in

Η φιγούρα του σκύλου στη μυθολογία

Πώς να μην βεβαιωθεί ότι ο σκύλος είναι ο καλύτερος φίλος του ανθρώπου, ενώ ο τελευταίος τον εξημερώνει από τα προϊστορικά χρόνια! Ο ρόλος του ήταν ουσιαστικός για την ανάπτυξη της ανθρώπινης δραστηριότητας. Γι’ αυτό, στη μυθολογία, ο σκύλος κατέχει σημαντική θέση. Ας τα ανακαλύψουμε όλα μαζί.

1. Ο σκύλος: οδηγός και φύλακας

Σε πολλούς πολιτισμούς, ο σκύλος έχει ρόλο ψυχοπώμη. Αυτό σημαίνει ότι αυτός συνοδεύουν τις ψυχές στο ταξίδι τους προς Βασίλειο των νεκρών. Είναι επίσης ο κηδεμόνας από σύνορο ανάμεσα στον κόσμο του ζωή και ο κόσμος του νεκρός.

  • Σε Αίγυπτος, ο Θεός Anubis είναι ο προστάτης του νεκροπόλεις και ταριχευτές. Εκπροσωπείται ως ένας άντρας με κεφάλι τσακαλιού, ή σαν ένα μαύρο άγριο σκυλί, σε ξαπλωμένη θέση. Ο σύλλογος των chien και αυτού του θεού κηδεία σχετίζεται με αυτήν η ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ. Πράγματι, το προγόνους του σκύλου ήταν οδοκαθαριστές που περιπλανιόταν στο νεκροταφεία τη νύχτα, ψάχνοντας για τροφή.
anubis
Αγαλματίδιο του αιγυπτιακού θεού Anubis. Συντελεστές: Wikimedia Commons
  • Στο Ελληνες, Κέρβερος είναι ένα σκύλος με τρία κεφάλια που κρατάει η πύλη του κάτω κόσμου. Αποτρέπει τους ζωντανούς από εισαγω και οι νεκροί του για να πάω έξω.
  • στη μυθολογία Σκανδιναβικός, Μήκος κράτα το ίδιο ρόλο παρά ο Κέρβερος: αυτός φυλάξτε την είσοδο του Nilfheimτο Βασίλειο του νεκρός.
  • Για κάποιους ανθρώπους λαούς της Αφρικής, ο σκυλος ειναι βοηθός του μάγου. Τους βοηθάει ανάκτηση μηνυμάτων από τους νεκρούς, που θέλουν να μεταδώσουν στους ζωντανούς.
  • Ο Ιθαγενείς Αμερικάνοι θυσιάζονταν μερικές φορές ο σκύλος μετά το θάνατο του κυρίου του, ώστε να προστατεύω κατά τη διάρκεια του ταξίδι στη θάλασσα κηδεία. Συχνά όμως προτιμούσαν να έχουν το αγαλματίδια κυνόδοντες γύρω από τον τάφο. Συγκεκριμένα στη μυθολογία Αζτέκοι, Xolotl είναι θεός chien του οποίου ο ρόλος είναι να υποστηρίζει Ο ήλιος την ώρα του ύπνου και καθοδηγεί τις ψυχές των νεκρών στο βασίλειο των νεκρών.

2. Ο σκύλος: σύμβολο θάρρους και αρχοντιάς

Χύνω πολύ των λαών ο σκύλος είναι α να είναι πολύτιμο, χάρη στην ιδιοσυγκρασία του προστατευτικός, πιστός et διακριτή.

  • Ο Κέλτες, Ο Πέρσες ή ακόμα και το Ρωμαίους δεν δίστασαν να πάρουν μαζί τους σκυλιά σε μάχη. Απο πανοπλίες σχεδιάστηκαν ειδικά για αυτούς. Είχαν και τα σκυλιά διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στο κυνήγι.
  • στη μυθολογία Κινέζικα, απο ήρωας όπως και Erlang et κάπου ήταν συνοδεία σκύλων. Σε αυτούς όφειλαν πολλά από αυτά πολλές νίκες. Δεν είναι λοιπόν για τίποτα που υπάρχει α αστρολογικό σημάδι του σκύλου. Οι άνθρωποι που σχετίζονται σε αυτό το ζώδιο έχουν προδιάθεση να πίστη, θάρρος et στην ειλικρίνεια.
έτος του σκύλου Κίνα
Γιορτάζοντας το Έτος του Σκύλου στην Κίνα (2018). Πιστώσεις: iStock
  • Au Ιαπωνία, υπάρχουν inugamisτα οποία είναι πνεύματα σκύλων. Ο ρόλος τους είναι να προστατεύουν τον κύριό τους et οι συγγενείς τους, καθώς και την εξασφάλιση α εκδίκηση εάν αυτό είναι απαραίτητο.

Έτσι, ο σκύλος μεταφέρει θετικές αξίες σε πολλούς πολιτισμούς, που τον έχουν εισαγάγει στους μύθους και τους θρύλους τους. Με την εμφάνιση των μονοθεϊστικών θρησκειών, ο σκύλος συνδέθηκε με υποτιμητικές ιδιότητες, όπως η βία ή η απώλεια. Ευτυχώς, η πρόοδος του πολιτισμού επέτρεψε στον σκύλο να ανακτήσει τη θέση του ως ο καλύτερος φίλος και σύντροφος του ανθρώπου για τη ζωή.

Πηγή

Θα σας αρέσει επίσης:

Θάψιμο οστών: μια ενστικτώδης και αρχαία συνήθεια στους σκύλους!

Τα σκυλιά δεν βλέπουν ασπρόμαυρο!

Γιατί ο σκύλος μου ουρλιάζει σαν λύκος;

Written by admin

είναι φυσιολογική αυτή η συμπεριφορά;

σημάδια και καλές χειρονομίες