υπό υψηλή επιτήρηση όπου ο Big Brother παρακολουθεί τους πάντες. Απο κάμερες τοποθετημένες στις τέσσερις γωνιές των πόλεων κινηματογραφούν τους κατοίκους μόνιμα προκειμένου να εντοπίσει και να κυρώσει οποιαδήποτε παραβίαση. Μα τι ωραία και φιλική ιδέα…!

Στο δημαρχείο του Montereau-Fault-Yonne (Seine-et-Marne), μας αρέσει πολύ αυτό το μυθιστόρημα. Τόσο πολύ που αποφασίσαμε να εφαρμόσουμε το Big Brother. Αλλά αυτή τη φορά, δεν θα κυνηγάει πολιτικούς αντιφρονούντες… αλλά θα κάνει κακά. Χάρη σε ένα σύστημα τηλεοθονών που είναι εγκατεστημένες στους δρόμους (βιντεοπαρακολούθηση), η αστυνομία θα μπορεί να εντοπίσει τους κυρίους που δεν μαζεύουν τα περιττώματα των ζώων τους, να κινητοποιήσει τα στρατεύματά τους για να τους αναγνωρίσουν και μετά να τους τιμωρήσει.

κάμερες
Συντελεστές: Lianhao Qu / Unsplash

Περιττώματα σκύλων υποβλήθηκαν σε τεστ DNA

Όταν ξεκίνησαν αστυνομική καριέρα, πολλοί πράκτορες σίγουρα ονειρευόντουσαν να τους ανατεθούν ευγενή καθήκοντα όπως η υπεράσπιση της χήρας και του ορφανού από… περιττώματα σκύλων! Το ονειρεύτηκαν… Δημαρχείο Μπεζιέ τους το πρόσφερε! Τα τελευταία χρόνια, παλεύει σώμα και ψυχή για ένα έργο που είναι κοντά της: να δώσει εντολή στους ειρηνευτές να συλλέξουν δείγματα περιττωμάτων σκύλων για να πραγματοποιήσουν μια εις βάθος έρευνα και να εντοπίσουν τα ίχνη των κακών. ιδιοκτήτης.

Για να γίνει αυτό, τα κόπρανα θα αποστέλλονταν σε ένα εργαστήριο το οποίο απομόνωση DNA. Στη συνέχεια, αυτό θα συγκριθεί με μια βάση δεδομένων για την εύρεση του προσβλητικού τριχώματος. Πράγματι, κάθε πλοίαρχος της περιμέτρου που αφορά το μέτρο θα πρέπει να πάει στον κτηνίατρο για να πάρει δείγμα σάλιου από το ζώο του, το οποίο θα επέτρεπε την αρχειοθέτηση όλων των σκύλων και των ιδιοκτητών τους.

Προς το παρόν, το μέτρο δεν έχει μη επιτυχημένη στο Μπεζιέ. Ωστόσο, έχει εφαρμοστεί αλλού στον κόσμο. Εφαρμόζεται σε ορισμένα μέρη στην Ιταλία, την Ισπανία, την Ανδόρα, την Αγγλία, το Ισραήλ και τις Ηνωμένες Πολιτείες.

FBI
Credits: Milos Spasic / iStock

Ενημέρωση: η αστεία μικρή πινελιά!

Η αστυνομία παρακολουθεί στενά τον πισινό του σκύλου σας είναι καλό, αλλά όλη η γειτονιά που το κάνει είναι ακόμα καλύτερο! Όπως όλοι γνωρίζουμε, η καταγγελία δημιουργεί σχέσεις γειτονίας ισορροπημένο και αρμονικό.

Αναπτύχθηκε λοιπόν μια εταιρεία μια εφαρμογή για να μας επιτρέψει να καταγγείλουμε τα περιττώματα των ζώων των γειτόνων μας: Poople Map. Τώρα μπορείτε να περπατήσετε στους δρόμους της πόλης σας αναζητώντας περιττώματα, να τα φωτογραφίσετε και να τα εντοπίσετε γεωγραφικά στην εφαρμογή. Μπορείτε ακόμη να διασκεδάσετε προσαρμόζοντας τη λήψη και αν είστε σπουδαίος συλλέκτης θα λάβετε ανταμοιβές για τις ανακαλύψεις σας στα κόπρανα. Ένα απόλυτα φυσιολογικό και πολύ υγιεινό χόμπι!

Ο δήμαρχος του Béziers είχε επίσης μια άλλη έξυπνη ιδέα: την επιχείρηση #BalanceTaCrotte. Οι κάτοικοι καλούνται να φωτογραφίσουν κάθε παράνομο κόκκαλο και να στείλουν την εικόνα στις αρχές επιβολής του νόμου της πόλης. Θα συγκεντρώσουν τις φωτογραφίες και θα τις στείλουν στον εκπρόσωπο της Πολιτείας. Ο τελευταίος σίγουρα θα χαρεί να δει το γραμματοκιβώτιό του να πλημμυρίζει από φωτογραφίες με περιττώματα. Επιπλέον, η εκτροπή της μάχης κατά του βιασμού και της παρενόχλησης των γυναικών (#BalanceTonPorc) σε μια ιστορία για τα κακά σκυλιά είναι απολύτως κατάλληλη…

Πρέπει πραγματικά να φτάσουμε σε αυτό; Ας είμαστε πολιτικοί για τον εαυτό μας!

Το να μαζεύει τα περιττώματα του σκύλου του είναι α πράξη του πολίτη πιο βασικό. Δεν είναι όχι πολύ περίπλοκοδεν κοστίζει πολύ και επιτρέπει σε όλους να ζουν σε πόλεις ΚΑΘΑΡΗ και να ζήσουν μαζί με σεβασμό. Πολλοί δάσκαλοι το έχουν καταλάβει και προσέχουν πολύ να καθαρίσουν μετά το ζώο τους.

Χρειάζεται πραγματικά να καταφύγουμε σε καταναγκαστικές μεθόδους που αξίζουν; αστυνομικά θρίλερ και του Romans dystopiques ? Αυτό φαίνεται κάπως υπερβολικό… Επιπλέον, μπορεί να είναι πιο συνετό να χρησιμοποιείται δημόσιο χρήμα για άλλους σκοπούς (π.χ. νοσοκομεία, σχολεία)… Λοιπόν, ας δείξουμε όλοι λίγη ευγένεια και ας μαζέψουμε μόνοι μας τα κακά των σκυλιών μας πριν ο κόσμος γίνει μεγάλη ανοησία!

Θα σας αρέσει επίσης:

Πώς να εκπαιδεύσετε το κουτάβι σας στο γιογιό. Εδώ είναι 5 αποτελεσματικές συμβουλές!

Αυτές οι συσκευές θα μπορούσαν να σώσουν τη ζωή χιλιάδων σκύλων κάθε χρόνο

Σκύλοι πολεμούν τη λαθροθηρία άγριων ζώων στην Κένυα

Written by admin

Ο σκύλος μου τρώει γρασίδι για να καθαρίσει: μύθος ή πραγματικότητα;

Μπορείτε να ταξιδέψετε στο εξωτερικό με τον σκύλο σας;