in

Λαμπραντόρ και Γκόλντεν Ριτρίβερ: ομοιότητες και διαφορές

Το Λαμπραντόρ και το Γκόλντεν Ριτρίβερ είναι δύο παρόμοιες ράτσες από πολλές απόψεις. Είναι λοιπόν δύσκολο να διαχωριστούν τα δύο. Ωστόσο, ακόμα κι αν είναι ξαδέρφια, δεν έχουν το ίδιο ταμπεραμέντο. Εδώ είναι τι πρέπει να γνωρίζετε για αυτά για να καθορίσετε την επιλογή σας!

Ομοιότητες

1. Ευφυΐα και Συμπάθεια

ο Λαμπραντόρ και το Γκόλντεν Ριτρίβερ είναι επίσης έξυπνος το ένα από το άλλο. Είναι και οι δύο υπάκουος, φιλικός et κοινωνικός. Αυτός ο χαρακτήρας μαλακός et στοργικός φτιαγμένο από αυτές τις δύο ράτσες κακοί φύλακες. Ως εκ τούτου, μάλλον θα τείνουν να έρθουν να καλωσορίσω και άγνωστος με «ανοιχτές πατούσες» αντί να το προσέχεις και να κρούω τον κώδωνα του κινδύνου!

Αυτά δεν είναι δεν Σκύλοι που ανέχονται καλά τη μοναξιά. Ομοίως, θα είναι δυσκολεύομαι να τα κρατήσει μέσα διαμέρισμα. ΕΝΑ μεζονέτα με ένα μεγάλο jardin και ένα περιβάλλον ευνοϊκό για βόλτες είναι πιο κατάλληλη για τις ανάγκες τους.

2. Δραστήρια και ευσυνείδητα σκυλιά

Η ευαισθησία από αυτές τις δύο ράτσες είναι τέτοια που κάνουν πολλά υπηρεσία προς την άνδρες σε Πολλά περιοχές.

Δικα τους ένστικτο του κυνηγιού και τα δικά τους ευκολία στο νερό να τα κάνουν άριστα υδρόβια πτηνά ριτρίβερ. Μετά τους έξοχος κλίση τους δίνει τη δυνατότητα να βοηθήσουν την επιβολή του νόμου ανίχνευση ναρκωτικώνκαθώς και πυροσβέστες για να σώσει ανθρώπους που κινδυνεύουν.

Τέλος, κάνουν εξαιρετικά σκύλους οδηγούς ή βοηθούς για άτομα με αναπηρίεςγια την υπομονή και την καλοσύνη τους.

Chiot Λαμπραντόρ
Συντελεστές: AnnaD/Pixabay

3. Τιμή

Και στις δύο περιπτώσεις, η υιοθεσία ενός κουταβιού κοστίζει μεταξύ 600 και 1000 ευρώ.

Οι διαφορές

1. Εμφάνιση και φυσικά χαρακτηριστικά

ο Γκόλντεν Ριτρίβερ μάλλον ψηλός και λεπτόςπου δεν υπερβαίνει το 35 κιλά. Αντίθετα, το Λαμπραντόρ Ανατολή συν μικρός και μπορεί να φτάσει 40 κιλά.

Δικα τους παλτό είναι επίσης διαφορετικός. Αυτό του Λαμπραντόρ είναι δικαστήριο, λείος et ΛΑΜΠΡΌΣενώ το Γκόλντεν Ριτρίβερ έχει α γούνα longue, ευγενής et μεταξένιος. Θα είναι λοιπόν περισσότερα εύκολος διατηρω Μαλλιά Λαμπραντόρ που δεν υπόκειται σε μούτρα όπως του συνανθρώπου του.

Αν και έχουν α κίτρινο-χρυσό χρώμα παρόμοια, το Λαμπραντόρ μπορεί επίσης να είναι νουάρ ή σοκολάτα.

