in

μια εναλλακτική λύση για να αποφύγετε να μαλώσετε τον σκύλο σας

Όταν ο σκύλος σας κάνει κάτι ηλίθιο, μάλλον έχετε συνηθίσει να τον επιπλήττετε. Αυτό είναι ένα εντελώς φυσικό αντανακλαστικό και δεν υπάρχει τίποτα κακό με αυτό. Ωστόσο, εάν θέλετε να προσπαθήσετε να εκπαιδεύσετε τον σκύλο σας με πιο θετικό τρόπο, υπάρχει μια τεχνική που έχει αποδειχθεί με πολλά σκυλάκια. Έχετε ακούσει ποτέ για τον θετικό διακόπτη; Για αυτό θα σας μιλήσουμε σήμερα!

Ποιος είναι ο θετικός διακόπτης;

Ο Λαμπραντόρ έκανε κάτι ανόητο
Credits: Chalabala / iStock

Ο θετικός διακόπτης μπορεί απλώς να είναι ο καλύτερος τρόπος για να τραβήξετε την προσοχή του κατοικίδιου ζώου σας όταν κάνει κάτι που δεν θέλει. Πράγματι, αντί να φωνάζετε το όνομα του σκύλου σας, που υποτίθεται ότι είναι κάτι θετικό, ο στόχος είναι να τραβήξετε την προσοχή του με άλλο τρόπο. Αποφεύγουμε επίσης το «Σταμάτα! » ή το « Όχι! που σίγουρα έχουν την έννοια της απαγόρευσης, αλλά που δεν είναι καθόλου εκπαιδευτικά.

Συγκεκριμένα, για να αποφύγετε να επιπλήξετε τον σκύλο σας, απλά θα τον διακόψετε σε αυτό που κάνει με θετικό τρόπο. Μπορεί να είναι λέξη ή ακόμα και θόρυβος, αρκεί να είναι ευχάριστο. Ο στόχος δεν είναι ούτε να τρομάξετε το κατοικίδιό σας. Αυτή η εντολή θα έχει ως στόχο να αποτρέψει τον σκύλο από το να ξεκινήσει μια συμπεριφορά που θεωρείτε ανεπιθύμητη. Με αυτόν τον τρόπο, θα ρυθμίσετε το ζώο σας σε έναν θόρυβο που θα του σημαίνει «Σταμάτα αυτό που κάνεις και έλα να με δεις». Όταν το σκεφτείτε καλά, αυτός είναι ο πιο θετικός και επομένως πιο παραγωγικός τρόπος για εσάς και τον σκύλο σας. Με αυτόν τον τρόπο διατηρείτε μια σχέση εμπιστοσύνης και αρμονίας.

Γιατί και πότε να το χρησιμοποιήσετε στον σκύλο σας;

Σκύλος που επιπλήττεται αφού έκανε κάτι ηλίθιο
Credits: SeventyFour / iStock

Όταν λες «Όχι! για το ζώο σας, είναι να σταματήσετε μια απαγορευμένη συμπεριφορά που σας ενοχλεί ή ακόμα και επειδή βρίσκεστε σε κατάσταση στρες αυτήν ακριβώς τη στιγμή. Ωστόσο, ο σκύλος σας δεν υπόκειται σε αυτό το «Όχι! που εμφανίζεται κατά καιρούς κατά τη διάρκεια της ημέρας. Μπορεί ακόμη και να βάλει το κατοικίδιο ζώο σας σε κατάσταση άγχους επειδή δεν μπείτε στον κόπο να του εξηγήσετε τη συμπεριφορά. Επιπλέον, ο σκύλος θα σε συσχετίσει με την τιμωρία και αυτό δεν θα τον εμποδίσει να ξαναρχίσει ερήμην σου αφού δεν θα είσαι εκεί για να τον επιπλήξεις. Εδώ είναι ενδιαφέρον ο θετικός διακόπτης. Ζητάτε από τον σκύλο σας να αντικαταστήσει την ανεπιθύμητη συμπεριφορά που κάνει με κάτι θετικό.

Πότε να χρησιμοποιήσετε το θετικό διακόπτη στον σκύλο σας; Λοιπόν, για παράδειγμα, για να τον αποτρέψετε από το να πάει να δει ένα σκυλί χωρίς την άδειά σας σε μια βόλτα, να τον εμποδίσετε να παίρνει τα παπούτσια σας κάθε φορά που επιστρέφετε σπίτι ή να τον διακόπτετε όταν αρχίζει να πηδά πάνω στον γείτονα που δεν ρώτησε τίποτα. . Για να λέμε την αλήθεια, υπάρχουν τόσες συμπεριφορές που θεωρούνται ανεπιθύμητες όσες και οι ιδιοκτήτες σκύλων. Θα γνωρίζετε καλύτερα από τον καθένα τους λόγους για τους οποίους μπορεί να υιοθετήσετε τη θετική αλλαγή.

Πώς να επιλέξετε τον θετικό σας διακόπτη;

Ευτυχισμένος σκύλος που δίνει το πόδι στην ερωμένη του
Credits: Eva Blanco / iStock

Η επιλογή του θετικού διακόπτη που θα χρησιμοποιήσετε με τον σκύλο σας δεν είναι πολύ περίπλοκη. Πρωτα απο ολα, πρέπει να είναι κάτι απλό ώστε ο σκύλος σας να το ενσωματώνει καλά. Επίσης πολύ σημαντικό, η λέξη που επιλέγεις πρέπει να σε βάζει σε θετική συναισθηματική κατάσταση όταν την λες. Αυτό θα σας επιτρέψει να παραμείνετε σε μια θετική προσέγγιση για την εκπαίδευση του σκυλιού σας και θα το νιώσει. Μπορεί να είναι μια αστεία λέξη που σας αρέσει, ή ένας θόρυβος (φιλί) ή ακόμα και ένα σφύριγμα. Όλα είναι πιθανά, αρκεί να είναι ευχάριστα για εσάς και τον σκύλο σας.

Φυσικά, κάθε προετοιμασία θέλει δουλειά. Μην περιμένετε ο σκύλος σας να σηκώσει τον θετικό διακόπτη σας αμέσως! Αν θέλετε να προπονηθείτε, εδώ είναι μια από τις μεθόδους που μπορείτε να υιοθετήσετε.

Written by admin

μια μοναδική γοητεία και ένα αγαπημένο πρόσωπο

6 πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε για τη γλώσσα του σκύλου σας