in

μια φυλή με άγρια ​​προέλευση

Η σωματική διάπλαση αυτής της ράτσας σκύλου είναι πολύ ιδιαίτερη, αφού θυμίζει έντονα αυτή του λύκου. Αυτή η ομοιότητα δεν οφείλεται στην τύχη, γιατί υπάρχει πραγματικά μια σύνδεση μεταξύ αυτού του σκύλου και των λύκων. Ωστόσο, είναι πράγματι μια ράτσα σκύλου επίσημα αναγνωρισμένη από το 1982. Βρείτε όλες τις πληροφορίες που πρέπει να ξέρετε για τον Τσέχικο Λυκόσκυλο.

1. Ασυνήθιστοι πρόγονοι

Ο Τσεχικός Λύκος είναι το αποτέλεσμα μιας διασταύρωσης Γερμανικού Ποιμενικού και Καρπάθιου λύκου. Αυτό εμφανίστηκε χάρη στον Karel Hartl τη δεκαετία του 1950 στην περιοχή που ήταν πρώην Σοσιαλιστική Δημοκρατία της Τσεχοσλοβακίας, εξ ου και το όνομά της. Ήταν μόνο περισσότερα από τριάντα χρόνια αργότερα που αυτή η φυλή αναγνωρίστηκε επίσημα στη Σοβιετική Ένωση.

σκύλος λύκος
Συντελεστές: Pixabay

2. Τα χαρακτηριστικά του

Το Τσέχικο λυκόσκυλο είναι πολύ εντυπωσιακό χάρη στη σωματική του διάπλαση, το καλά μυώδες κεφάλι του και την ομοιότητά του με το άγριο ζώο που όλοι γνωρίζουμε. Το μέγεθός του είναι συνήθως μεσαίο προς μεγάλο και το βάρος του μπορεί να φτάσει μέχρι και τα 29 κιλά. Το φόρεμά της ποικίλλει μεταξύ γκρι/κίτρινου και γκρι/ασημί και τα μαλλιά της είναι μέτρια μακριά. Συνιστάται να το βουρτσίζετε τακτικά για να διατηρήσετε την ομορφιά του τριχώματος του, διαφορετικά δεν είναι πραγματικά απαραίτητη η συντήρηση. Τα μάτια της είναι μικρά και αμυγδαλωτά, σε ένα όμορφο κεχριμπαρένιο χρώμα. Το μαντέψατε, αυτή η ράτσα σκύλου είναι απλά υπέροχη!

3. Ένας ενεργητικός σκύλος

Δεδομένης της άγριας προέλευσής του, ο τσέχικος λυκόσκυλος έχει ζωτική ανάγκη να ασκήσει τον εαυτό του. Πράγματι, ακόμα κι αν αυτό το ζώο μπορεί να είναι πολύ ήρεμο, απαιτεί πολλή άσκηση. Ως εκ τούτου, είναι απαραίτητο για την ευεξία του να το βγάζει πολλές φορές την ημέρα σε μεγάλους χώρους όπου μπορεί να τρέχει και να παίζει. Στον Τσέχικο Λυκόσκυλο αρέσει να αισθάνεται χρήσιμος και να πετυχαίνει στόχους όταν ξοδεύει τον εαυτό του, κυρίως χάρη στο κυνηγετικό του πνεύμα. Είναι για αυτούς τους λόγους που αυτή η ράτσα σκύλου χρησιμοποιείται μερικές φορές στο στρατό.

4. Φλογερός θυμός

Μην σκέφτεστε να μην βγάλετε τον Τσέχικο Λύκο σας έξω για πολλές ώρες! Αυτός θα μπορούσε να το ζήσει πολύ άσχημα και μετά θα ξόδευε την ενέργειά του στο εσωτερικό σας… Ωστόσο, μην περιμένετε να ακούσετε αυτή τη ράτσα σκύλου να γαβγίζει, ακόμη και σε θυμό, αφού δεν εκφράζονται με αυτόν τον τρόπο. Αυτά τα ζώα είναι πιο πιθανό να εκφράσουν τα συναισθήματά τους μέσω του δαγκώματος. Αυτός είναι ο λόγος που αυτός ο σκύλος δεν μπορεί να υιοθετηθεί από κανέναν. Πράγματι, είναι προτιμότερο να έχετε εμπειρία στον τομέα του σκύλου για να εκπαιδεύσετε έναν Τσέχικο Λύκο, ειδικά όταν είναι ακόμα κουτάβια και δεν γνωρίζουν τη δύναμή τους. Επιπλέον, αυτά τα σκυλιά δεν εκπαιδεύονται με τον ίδιο τρόπο όπως οι άλλες ράτσες, γιατί κουράζονται να μαθαίνουν πολύ γρήγορα.

σκύλος λύκος
Credits: Pxhere

5. Ανεξάρτητο ζώο, αλλά όχι πολύ!

Όπως και οι πρόγονοί τους λύκοι, τα σκυλιά αυτής της ράτσας είναι αρκετά ανεξάρτητα. Πράγματι, θα μπορούσαν να τα καταφέρουν πολύ καλά χωρίς τον αφέντη τους. Αυτός είναι ο λόγος που μερικοί από αυτούς προσπαθούν μερικές φορές να ξεφύγουν. Αλλά αυτοί είναι γενικά πολύ στοργικοί και δένονται πολύ εύκολα με τους ανθρώπους γύρω τους. Από την άλλη πλευρά, είναι γενικά πολύ καχύποπτοι με τους ξένους.

6. Pack Spirit

Ο Τσέχος Λύκος γενικά τα πάει πολύ καλά με παιδιά, γάτες και σκύλους που γνωρίζει καλά. Πράγματι, κληρονόμησε λύκους που δεν είναι μοναχικά ζώα. Επομένως, δεν έχει κανένα πρόβλημα να υποστηρίξει τη συμβίωση με άλλα ζώα και δεν ζηλεύει όπως άλλες ράτσες.

7. Μια τιμή τόσο εντυπωσιακή όσο το θηρίο

Η τιμή αυτού του ζώου για υιοθεσία μπορεί να κυμαίνεται μεταξύ 900 και 2200 ευρώ ανάλογα με το φύλο του, την γενεαλογία των γονέων του ή τη συμμόρφωσή του με τα πρότυπα της ράτσας. Επιπλέον, θα χρειαστεί να προσθέσετε στον προϋπολογισμό σας για φροντίδα, φαγητό κ.λπ., τα οποία είναι συνήθως περίπου 50 $ το μήνα για έναν Τσέχικο Λύκο.

Πηγές : Gardening The WorldΓουαμίζ

Θα σας αρέσει επίσης:

Written by admin

Γιατί ο σκύλος μου τρώει γρασίδι; Είναι φυσιολογικό αυτό;

Γιατί ο σκύλος μου γέρνει συχνά το κεφάλι του στο πλάι;