in

μια ενστικτώδης και αρχαία συνήθεια στα σκυλιά

Εάν έχετε κήπο, μπορεί να έχετε πιάσει τον σκύλο σας να σκάβει. Το έκανε είτε αυθόρμητα είτε για να θάψει κάτι στο χώμα… ένα κόκαλο για παράδειγμα! Γνωρίζατε όμως ότι αυτή η χειρονομία δεν είναι ασήμαντη για έναν σκύλο; Είναι πράγματι μια παλιά συνήθεια, με γνώμονα το ένστικτό του.

Ένα τελετουργικό επιβίωσης

Ο προγόνους του σκύλου όπως τον ξέρουμε σήμερα ήταν οδοκαθαριστές. Στο βαθμό που αρπακτικάακολουθούσαν αδύναμα ζώα ή τρέφονται σφάγια. Έτσι έφαγαν μέρα με τη μέρα : αδύνατο να το μάθεις Οταν θα μπορούσαν να το κάνουν νουβό. Γι’ αυτό το αποφάσισαν να θάψουν τα υπολείμματα των οστών και των τροφίμων τους να τα φάει συν αργά.

Προφανώς, η ταφή του φαγητού θα έκανε κρύψτε το άρωμα που απελευθερώνει. Αυτό λοιπόν αποτρέπει κανένα άλλο ζώο δεν το βρίσκει. Εάν έχετε αρκετά Σκύλοιείναι πιθανό ότι αυτοί κρύβω δικα τους παιχνίδια ή μερικά τροφή για να μην τα κάνουμε πούτσος από το οι υπολοιποι ! Ένας από τους καλύτερους τρύπες στη γη είναι το Dachshundειδικός σε σκύλους σήραγγες ασβών.

σκύλος dachshund σκάβει τρύπα
Πιστώσεις: iStock

Ce η ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ είναι επομένως εντελώς κανονικός για ένα chien. Ωστόσο, πρέπει να ξεκινήσετε ανησυχία αν παρατηρήσετε ότι το σκάψιμο για κρύβω αντικείμενα γίνεται α έμμονη ιδέαειδικά εάν τα εν λόγω αντικείμενα αποτελούν τα πάντα και οτιδήποτε. Στη συνέχεια συμβουλευτείτε α κτηνιατρικός να ιδρύσει α διαγνωστικός.

Στα σκυλιά αρέσει να σκάβουν για να παίξουν

Αν ο σκύλος σας σκάβει χωρίς να θέλω να κρύψω τίποταείναι απλώς επειδή η μούσα. Κάνει από άσκηση όλα από μόνη της διασκεδαστικο : Είναι είδος παγωτού για εκείνον ! Σημειώστε, ωστόσο, ότι εάν laissez να δράσειθα σκάψει όλο και περισσότερογιατί για αυτόν είναι α παιχνίδι. Θα τείνει ιδιαίτερα να το κάνει αν βαριέμαι.

Αν δεν θέλεις δεν ότι ο σκύλος σας σκάβει μέσα σας jardinμπορείς να το πάρεις για το γεγονός και να τον κάνει να κάνει μια άλλη δραστηριότητα. παρακολουθώο όταν βγαίνει έξω και παίξε μαζί του !

Μπορείτε επίσης να οριοθετήστε τις περιοχές του κήπου όπου επιτρέπεται να πάει ώστε να διατηρώ vos λουλούδια ή το δικό σου λαχανόκηπος αν έχετε μερικά. Επιπλέον, δημιουργήστε ένας χώρος αφιερωμένος στο σκάψιμο θα τον κάνει να πάρει η συνήθεια να μην σκάβω τι σε αυτόν τον χώρο. Χρήση σαμούρι για παράδειγμα, όπου θα έχει το σωστό να κάνω τρύπες όπως κρίνει και να θάψει τα παιχνίδια του.

σκυλιά σκάβουν άμμο
Πιστώσεις: iStock

Πηγή

Θα σας αρέσει επίσης:

Γιατί ο σκύλος μου τρώει γρασίδι; Είναι φυσιολογικό αυτό;

Ο σκύλος μου συχνά τρέχει μακριά: τι πρέπει να κάνω;

Πώς μπορώ να βοηθήσω τον σκύλο μου να αντιμετωπίσει τη μοναξιά;

Written by admin

όλα για αυτό το όμορφο σκυλί

Οι σκύλοι βλέπουν ασπρόμαυρο ή έγχρωμο;