in

Η Νέα Γη, ένας γίγαντας με μεγάλη καρδιά

Αν είναι προικισμένος με απίστευτη δύναμη, η Νέα Γη είναι ένας ευγενικός γίγαντας. Πράγματι, πίσω από το εντυπωσιακό του μέγεθος, ακόμη και τρομακτικό, κρύβεται στην πραγματικότητα ένας σκύλος εξαιρετικής ευγένειας. Τόσο στοργικό όσο και γενναιόδωρο, αυτό το μεγαλόσωμο σκυλί στερείται οποιασδήποτε μορφής επιθετικότητας. Η δύναμη και το θάρρος του προέρχονται από την καταγωγή του ως σκύλος διάσωσης στη θάλασσα.Όπως πολλά σκυλιά, η αδιάκοπη αφοσίωσή του τον κάνει έτοιμο να ρισκάρει τη ζωή του για να σώσει τον άνθρωπο του.

Ποια είναι η προέλευση της Νέας Γης;

πορτρέτο μιας νέας γης
Πιστώσεις: rzoze19 / iStock

Αυτός ο σκύλος κατάγεται από το νησί Newfoundland στον Καναδά όπου πήρε το όνομά του. Ωστόσο, η προέλευσή του δεν είναι τόσο ξεκάθαρη. Γνωρίζουμε ότι γεννήθηκε στην αμερικανική ήπειρο, αλλά το πέρασμα από το οποίο προέρχεται παραμένει αβέβαιο. Θα ήταν ένα μείγμα γηγενών σκύλων και ενός μεγάλου σκύλου μαύρης αρκούδας, που έφεραν οι Βίκινγκς τον 12ο αιώνα, που θα γεννούσε τη Νέα Γη. Στη συνέχεια, Άγγλοι ψαράδες του 16ου αιώνα λέγεται ότι εξέλιξαν τη ράτσα παίρνοντας σκύλους στις βάρκες τους. Η Νέα Γη βοήθησε λοιπόν τους ψαράδες να φέρουν τα βαριά δίχτυα των ψαριών. Αργότερα είχε πολλές λειτουργίες. Χρησιμοποιούνταν ως βοσκός, κυνηγετικός, βαρελάς, φύλακας κ.λπ. Ήταν ακόμη και ταχυδρόμος στο νησί της καταγωγής του! Σήμερα, το Newfoundland έχει γίνει σκύλος συντροφιάς. Χρησιμοποιείται επίσης ως υδρόβιο σκυλί διάσωσης.

The Newfoundland, ένα τεράστιο αρκουδάκι με δικτυωτά πόδια

σκύλος της Νέας Γης στο νερό
Συντελεστές: David-Gillis / iStock

Αν αυτός ο σκύλος είναι επιβλητικός λόγω του μεγέθους του, είναι και μέσα από τη γούνα του! Επομένως, το παχύ και πυκνό τρίχωμα του απαιτεί τακτικό βούρτσισμα για την αφαίρεση των νεκρών τριχών. Τρία χρώματα γούνας επιτρέπονται στα πρότυπα της φυλής: μαύρο, σοκολατένιο και δίχρωμο (μαύρο και άσπρο). Το κεφάλι του είναι φαρδύ και ογκώδες με κοντό ρύγχος. Η ουρά του είναι θαμνώδης και τα μικρά καστανά μάτια του απέχουν αρκετά. Το παντελόνι Newfoundland και τα σάλια βγάζει πολύ, γι’ αυτό καλό είναι να καθαρίζει το στόμα του κάθε μέρα.. Έχει επίσης το χαρακτηριστικό ότι έχει πόδια με πλέγμα, κάτι που του επιτρέπει να είναι εξαιρετικός κολυμβητής και ταυτόχρονα εξαιρετικός θαλάσσιος διασώστης. Αφ ‘ετέρου, δεν υποστηρίζει υψηλές θερμοκρασίες. Όταν η ζέστη ξεπερνά τους 25 βαθμούς, προτιμήστε μικρές βόλτες.

The Newfoundland, ένας σκύλος με εξαιρετικό χαρακτήρα

σκύλος της Νέας Γης στο χιόνι
Πιστώσεις: rzoze19 / iStock

Αναγνωρισμένο για την πίστη του, το Newfoundland είναι ένα ευγενικό και υπομονετικό σκυλί. Είναι επίσης πολύ ευγενικός και ανεκτικός με τα παιδιά με τα οποία είναι ομόφωνος. αφού περάσει η σύλληψη λόγω μεγέθους. Ερωτευμένος με τον άνθρωπο του, είναι ένας σκύλος που χρειάζεται πολλή παρέα και που μισεί να είναι μόνος. Ωστόσο, πρέπει να είναι συνηθισμένος από μικρός να είναι κοντά σε ανθρώπους, διαφορετικά μπορεί να είναι πολύ ντροπαλός. Κοινωνικός με όλα τα ζώα, θα προσαρμοστεί τέλεια σε μια ζωή με σκύλους, γάτες και άλλα ζώα. Όχι επιθετικό ούτε μια δεκάρα, το Newfoundland μπορεί από την άλλη να είναι προστατευτικό και να παρέμβει αν νιώσει ότι απειλούνται οι άνθρωποί του. Πέρα από το επιβλητικό του μέγεθος, αυτός είναι και ένας από τους λόγους που τον κάνουν πολύ καλό τερματοφύλακα. Ήρεμος σκύλος όταν δεν έχει τίποτα να κάνει, μπορεί να είναι πολύ δραστήριος και εργατικός!

Πόσο κοστίζει η υιοθεσία ενός Newfoundland;

νεαρός σκύλος της Νέας Γης στα λουλούδια
Συντελεστές: Jennifer-McCallum / iStock

Δεδομένου του επιβλητικού του μεγέθους, η τιμή ενός Newfoundland είναι εξίσου σημαντική. Αν θέλετε να καλωσορίσετε αυτό το μεγάλο σκυλάκι στο σπίτι σας, θα πρέπει να πληρώσετε μεταξύ 1100 € και 1600 €. Σε αυτό προστίθενται τα έξοδα διατροφής και φροντίδας, φυσικά.

Λόγω του μεγάλου του μεγέθους, χρειάζεται χώρο για να ευδοκιμήσει το κατοικίδιο ζώο σας. Επομένως, πρέπει να αποφεύγεται η διαμονή σε διαμέρισμα. Σε κάθε περίπτωση, το Newfoundland αποδεικνύεται ένας υπέροχος σκύλος συντροφιάς για όλη την οικογένεια!

Written by admin

Ασφάλιση του σκύλου σας: γιατί και πώς;

γιατί ο σκύλος μου σταματάει τόσο συχνά για να κατουρήσει;