in

Μερικές ερωτήσεις που πρέπει να κάνετε πριν υιοθετήσετε από ένα καταφύγιο

Αυτό είναι, αρχίζεις να το σκέφτεσαι σοβαρά: τι θα γινόταν αν έπαιρνα έναν σκύλο στο σπίτι; Εξάλλου, ξέρεις ήδη ότι θέλεις να υιοθετήσεις παρά να αγοράσεις στην εκτροφή και αυτό είναι πολύ καλό! Ωστόσο, θέλαμε να κάνουμε μια μικρή υπενθύμιση παρά τις έντονες συζητήσεις σχετικά με αυτό το θέμα: η αγορά ενός σκύλου για αναπαραγωγή δεν είναι δραματική. Μερικές ράτσες είναι σπάνιες σε καταφύγια και αν πάντα ονειρευόσασταν μια πολύ συγκεκριμένη ράτσα, έχετε το δικαίωμα να βρείτε τον σκύλο των ονείρων σας σε εκτροφή. Το παν είναι να προσέχεις από ποιον το αγοράζεις. Μη διστάσετε να ψάξετε για πολύ, ακόμα κι αν αυτό σημαίνει να καθυστερήσετε την πραγματοποίηση του ονείρου σας, για να βρείτε τον καλύτερο εκτροφέα.

Το τελευταίο πρέπει να είναι αξιόπιστο και πάνω από όλα να σέβεται τα σκυλιά. Επιπλέον, θα δείτε γρήγορα αν το συναίσθημα πάει καλά μεταξύ σας! Στην ιδανική περίπτωση, είναι οι μικροκαλλιεργητές που το κάνουν αυτό από αγνή αγάπη για τα σκυλιά με τρία ή τέσσερα θηλυκά σκυλιά που ζουν στο δικό τους νοικοκυριό. Τώρα ας κλείσουμε αυτή την παρένθεση και ας μπούμε στην ουσία του θέματος: τι πρέπει να γνωρίζετε πριν υιοθετήσετε έναν σκύλο από ένα καταφύγιο;

Είστε πραγματικά έτοιμοι να δεσμευτείτε έγκαιρα και οικονομικά;

σκύλος και εθελοντής σε ένα καταφύγιο
© max kegfire – iStock

Δεν υπάρχει καμία ηλίθια ερώτηση, ακόμα κι αν αυτή μπορεί να φαίνεται έτσι! Αυτό είναι λογικό, αλλά δυστυχώς πάρα πολλοί άνθρωποι δεν το συνειδητοποιούν τη δέσμευση που απαιτεί ένας σκύλος μόλις έφτασε σπίτι. Μεταξύ του κτηνιάτρου, της φροντίδας και της τροφής, το να έχεις σκύλο αντιπροσωπεύει ένα κόστος κάθε μήνα. Έχετε τους απαραίτητους πόρους για να καλύψετε τις ανάγκες του; Ένας σκύλος απαιτεί επίσης τουλάχιστον μία ώρα υπαίθρια έξοδο κάθε μέρα, χωρίς να υπολογίζονται οι στιγμές που είναι αφιερωμένες στα παιχνίδια και την εκπαίδευσή του. Θα μπορούσες ελευθερώστε αρκετό χρόνο για να αφιερωθείτε αρκετά σε αυτό ? Εάν μία από τις απαντήσεις σε αυτές τις δύο ερωτήσεις είναι όχι, δυστυχώς θα πρέπει να περιμένετε μέχρι να είστε πραγματικά έτοιμοι να κάνετε το βήμα.

