in

μικροί θεματοφύλακες της διεθνούς ειρήνης

ΟΗΕ: όλοι γνωρίζουν αυτό το ακρωνύμιο. Είτε είστε αρχάριος είτε ειδικός στον τομέα, γνωρίζετε ότι αυτά τα γράμματα περιέχουν κάτι σημαντικό. Μια περίληψη 3 λέξεων θα ήταν πιθανώς: διατήρηση της ειρήνης. Για να γίνει αυτό, ένας ωκεανός ανδρών και γυναικών εργάζονται ακούραστα στα Ηνωμένα Έθνη. Αλλά εξαιρετικά σκυλάκια εντάχθηκε επίσης στις τάξεις τους.

Μια εμβληματική οργάνωση

Τα Ηνωμένα Έθνη ιδρύθηκαν μετά την Δεύτερος Παγκόσμιος πόλεμος, το 1945, για να μην ξαναγίνει ποτέ τέτοιο μακελειό. Είναι ο μεγαλύτερος και ισχυρότερος διεθνής οργανισμός στον κόσμο. Συγκεντρώνει 193 κράτη μέλη, δηλαδή τη συντριπτική πλειοψηφία του πλανήτη. Κύριοι στόχοι του: η διατήρηση του ειρήνηο ασφάλειαεγώσυνεννόηση και το συνεργασία Διεθνές.

Ωστόσο, έχει και πολλούς άλλους ρόλους: τη διασφάλιση του δημόσια υγεία (ΠΟΥ), προωθήστε τοεκπαίδευσηεπιστήμη και Πολιτισμός (UNESCO), διαχειρίζονται το Διεθνές Δικαστήριο της δικαιοσύνηβάλτε τη βοήθεια φιλάνθρωπος (Παγκόσμιο Επισιτιστικό Πρόγραμμα, UNICEF, κ.λπ.), αγώνας για σεβασμό ανθρώπινα δικαιώματαυποστηρίξτε το βιώσιμη ανάπτυξη… Οι θεσμοί και οι αξιωματούχοι της έχουν ήδη λάβει μια ολόκληρη σειρά από βραβεία Νόμπελ.

Ο Taz είναι ένας από τους συναδέλφους μας K-9, που απεικονίζεται εδώ στην αίθουσα της Γενικής Συνέλευσης.?: Ομάδα Κοινωνικών Μέσων του ΟΗΕ / Roy Pan

αναρτήθηκε από Ηνωμένα Έθνη επί Σάββατο 29 Δεκεμβρίου 2018

Μια μονάδα σκύλων παρακολουθεί τα κεντρικά γραφεία του ΟΗΕ

Ο οργανισμός έχει πολλά γραφεία σε όλο τον κόσμο. Τα κυριότερα βρίσκονται στη Χάγη (Ολλανδία), στο Ναϊρόμπι (Κένυα), στη Γενεύη (Ελβετία) και στη Βιέννη (Αυστρία). Αλλά το πιο σημαντικό μέρος είναι η έδρα των Ηνωμένων Εθνών, η οποία βρίσκεται Νέα Υόρκη. Λαμβάνει όλους τους μεγάλους αυτού του κόσμου: αρχηγούς κρατών, ηγέτες, πάπες, βραβεία Νόμπελ…

Είναι αυτονόητο ότι αυτό το κτίριο τοποθετείται κάτω υψηλή επιτήρηση. Ωστόσο, οι φύλακες, οι κάμερες και όλη η τεχνολογία στον πλανήτη δεν αρκούν για να εξασφαλίσουν την προστασία μιας τόσο ευαίσθητης περιοχής. Έχει επίσης δημιουργηθεί μια μονάδα κυνόδοντα, γιατί στο τέλος της ημέρας, τίποτα δεν μπορεί να αντικαταστήσει τοκαταπληκτικό σκύλο.

