in

η συμβουλή μας για διακοπές χωρίς άγχος!

Η ώρα της μεγάλης αναχώρησης πλησιάζει και ανησυχείς μήπως ο σκύλος σου αισθάνεται άσχημα, που δεν αντέχει το ταξίδι, τον τόπο διαμονής κ.λπ. Μην ανησυχείτε: οι αγαπημένοι μας φίλοι μπορούν να πάνε διακοπές όσο κι εμείς! Είναι βέβαια θέμα να αρχίσουμε να τον συνηθίζουμε στο κίνημα από νωρίς. Σε κάθε περίπτωση, θα πρέπει να είστε πολύ οργανωμένοι. Ευτυχώς, αυτό το άρθρο είναι εδώ για να σας βοηθήσει: ανακαλύψτε τις συμβουλές μας για να ταξιδέψετε με τον σκύλο σας.

1. Προετοιμασίες

Πριν φύγετε, είναι πολύ σημαντικό να έχετε όλα όσα χρειάζεται ο σκύλος σας. Πρέπει να έχει και αυτός τη δική του βαλίτσα! Ακριβώς σαν εσένα, θα χρειαστεί να φάει και να ενυδατωθεί κατά τη διάρκεια του ταξιδιού. Μη διστάσετε να παρέχετε επαρκές απόθεμα νερού και τροφής, ώστε να μην λείψει τίποτα από το σκυλί σας. γλυκά, καθώς και παιχνίδια, πρέπει να του επιτρέψει να απασχοληθεί σε όλο το ταξίδι. Ένας βαριεστημένος σκύλος μπορεί γρήγορα να αγχωθεί εστιάζοντας στις αναταράξεις λόγω της μεταφοράς. Αν χρειαστεί, μην ξεχνάτε φαρμακευτική αγωγή του σκύλου σας. Ενημερώνοντας τον κτηνίατρο για την αναχώρησή σας, θα είναι σε θέση να συνταγογραφήσει κατάλληλες θεραπείες εάν είναι απαραίτητο, για παράδειγμα κατά της ναυτίας.

τσάντα μεταφοράς σκύλου που ταξιδεύετε με τον σκύλο σας
Πιστώσεις: nadisja/iStock

Επίσης σχέδιο μια γωνιά ξεκούρασης όπου το σκυλάκι σας μπορεί να κοιμηθεί και να ξεκουραστεί. Εάν φέρετε ένα κλουβί μεταφοράς, τοποθετήστε το έτσι ώστε να είναι όσο το δυνατόν πιο άνετο. Άλλωστε ένα μαξιλάρι και κουβέρτες θα κάνουν μια χαρά. Τέλος, είναι απαραίτητο να πάρετε τα απαραίτητα αξεσουάρ: γιακά, λουρί ή λουρί, μπολ… οτιδήποτε έχετε συνηθίσει να χρησιμοποιείτε. Για να μην ξεχάσετε τίποτα, είναι πολύ χρήσιμο να ετοιμάσετε μια μικρή λίστα με αντικείμενα που θα πάρετε μαζί σας, με καθαρό κεφάλι!

2. Η οργάνωση των εορτών

Όταν σκοπεύετε να φύγετε με τον σκύλο σας, είναι απαραίτητο το μέρος όπου πηγαίνετε να είναι προσαρμοσμένο στην παρουσία ζώων. Ορισμένα ξενοδοχεία ή bed and breakfast δεν δέχονται σκύλους, ενημερωθείτε πριν την κράτηση. Επίσης, δραστηριότητες κατά τη διάρκεια των διακοπών σας θα πρέπει να είναι κατάλληλο για τον τετράποδο φίλο σας. Ένας αθλητικός σκύλος μπορεί εύκολα να σας συνοδεύσει στις πεζοπορίες σας, αλλά αν δεν είναι έτσι, σχεδιάστε κάτι άλλο: ο σκύλος σας δεν πρέπει να βαριέται! Για να συνοψίσουμε, πρέπει να ξέρετε όρια του σκύλου σας και κάντε επιλογές με βάση αυτό που του ταιριάζει καλύτερα.

