in

η κυνική έκδοση των ψηφιακών empreintes

Ξεχάστε τα δακτυλικά αποτυπώματα, στα σκυλιά είναι αποτυπώματα τρούφας! Η μύτη ενός σκύλου φημίζεται για την εξαιρετική όσφρηση. Ωστόσο, δεν είναι μόνο αυτό το μοναδικό…

Κάθε τρούφα είναι μοναδική

Ο άνθρωπος έχει αυτό που λέγεται δερματογλυφικά. Αυτά τα μικρά αυλάκια είναι που σχηματίζουν ιδιαίτερα σχέδια στα δάχτυλά μας. Λοιπόν, τα σκυλιά έχουν κάτι αντίστοιχο… στη μύτη τους! Η διάταξη αυτών των μικρών κορυφογραμμών καθορίζεται από τη γενετική. Αυτοί οι λόγοι παραμένουν διορθώνει σε όλη τη ζωή και είναι μοναδικός σε κάθε άτομο.

Καλή Παρασκευή της Επιστήμης! ΤΟ ΗΞΕΡΕΣ? Το αποτύπωμα της μύτης ενός σκύλου είναι εξίσου μοναδικό με το δακτυλικό αποτύπωμα ενός ανθρώπου και μπορεί ακόμη και να χρησιμοποιηθεί για την αναγνώρισή τους!

αναρτήθηκε από Κτηνιατρικό Νοσοκομείο Animal Ark επί Παρασκευή 20 Οκτωβρίου 2017

Μια μέθοδος αναγνώρισης που χρησιμοποιείται από καιρό στη Γαλλία

Η Γαλλία άρχισε να αναγνωρίζει τα σκυλάκια της στις αρχές του 20ου αιώνα. Ο πρώτος νόμος για το θέμα χρονολογείται από το 1904. Απαιτούσε τα σκυλιά να φορούν α ανθρακωρύχος με τις συντεταγμένες των κυρίων τους. Στη συνέχεια, στη δεκαετία του 1920, εμφανίστηκε μια νέα διαδικασία: η περίφημη εκτύπωση τρούφας. Έγινε μάλιστα η επίσημη μέθοδος της χώρας από το 1958 έως το 1971.

Ωστόσο, αυτά τα ίχνη έχουν πολλά μειονεκτήματα : δυσκολία στην ανάγνωση, μεταβλητότητα ανάλογα με τις κινήσεις του σκύλου ή του ατόμου που προκαλεί την εντύπωση, κίνδυνος δαγκώματος κατά τη διάρκεια της διαδικασίας, πιθανή τροποποίηση της μύτης σε περίπτωση τραυματισμού ή ασθένειας…

Μια διαδικασία εμπνευσμένη από τον κόσμο της αστυνομίας

Η ιατροδικαστική και η ιατροδικαστική ήταν οι πρώτες που χρησιμοποίησαν δακτυλικά αποτυπώματα. Τους επέτρεψε να απαριθμήσουν τα ποινικό μητρώο παραβάτες και λύσει δολοφονίες, κλοπές και άλλα εγκλήματα. Οι κτηνίατροι εμπνεύστηκαν άμεσα από τη μέθοδό τους να βρουν ένα παρόμοιο μέσο ταυτοποίησης σε σκύλους.

Οι εκτυπώσεις τρούφας έχουν δώσει τη θέση τους σε πιο σύγχρονες διαδικασίες

Στις μέρες μας, η ταυτοποίηση έχει γίνει βασικό εργαλείο. Χάρη σε αυτό, μπορούμε να αποδείξουμε ότι ένας σκύλος μας ανήκει και να τον βρούμε σε περίπτωση απώλεια ή του τόμ. Αυτό επιτρέπει επίσης την διαβεβαιώσεις κυνόδοντες για να γνωρίζουν ποιος σκύλος πρέπει να καλύπτεται. Επιπλέον, είναι πολύ χρήσιμο στο πλαίσιο της καταπολέμησης των διαφόρων ασθένειες. Η ταυτοποίηση καθιστά δυνατή την πιστοποίηση και παρακολούθηση του εμβολιαστικού καθεστώτος ενός ζώου, το οποίο είναι απαραίτητο για να γίνει δεκτό σε ορισμένες συντάξεις σκύλων, να μπορεί να ταξιδέψει στο εξωτερικό ή να μην υποβληθεί σε ευθανασία εάν εμφανιστεί εστία λύσσας στην περιοχή του. .

Αντιμέτωπη με την ανάπτυξη άλλων πιο αποτελεσματικών διαδικασιών αναγνώρισης, η εκτύπωση τρούφας κατέληξε να εγκαταλειφθεί υπέρ του τατουάζ 16 Φεβρουαρίου 1971. Η μικροτσίπ αναπτύχθηκε στη δεκαετία του 1990 και στη συνέχεια διαδόθηκε ευρέως στις αρχές του 21ου αιώνα. Σε κάθε περίπτωση, αν και αυτές οι στάμπες δεν χρησιμοποιούνται πλέον σήμερα, οι τρούφες των σκυλιών μας είναι και θα παραμένουν πάντα τόσο μοναδικές!

Διασκεδαστικό γεγονός- Κανένας σκύλος δεν έχει το ίδιο αποτύπωμα μύτης το αποτύπωμα της μύτης ενός σκύλου είναι μοναδικό, σαν το δακτυλικό αποτύπωμα ενός ανθρώπου.?

αναρτήθηκε από VCA Dover Animal Hospital επί Πέμπτη 25 Ιουλίου 2019

Θα σας αρέσει επίσης:

Τα σκυλιά μπορούσαν να μυρίσουν το πέρασμα του χρόνου…

5 πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε για τα μουστάκια σκύλου!

Ο σκύλος μου συχνά γέρνει το κεφάλι του στο πλάι. Για τι ? Απαντήστε άμεσα!

Written by admin

Γιατί τα σκυλιά κουνάνε τα πόδια τους όταν γδαρθούν;

που να αγοράσετε τον σκύλο σας;