λαμπραντόρ νουάρ
Συντελεστές: PixelwunderByRebecca/Pixabay

2. Χαρακτήρας

ο Λαμπραντόρ Ανακτών χρειάζεται να αφήστε τον ατμό καθημερινά. Αυτός είναι πολύ υπάκουος et υπομονετικοςαλλά μπορεί να υιοθετηθεί γρήγορα συνήθειες καταστρεπτικός αν ο κύριός του δεν είναι αρκετά προσεκτικός στις ανάγκες του. Έτσι, είναι μάλλον σκύλος ιδιοσυγκρασία vif et γενναίοςμε οδηγό το δικό του ένστικτο.

ο Χρυσαφένιος Ανακτώνεν τω μεταξύ, είναι περισσότερο ήρεμα et στρωτός. Ο χαρακτήρας του στοργικός et υπομονετικος τον κάνει εξαιρετικό σκύλο εταιρεία. Του αρέσει να παίζει μαζί του παιδιά. Αφιερώστε χρόνο για να τους διδάξετε ΚΑΛΟΣ με περιλαμβάνω με αυτόν. Το Golden Retriever είναι πράγματι πολύ λογικός au τόνος του η φωνή. Σημειώστε ότι αυτός ο σκύλος είναι πιο εύκολο να προπονηθείς από το Λαμπραντόρ, αλλά είναι επίσης συν φοβερός.

3. Υγεία

ο Λαμπραντόρ Ανατολή λίγο πιο εύθραυστο παρά το Γκόλντεν Ριτρίβερ. Παίρνει εύκολα βάροςεξ ου και η ανάγκη για ξοδεύτηκε φυσικώς και τρώει ισορροπία. Αυτός ο τύπος έχει επίσης το ευαίσθητα μάτια et αδύναμο στομάχι. Κάντε επίσης να προσέχεις πολύ τον ήλιο : Ο ηλιοφάνειες μπορεί να είναι μοιραίος για Λαμπραντόρ. Μην διστάσεις να ενυδατώστε το και κάντε τον να ξεκουραστεί Η σκιά κατά τη διάρκεια μιας καλοκαιρινής βόλτας. Το προσδόκιμο ζωής του κυμαίνεται από 10 έως 12 ετών.

ο Γκόλντεν Ριτρίβερ Ανατολή εύρωστος. Σαν αυτόν αγαπούν το νερό, μπορείτε να το πάρετε μαζί σας σε βόλτες στην παραλία ή δίπλα στις λίμνες. Αλλά προσοχή : πρέπει να ξέπλυμα με γλυκού νερού αν έκανε μπάνιο αλμυρό νερό. Τότε, είναι απαραίτητο ενυδατώστε το. Αλατισμένο νερό καταπίνεται σε πολύ μεγάλες ποσότητες επικίνδυνο για ένα σκύλο γενικά.

Επίσης φροντίστε να σίγουρα το Γκόλντεν Ριτρίβερ, ειδικά τη βάση της ουράς et αυτιά. Ειδικά από τη δική του δέρμα Ανατολή λογικός και ότι μπορεί να είναι θύμα αλλεργίες. Επιπλέον, με τη γήρανση, έχει προδιάθεση για καταρράκτηςστα προβλήματα του ισχίο και στο καρκίνους. Ωστόσο, το προσδόκιμο ζωής του είναι μεγάλο και κυμαίνεται από 12 έως 14 ετών.

Τώρα θα μπορείτε να ξεχωρίζετε το Λαμπραντόρ από το Γκόλντεν Ριτρίβερ. Είναι στο χέρι σας να κάνετε την επιλογή σας!

chien golden
Συντελεστές: Deedee86/Pixabay

Πηγή

Θα σας αρέσει επίσης:

Bernese Mountain Dog: τα απαραίτητα που πρέπει να γνωρίζετε για αυτόν τον υπέροχο σκύλο!

Δαλματίας: τα απαραίτητα που πρέπει να ξέρετε για αυτό το στικτό σκυλί!

Μασάζ στον σκύλο σας: αρετές και τεχνική!

Written by admin

Ο σκύλος μου δεν θέλει να πιει: 5 πιθανοί λόγοι

Πετάω τη μπάλα στον σκύλο μου: γιατί είναι επιβλαβές;