in

Κάντε ένα τεστ DNA για να μάθετε την προέλευση του σκύλου σας

Γενικά, λαμβάνετε πολλά κομπλιμέντα για το σκυλάκι σας, αλλά όταν ένας περαστικός στο δρόμο σας ρωτά ποια είναι η ράτσα του, βρίσκεστε πολύ αβοήθητος. Άλλωστε κι εσείς αρχίζετε να αναρωτιέστε για την πραγματική καταγωγή του τετράποδου φίλου σας! Σε αυτές τις περιπτώσεις το τεστ DNA μπορεί να είναι χρήσιμο.

Τι είναι το DNA;

Δύο σκυλιά δίνουν το πόδι
Credits: Ksenia-Raykova / iStock

Αν και σίγουρα γνωρίζετε την απάντηση, μια μικρή υπενθύμιση είναι πάντα ευπρόσδεκτη. Γιατί ναι, τα μαθήματα SVT δεν είναι πραγματικά από χθες… Το DNA είναι σύντομο για το Δεοξυριβονουκλεϊκό Οξύ. Αντιπροσωπεύει το μόριο φορέα της γενετικής πληροφορίας. Χάρη στο DNA, οι γενετικές πληροφορίες δεν χάνονται ποτέ και μπορούν να περάσουν από γενιά σε γενιά. Με αυτόν τον τρόπο, μπορείτε για παράδειγμα για να ξέρεις πιο ακριβως τη ράτσα του σκύλου σας, αλλά επίσης την καταγωγή του καθώς τη γενετική του υγεία (κληρονομική ασθένεια).

Γιατί κάνατε τεστ DNA του σκύλου σας;

Σκύλος που βγάζει τη γλώσσα του στο πλάι
Πιστώσεις: suemack / iStock

Όταν υιοθετείτε έναν σκύλο που δεν είναι LOF, κάτι που συμβαίνει συχνά στα καταφύγια, δεν έχετε πολλές πληροφορίες για την καταγωγή του σκύλου σας. Σε αυτή την περίπτωση, ένα τεστ θα μπορούσε να σας πει περισσότερα για τη γενετική του, και συγκεκριμένα τις ράτσες από τις οποίες προέρχεται. Αυτό θα μπορούσε να σας βοηθήσει να κατανοήσετε καλύτερα τη συμπεριφορά και τα ένστικτά του (αρπακτικότητα, επιθετικότητα, κ.λπ.)

Το τεστ DNA μπορεί επίσης να σας επιτρέψει για να μάθετε περισσότερα για τους προγόνους του σκύλου σας, που θα σας επιτρέψει για πιθανή πρόβλεψη ορισμένων γενετικών ασθενειών. Θα μπορείτε επίσης να μάθετε περισσότερα για τις ευαισθησίες του σκύλου σας στα ναρκωτικά.

Όταν ο σκύλος σας προέρχεται από ρείθρο, αλλά α παραμένει αμφιβολία για την εντιμότητα του κτηνοτρόφου, ένα τεστ DNA μπορεί επίσης να είναι πολύ χρήσιμο. Το τελευταίο θα σας επιτρέψει να εξασφαλίσετε τη γενεαλογία και την καλή υγεία του κουταβιού σας.

Τέλος, το τεστ DNA μπορεί να πραγματοποιηθεί για οποιονδήποτε από αυτούς τους λόγους: αλλά απλά από περιέργεια και επιθυμία! Εάν θέλετε να μάθετε περισσότερα για τον σκύλο σας, την προέλευσή του, τις ράτσες από τις οποίες προέρχεται… είναι απολύτως δυνατό να κάνετε το τεστ του σκύλου σας. Δεν χρειάζεται «έγκυρος» λόγος για να μπορέσεις να το κάνεις.

Πώς να κάνετε το τεστ DNA στον σκύλο σας;

Το στόμα ενός σκύλου που βγάζει τη γλώσσα του
Συντελεστές: sanjagrujic / iStock

Οι εξετάσεις DNA δεν απαιτούν κάποιο ειδικό αίτημα. Είναι προσβάσιμα σε όλους είτε πρόκειται για επαγγελματίες στον κόσμο των σκύλων είτε για ιδιοκτήτες σκύλων. Όποιος ενδιαφέρεται για τη γενετική του κατοικίδιου του μπορεί να κάνει τεστ DNA. Θα πρέπει να ξέρετε ότι εξαρτάται από εσάς να κάνετε τη δοκιμή στον σκύλο σας. Ωστόσο, μην ανησυχείτε, είναι πολύ απλό και απολύτως ανώδυνο για το κατοικίδιό σας.

Τα κιτ βρίσκονται εύκολα στο διαδίκτυο. Μόλις ληφθεί το τεστ, το πρώτο βήμα είναι να πάρετε ένα δείγμα από τον σκύλο σας. Αυτή η επέμβαση είναι πολύ γρήγορη και ανώδυνη, καθώς ένα μικρό δείγμα σάλιου είναι αρκετό. Μετά τη συλλογή, μπορείτε να στείλετε το δείγμα σας σε έναν ειδικό φάκελο που θα λάβετε μαζί με το κιτ σας. Μόλις το τεστ παραληφθεί από το εργαστήριο, το τελευταίο θα αναζητήσει τις ράτσες και άλλες πληροφορίες που υπάρχουν στο DNA του σκύλου σας. Γενικά, θα λάβετε το αποτέλεσμα της εξέτασης DNA ταχυδρομικώς ή μέσω email εντός τριών εβδομάδων., αλλά αυτό διαφέρει ανάλογα με τα εργαστήρια. Το σκυλάκι σας δεν θα έχει άλλα μυστικά για εσάς!

Οι τιμές των κιτ τεστ DNA μπορεί να ποικίλλουν, αλλά γενικά υπολογίζονται γύρω στα εκατό ευρώ. Το ποσό αυτό προφανώς δεν είναι ευκαταφρόνητο, Ωστόσο, αυτό το τεστ μπορεί να είναι πραγματικά χρήσιμο εάν θέλετε να μάθετε περισσότερα για το κατοικίδιό σας.

Written by admin

μπορείτε να συμβουλευτείτε έναν κτηνίατρο online;

Ο Landseer, ένας πολύ ευγενικός σκύλος διάσωσης