in

Η συμβίωση του σκύλου και των παιδιών: 5 πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε

Το να έχεις οικογενειακή ζωή και σκύλο είναι πολύ πιθανό! Το σκυλάκι σας είναι επίσης πλήρες μέλος του σπιτιού σας, μην το ξεχνάτε ποτέ αυτό. Παρόλα αυτά η άφιξη ενός σκύλου στο σπίτι προκαλεί πολλές ανατροπές. Αν έχετε παιδιά, αναμφίβολα θα χαρούν να τον καλωσορίσουν και να παίξουν μαζί του. Έχετε όμως υπόψη σας ότι δεν μπορείτε να αφήσετε να συμβεί τίποτα, είτε από την πλευρά του σκύλου είτε από την πλευρά των παιδιών. Για να πάει καλά η συμβίωση του σκύλου και των παιδιών, πρέπει να τηρούνται ορισμένοι κανόνες.

1. Να δίνετε πάντα προσοχή

Δεν συνιστάται να αφήστε ένα παιδί μόνο του με έναν σκύλο, τουλάχιστον αρχικά. Ο ένας θα μπορούσε να υιοθετήσει μια συμπεριφορά που ο άλλος δεν θα καταλάβαινε, και λειτουργεί αμφίδρομα. Για παράδειγμα, εάν ο σκύλος σας δεν εκτιμά μια χειρονομία από ένα παιδί, είναι πιθανό να αποστασιοποιηθεί. Ομοίως, το παιδί μπορεί να μην καταλάβει ότι ο σκύλος τον γλείφει ή τον «πηδά», και αυτό μπορεί να δημιουργήσει καταστάσεις μπερδεύει. Άρα είσαι κάπως ο μεσολαβητής της σχέσης τους.

συνύπαρξη σκύλου και παιδιών
Συντελεστές: LightFieldStudios/iStock

Πρέπει να μπορείτε να παρέμβετε σε περίπτωση που τα πράγματα χειροτερέψουν, για να αποφύγετε τυχόν ατυχία ατύχημα. Ο ρόλος σας είναι να εξηγήσετε στα παιδιά σας πώς πρέπει να συμπεριφέρονται με τον σκύλο. Από την άλλη, ο σκύλος σας βασίζεται σε εσάς για να του πείτε για τις καλές και κακές συμπεριφορές που υιοθετεί. Η συγκατοίκηση του σκύλου με τα παιδιά βασίζεται πάνω από όλα ισορροπία και συνέπεια όλων.

2. Εξηγήστε στα παιδιά σας ότι πρέπει να είναι ευγενικά και με σεβασμό με τον σκύλο

Τα παιδιά σας πρέπει πάση θυσία να καταλάβουν ότι δεν έχουν δικαίωμα να αναγκάσουν τον σκύλο να κάνει οτιδήποτε. Πριν βιαστούν να τον χαϊδέψουν, εξήγησέ τους ότι πρέπει να παραμείνουν ψύχραιμοι και ψύχραιμοι, για να μην αγχώσουν τον νέο τους φίλο. Τότε μπορούν απλά να φέρουν το χέρι τους μπροστά στη μύτη του σκύλου και περιμένετε να δείτε αν είναι ανοιχτό για επικοινωνία. Ένας σκύλος που βγαίνει μπροστά για να μυρίσει το χέρι θα χαρεί πολύ να δεχθεί το χάιδεμα. Αντίθετα, αν αγνοήσει τελείως τη χειρονομία ή απομακρυνθεί, καλύτερα να τον αφήσετε ήσυχο.

Ο σκύλος δέχτηκε να τον χαϊδέψουν τα παιδιά σου; Είναι φοβερό ! Ωστόσο, δεν πρέπει να το κάνουν ούτως ή άλλως. Παρατηρήστε πρώτα από όλα πόσο ανοιχτό είναι το μαλλί σας στην επαφή, τότε δείξτε τις σωστές χειρονομίες στα παιδιά σας. Ξεκινήστε περνώντας απαλά την παλάμη του χεριού σας πάνω από το λαιμό, μετά την πλάτη και τέλος το κεφάλι εάν ο σκύλος συμφωνεί. Η καθοδήγηση των παιδιών σας είναι απαραίτητη ώστε να καταλαβαίνουν πώς να συμπεριφέρονται με ένα ζώο.

