in

Κατανοήστε καλύτερα το αρπακτικό ένστικτο του σκύλου (αρπακτικό)

Η αρπακτική είναι «ένας τρόπος αναζήτησης τροφής που συνίσταται στη σύλληψη ζωντανών θηραμάτων και στην κατάποσή του» (Larousse). Ως αποτέλεσμα, ο όρος αυτός ορίζει ευρέως αρκετές κατηγορίες ζώων όπως τα σαρκοφάγα, αλλά και τα φυτοφάγα ή τα παράσιτα! Ωστόσο, στην κοινή γλώσσα, όταν μιλάμε για θήρευση από έναν σκύλο, αναφερόμαστε στο αρπακτικό του ένστικτο. Αυτό το ένστικτο, ο σκύλος το κληρονόμησε από τον στενό του πρόγονο: τον λύκο. Αν και ο οικόσιτος σκύλος δεν χρειάζεται πλέον να κυνηγήσει για να επιβιώσει, εξακολουθεί να διατηρεί κυνηγετική συμπεριφορά (τρέχει πίσω από την μπάλα, ψάχνει για ένα ζώο από τη μυρωδιά κ.λπ.).

Κατανοήστε τι είναι η θήραση σκύλων, με όλα τα οφέλη της… και τους κινδύνους της.

Το αρπακτικό ένστικτο (αρπακτικό) του σκύλου, τι είναι;

Το αρπακτικό ένστικτο του σκύλου (αρπακτικό) είναι μια συμπεριφορά υιοθετήθηκε από όλους αρπακτικά ζώα. Πράγματι, για επιζώαυτά πρέπει κυνήγι. Ο σκύλος, αν και έγινε οικιακός, έχει διατηρήσει αυτό το ένστικτο. Αυτή η συμπεριφορά ενεργοποιείται όταν ο σκύλος βλέπει κίνηση ή ακούει έναν ήχο. Για έναν οικόσιτο σκύλο, αναγνωρίζουμε αυτό το ένστικτο όταν του πετάμε μια μπάλα, για παράδειγμα, θα πηδήξει πάνω της, γιατί η κίνηση της μπάλας τον έλκει.

Στάδια θήρευσης:

Το αρπακτικό ένστικτο ενός σκύλου καταρρέει 10 βήματα :

 1. δείτε ή ακούστε το θήραμα
 2. Διορθωτής το θήραμα
 3. Πλησιάζω το θήραμα αργά ή ξαφνικά
 4. Σύλληψη το θήραμα
 5. Να δαγκώσει το θήραμα
 6. ο σέικ
 7. ο σκοτώνω
 8. Σέικ το θήραμα για δεύτερη φορά
 9. Τοτε ΠΗΓΑΙΝΕ τελειώστε το
 10. ο φάτνη
μπάλα αρπακτικού σκύλου
Πιστώσεις: 825545 / Pixabay

Το αρπακτικό ένστικτο του σκύλου: πλεονεκτήματα… και κίνδυνοι!

Τα οφέλη της θήρευσης στην εκπαίδευση σκύλων

Η θήρευση μπορεί να είναι μεγάλο πλεονέκτημα ότανεκπαίδευση σκύλων. Πράγματι, ακόμα κι αν δεν είναι να εκπαιδεύσει ένα κυνηγετικό σκυλί, μπορεί να το συνηθίσει εκπαιδεύστε έναν προστατευτικό σκύλο. Εδώ, δεν είναι θέμα να ζητήσουμε από τον σκύλο να είναι επιθετικός, αλλά να αναπτυχθεί το ένστικτό του για προστασία και άμυνα.

Οι κίνδυνοι του αρπακτικού ενστίκτου του οικόσιτου σκύλου

Ωστόσο, πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί ότι αυτή η αρπαγή δεν μετατρέπεται σε επιθετικότητα. Πράγματι, από μικρή ηλικία πρέπει να διδάσκεται ο σκύλος κοινωνικοποιούνται με όλα τα άλλα ζώα ότι μπορεί να συναντήσει. Αν μια μέρα κυνηγήσει μια γάτα, τότε θα κυνηγήσει όλες τις γάτες. Το οποίο μπορεί γρήγορα να γίνει προβληματικό.

Αυτή η αρπαχτή μπορεί επίσης να γίνει επικίνδυνο για τον άνθρωπο. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο πρέπει να ληφθεί μέριμνα για την αντιμετώπιση του προβλήματος με τα πρώτα σημάδια θήρευσης κατά των ανθρώπων. Το πρώτο σημάδι που μπορεί να μας βάλει σε εγρήγορση είναι στερέωση. Όταν ο σκύλος διορθώνει το θήραμα με τα μάτια του χωρίς να παίρνει τα μάτια του από πάνω του.

Εάν αυτό το πρόβλημα δεν αντιμετωπιστεί αμέσως, τότε ο σκύλος μπορεί να αρχίσει να κοιτάζει και να τρέχει μετά:

 • Αυτοκίνητα, μοτοσικλέτες και φορτηγά.
 • Τζόγκερ, ποδήλατα, skateboards?
 • ξένα παιδιά και ενήλικες.
ποδήλατο σκύλος αρπακτικό αρπακτικό
Πίστωση: petto123

Μερικές συμβουλές

Υπάρχουν πολλές λύσεις εάν ο σκύλος σας παρουσιάζει σημάδια θήρευσης. Πρώτα απ ‘όλα, είναι σημαντικό να προσέχετε τη συμπεριφορά του ζώου σας, ώστε, εάν αυτό το ένστικτο εμφανιζόταν σε ενοχλητική μορφή (επιθέσεις σε γάτες, παιδιά, τρέξιμο κάτω από αυτοκίνητα κ.λπ.), μπορείτε να παρέμβετε για να δείξετε στον σκύλο σας ότι δεν είσαι ευχαριστημένος μαζί του. Πράγματι, αν, για παράδειγμα, σκοτώσει ένα ζώο ατιμώρητα, είναι πολύ πιθανό να ξαναρχίσει.

Αν πιάσετε τον σκύλο σας στα πράσα, το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε είναινα απομονωθεί από τη λεία του ώστε αν δεν τηρηθεί ως α τρόπαιο ή οποιοδήποτε άλλο βραβείο.

Επιπλέον, κανείς δεν πρέπει να μην γενικεύει τη συμπεριφορά ακατάλληλα. Στην πραγματικότητα, αν ο σκύλος σας σκοτώσει ένα ζώο, δεν σημαίνει απαραίτητα ότι κυνηγά έναν άνθρωπο.

Τέλος, το ρύγχος μπορεί να είναι η τελευταία λύση εάν ο σκύλος σας φαίνεται επικίνδυνος. Αλλά δεν θα πρέπει να είναι μια εύκολη απάντηση: θα πρέπει να φορεθεί μόνο όταν ο σκύλος βρίσκεται σε ένα μέρος όπου το ένστικτο της θήρευσης μπορεί εύκολα να ξυπνήσει. Εάν καταλήξετε σε αυτό, επικοινωνήστε με ένας κυνικός συμπεριφοριστής.

Πηγή

Θα σας αρέσει επίσης:

Οι 5 βασικές εντολές για να διδάξετε τον σκύλο σας

Ο σκύλος μου συχνά τρέχει μακριά: τι πρέπει να κάνω;

Γιατί ο σκύλος μου ουρλιάζει σαν λύκος;

Written by admin

όλα όσα πρέπει να ξέρετε για αυτό το περιπετειώδες σκυλάκι

τα απαραίτητα που πρέπει να γνωρίζετε για αυτό το κομψό σκυλί