Το να ταξιδέψετε με τον σκύλο σας μπορεί να είναι πηγή άγχους: μην ανησυχείτε! Το κύριο πράγμα είναι να βεβαιωθείτε ότι ο αγαπημένος σας φίλος έχει όλα όσα χρειάζεται, ανά πάσα στιγμή. Οι διακοπές ανατρέπουν τις συνήθειες όλων, απλά ο καθένας χρειάζεται να βρει κάτι για τον εαυτό του.

Το αυτοκίνητο

Να ξεκινήσω, να συνηθίσει το σκυλί σας στα οδικά ταξίδια είναι το κλειδί: όσο πιο γρήγορα μπορείτε, πάρτε το μια βόλτα. Θα εγκλιματιστεί περισσότερο σε μακρινά ταξίδια. Μετά από λίγο, θα δείτε ακόμη και το σκυλάκι σας να πηδά μόνο του στο αυτοκίνητο! Η επιλογή του δεύτερου για να πάτε διακοπές με τον σκύλο σας, ωστόσο, απαιτεί κάποια προετοιμασία:

  • Υπάρχουν ειδικά αξεσουάρ σκύλων για δέστε το σκύλο σας στο αυτοκίνητο, όπως λουριά και λουριά. Ένα δίχτυ χωρισμού μεταξύ του μπροστινού και του πίσω μέρους του αυτοκινήτου μπορεί επίσης να είναι δυνατή. Πρώτα η ασφάλεια !
  • προετοιμάστε τον ένα μέρος για ύπνο. Δεν βλάπτει να αναθεωρήσετε αυτό το σημείο: εξοπλισμένο κλουβί μεταφοράς, κουβέρτες και μαξιλάρια στο πίσω κάθισμα… κάντε τα πάντα για να κάνετε τον σκύλο σας άνετο!
  • σχέδιο φρένα σε χώρους όπου γίνονται δεκτοί σκύλοι.
  • Εάν ο σκύλος σας διψάει κατά τη διάρκεια του ταξιδιού, θα χρειαστεί ένα μπουκάλι νερό και ένα μπολ για προσωπική του χρήση.
λουρί ασφαλείας αυτοκινήτου που ταξιδεύετε με τον σκύλο σας
Credits: AndreyPopov/iStock

Το τρένο ή το αεροπλάνο

Η λήψη αυτού του είδους μεταφοράς απαιτεί καλή οργάνωση, δηλαδή όχι ενέργειες της τελευταίας στιγμής. Υπάρχουν πολλά πράγματα που πρέπει να προγραμματίσετε:

  • Αν πας στο εξωτερικό, φρόντισε να έχεις ολοκληρώσει όλες τις απαιτούμενες διατυπώσεις: διαβατήριο και εισιτήριο μεταφοράς, ενημερωμένος εμβολιασμός, ταυτοποιημένο σκυλί με τα χαρτιά του… η γραφειοκρατία δεν είναι διασκεδαστική, αλλά εγγυάται την ασφάλεια του σκύλου σας.
  • Ανάλογα με το βάρος του σκύλου σας, οι συνθήκες ταξιδιού ενδέχεται να αλλάξουν. Μη διστάσετε να ρωτήσετε τη μεταφορική εταιρεία.
  • Φρόντισε το σκυλάκι σου περάστε πριν φύγετε και περιορίστε το νερό, καθώς και το φαγητό 1 ώρα ή 2 ώρες πριν την αναχώρηση. Μπορεί να μην έχετε την ευκαιρία να βγάλετε τον σκύλο σας έξω για να τρέξει και να ανακουφιστεί.

Τώρα ξέρετε τα βασικά που πρέπει να ξέρετε για να ταξιδέψετε με τον σκύλο σας!

Πηγή

Θα σας αρέσει επίσης:

Τα 6 κορυφαία αθλήματα για να εξασκηθείτε με τον σκύλο σας!

Ο σκύλος μου φοβάται την καταιγίδα: 7 καλά αντανακλαστικά για να τον βοηθήσουν

Κόκερ: τα απαραίτητα που πρέπει να γνωρίζετε για αυτόν τον σκύλο με μακριά αυτιά!

Written by admin

είναι όλα τα σκυλιά άνετα στο νερό;

Οι κορυφαίες 20 αγαπημένες ράτσες σκύλων των Γάλλων