3. Καθιερώστε κανόνες που δεν μπορείτε ποτέ να παραβιάσετε

Ακόμα κι αν παρατηρήσετε ότι ο σκύλος σας και τα παιδιά σας λατρεύουν ο ένας τον άλλο, δεν σημαίνει ότι πρέπει να περνούν όλο τον χρόνο τους μαζί. Πράγματι, υπάρχουν στιγμές που τα παιδιά σας έχουν την υποχρέωση να αφήσουν το σκυλάκι μόνο του:

  • Το πρώτο είναι όταν είναι την ώρα του φαγητού του. Σε έναν σκύλο αρέσει να τρώει με την ησυχία του και τα παιδιά σας μπορεί να τον ενοχλήσουν. Πες τους να περιμένουν να τελειώσει πριν τον ρωτήσουν.
  • Η δεύτερη φορά που ένα σκυλάκι χρειάζεται ησυχία είναι όταν ξεκουράζεται στο καλάθι του. Αν πάει εκεί, είναι γιατί ξέρει ότι είναι η γωνιά του, όπου μπορεί να ξεκουραστεί. Επομένως, τα παιδιά σας δεν πρέπει να το ενοχλούν όταν προσπαθεί να πάρει έναν υπνάκο ή όταν θέλει να συνέλθει από μια καλή βόλτα.
σκυλοκαλάθι συγκατοίκηση σκυλόπαιδα
Συντελεστές: @charlesdeluvio/Unsplash

4. Μην αφήνετε τον σκύλο σας να μπει στο παιδικό δωμάτιο

Αυτό είναι απλώς συμβουλή, αλλά είναι καλύτερα αν ο σκύλος σας δεν έχει πρόσβαση σε ορισμένα μέρη, σαν το παιδικό δωμάτιο. Έχουν επίσης το δικαίωμα να έχουν το μικρό τους καταφύγιο γαλήνης και παιχνιδιού.Επιπλέον, ο σκύλος θα μπορούσε να τους κλέψει παιχνίδια παίρνοντάς το για διασκέδαση, ενώ τα παιδιά σας δεν θα ήταν ευχαριστημένα. Επίσης, να γνωρίζετε ότι ο σκύλος σας δεν θα ακούσει απαραίτητα τις εντολές τους, γιατί ο κύριος του είσαι εσύ. Στο τέλος, όλα αυτά θα μπορούσαν να δημιουργήσουν εντάσεις αυτό θα ήταν καλύτερα να αποφευχθεί.

Τέλος, δεν μπορείτε να είστε σε όλα τα μέτωπα! Εάν είστε απασχολημένοι και ξέρετε ότι τα παιδιά σας είναι στο δωμάτιό τους, θα έχετε το κεφάλι σας ήσυχο. Αντίθετα, αν έχεις ελεύθερο χρόνο, θα έχεις την ευκαιρία περάστε ιδιαίτερες στιγμές με τα παιδιά και με τον σκύλο. Είναι απαραίτητο να αποφύγετε ότι δίνετε προσοχή σε όλους η γέννηση της ζήλιας.

5. Απαγόρευση αγωνιστικών παιχνιδιών

Τα παιδιά σας και ο σκύλος σας θα έχουν μια έκρηξη, μέσα και έξω. Αυτή η θέα σας κάνει χαρούμενους, αλλά να είστε σε επιφυλακή. Είναι καλύτερα τα παιδιά να παίζουν με τον σκύλο κάνοντας χρήση του τα παιχνίδια του. Πράγματι, αν διασκεδάσουν συγκινώντας τον «με γυμνά χέρια», θα μπορούσε γρήγορα να ξεφύγει από τον έλεγχο! Ειδικά αν έχετε μικρά παιδιά. Ακόμα κι αν το κακό δεν ήταν οι προθέσεις του σκύλου σας, τα μικρά παιδιά θα δυσκολευτούν να το καταλάβουν και μπορεί στη συνέχεια να φοβηθούν τα σκυλιά. Εξηγήστε λοιπόν στα παιδιά σας ότι πρέπει να παίξουν με λούτρινα ζωάκια, μια μπάλα… ένα αντικείμενο που είναι φτιαγμένο για να ξετυλίγει το σκυλάκι, εν συντομία! Αν θέλουν να το χαϊδέψουν, πρέπει να περιμένουν μέχρι να ηρεμήσει.

σκυλόπαιδο χαϊδεύει συγκατοίκηση σκυλοπαιδάκια
Συντελεστές: Annie Spratt/Unsplash

Για τη συμβίωση του σκύλου με τα παιδιά, ποντάρετε στην ασφάλεια πάνω από όλα. Μόλις ο σκύλος σας και τα παιδιά σας γνωρίσουν καλύτερα ο ένας τον άλλον, μπορείτε να είστε πιο ευέλικτοι σε ορισμένα σημεία, παραμένοντας σε εγρήγορση. Η οικογενειακή σας ζωή δεν θα είναι λιγότερο πραγματική χαρά!

Πηγή

Θα σας αρέσει επίσης:

Καλωσόρισμα ενός σκύλου: 6 συμβουλές που δεν πρέπει να αγνοήσετε!

Ο σκύλος σας σας αγαπά: 10 σημάδια που δείχνουν την αγάπη του για εσάς

Συμβουλές και κόλπα για την επιλογή του ονόματος του σκύλου σας

Written by admin

ποιες είναι οι αιτίες;

Το Samoyed, ένα μεγάλο αρκουδάκι που έρχεται κατευθείαν από τον Άπω Βορρά