Ποια ιδιοσυγκρασία σκύλου πρέπει να επιλέξετε;

σκύλος πίσω από την πύλη ενός κλουβιού σε ένα καταφύγιο
© Okssi68 – iStock

Ακόμα κι αν η υιοθεσία ενός σκύλου από ένα καταφύγιο γίνεται τακτικά από ιδιοτροπία, το καλύτερο είναι να σκεφτείτε εκ των προτέρων την ιδιοσυγκρασία που θα σας ταίριαζε περισσότερο. Πράγματι, μπορεί να είναι περίπλοκο να καταλήξετε με ένα σκυλί με σχέδιο όταν σας αρέσει να μετακινείστε τακτικά. Αυτό όχι μόνο δεν θα είναι ευχάριστο για εσάς, αλλά και, κυρίως, για εκείνον που θα πρέπει είτε να μείνει μόνος στο σπίτι είτε να σας ακολουθήσει σε μια περίπλοκη δραστηριότητα για εκείνον. Αποφεύγουμε λοιπόν να παίρνουμε ένα αγγλικό μπουλντόγκ όταν είμαστε έμπειρος αθλητής και ταυτόχρονα να παίρνουμε έναν βελγικό ποιμενικό Μαλινουά όταν προτιμούμε να μένουμε ήσυχοι στον καναπέ μας. Φυσικά, μεγεθύνουμε τις γραμμές, αλλά αυτό είναι λίγο της ιδέας!

Τι μέγεθος θα είναι ο σκύλος που θέλω να υιοθετήσω;

Το μέγεθος του μελλοντικού σας ζώου δεν έχει δεν έχει μεγάλη σημασία. Εξαρτάται πάνω από όλα από εσάς. Πράγματι, μπορεί να φοβάστε να πάρετε ένα μεγάλο σκυλί όταν ζείτε σε ένα διαμέρισμα. Ορισμένα καταφύγια θα απαιτούν επίσης μερικές φορές πρόσβαση σε κήπο ή άλλο. Στην πραγματικότητα, αν σε πιάνει ένα μεγάλο σκυλί που αντιστοιχεί από κάθε άποψη σε αυτό που πάντα έψαχνες όταν ζεις σε ένα διαμέρισμα, δεν υπάρχει πρόβλημα. αρκεί να σέβεσαι τις ανάγκες του. Ένας βουνίσιος σκύλος της Βέρνης μπορεί να είναι απόλυτα ευχαριστημένος μαζί σου, αρκεί να έχει τη δόση αγάπης και τις καθημερινές του εξόδους.

Πόσο χρονών θα είναι ο σκύλος που θέλω να υιοθετήσω;

σκύλος πίσω από την πύλη ενός κλουβιού σε ένα καταφύγιο
© Wpadington – iStock

Η ηλικία ενός σκύλου μπορεί επίσης να είναι σημαντική. Ποιος είναι ο στόχος σας στην υιοθεσία ενός σκύλου από καταφύγιο; Θέλετε να προσφέρετε ένα γλυκό και γαλήνιο τέλος ζωής σε ένα ηλικιωμένο σκυλάκι; Θέλετε να παίρνετε τον σκύλο σας παντού σε μια πεζοπορία μαζί σας; Πράγματι, δεν θα έχετε την ίδια ζωή με ένα κουτάβι όπως με έναν ενήλικο ή έναν μεγαλύτερο σκύλο!

Εάν επιλέξετε ένα κουτάβι, θα πρέπει να του μάθετε τα πάντα. Θα είναι επίσης μια μικρή μπάλα ενέργειας που θα απαιτεί πολλή προσοχή από εσάς. Ως εκ τούτου θα είναι απαραίτητο να έχουμε ο χρόνος να τον εκπαιδεύσετε και να του επιτρέψετε να ανακαλύψει απαλά τη ζωή. Ένας ενήλικος σκύλος σίγουρα θα είναι ήδη πιο ισορροπημένος και πιο σταθερός! Ωστόσο, οι σκύλοι καταφύγιο έχουν συχνά τραύμα που σχετίζεται με την εγκατάλειψή τους, το οποίο μπορεί ενδεχομένως οδηγήσουν σε προβλήματα συμπεριφοράς. Τέλος, ένας παππούς θα χρειαστεί ηρεμία και ανάλογα με την ηλικία του δεν θα μπορεί να σε ακολουθεί παντού. Ένας ηλικιωμένος σκύλος θα χρειαστεί ενδεχομένως πιο τακτική κτηνιατρική φροντίδα.

Written by admin

πόσο κοστίζει να κρατήσω τον σκύλο μου;

Έχετε ακούσει ποτέ για το Doberdane;