Το Λαμπραντόρ: σύμβολο φιλίας

Πρόκειται για ένα πλήρωμα των Labrador Retrievers και αυτό δεν είναι τυχαίο. Σίγουρα έχετε παρατηρήσει ότι τα περισσότερα σκυλιά εργασίας είναι Γερμανοί Ποιμενικοί, τουλάχιστον στην αστυνομία και στο στρατό. Ωστόσο, αυτή τη φορά η οργάνωση ήθελε μια φυλή που αντιπροσωπεύει πραγματικά τα ιδανικά της : διπλωματία, ειρήνη, φιλία. Ήθελε σκύλους με αποτελεσματική όσφρηση, ναι, αλλά αυτό δεν φαινόταν εκφοβιστικό ή απειλητικό. Τα Ηνωμένα Έθνη υποτίθεται ότι εμπνέουν την αδελφοσύνη και όχι τον φόβο. Επέλεξε λοιπόν μια ράτσα γνωστή για αυτήν συμπάθεια : το παλιό καλό Λαμπραντόρ.

Σκύλοι μονάδας K-9 στο #UNGA.UN Photo/Mark Garten

αναρτήθηκε από Ηνωμένα Έθνη επί Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου 2019

Ελίτ σκυλάκια

Αυτά τα ζώα είναι εκπαιδευμένο για τρεις μήνες κατά τους οποίους διδάσκονται να αναγνωρίζουν δεκατρείς τύπους εκρηκτικών. Επίσης, υποβάλλονται σε συνεχή εκπαίδευση καθ’ όλη τη διάρκεια της σταδιοδρομίας τους προκειμένου να εκπαιδεύσουν το ταλέντο τους και να διατηρήσουν το επίπεδο αριστείας τους. Σε καθημερινή βάση ευθύνονται τα σκυλάκιαεπιθεωρήστε τα δωμάτια πριν από τις συναντήσεις. Ελέγχουν επίσης το ύποπτες αποσκευές και το φορτηγά που ξεφορτώνουν εμπορεύματα. Κάθε χρόνο, η μονάδα σκύλων πραγματοποιεί σχεδόν 30.000 ελέγχους.

Τα σκυλιά είναι είδη πρώτης ανάγκης για την προστασία του ΟΗΕ. Δυστυχώς, τα μέρη αποτελούν προνομιακό στόχο τρομοκρατίας. Ως εκ τούτου, ένα εξαιρετικά ασφαλές περίβλημα είναι ζωτικής σημασίας, δεδομένου ότι τα διακυβεύματα και οι επιπτώσεις θα μπορούσαν να είναι κολοσσιαίες σε περίπτωση συμβάντος (πόλεμος κ.λπ.). Επιπλέον, οι αρχηγοί κρατών δεν θα συμφωνούσαν ποτέ να έρθουν αν ο τόπος δεν ήταν ασφαλής, κάτι που θα ήταν προβληματικό γιατί χωρίς διάλογο δεν υπάρχει ειρήνη και η βία κλιμακώνεται.

Ο Titan είναι ένας από τους συναδέλφους μας K-9 στο UNHQ στη Νέα Υόρκη.?: Ομάδα Κοινωνικών Μέσων του ΟΗΕ / Elif Gulec

αναρτήθηκε από Ηνωμένα Έθνη επί Σάββατο 29 Δεκεμβρίου 2018

Θα σας αρέσει επίσης:

Ένα μνημείο για να αποτίσουμε φόρο τιμής στα ζώα που πολέμησαν για την πατρίδα μας;

Ο Κόναν, ο ηρωικός σκύλος που στρίμωξε τον αρχηγό του Ισλαμικού Κράτους

Σκύλοι πολεμούν τη λαθροθηρία άγριων ζώων στην Κένυα

Written by admin

ποιοι είναι οι λόγοι και πώς να το διορθώσετε;

Ανακαλύψτε 5 ιστορίες πολύ γενναίων σκύλων (Μέρος 2)