in

Μπορείτε να σταματήσετε τον σκύλο σας να γαβγίζει; η ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ

Ένα σκυλί που γαβγίζει υπερβολικά μπορεί να επιβαρύνει τα νεύρα σας πολύ γρήγορα. Εκτός από το να σας ενοχλεί, μπορεί επίσης να ξεσηκώσει όλη τη γειτονιά και να ξενερώσει τους γείτονές σας. Δυστυχώς, το να μάθεις τον σκύλο σου να μην γαβγίζει δεν είναι εύκολο…

Γιατί γαβγίζει ο σκύλος μου;

γαβγίζοντας σαμογιέντ
Πιστώσεις: infinityyy / iStock

Πρωτα απο ολα, πρέπει να ξέρετε ότι ένας σκύλος δεν γαβγίζει χωρίς λόγο. Πριν προσπαθήσετε να ηρεμήσετε τον σκύλο σας, είναι απαραίτητο λοιπόν να καταλάβετε ποια είναι η αιτία του γαβγίσματος του. Υπάρχουν τόσοι πολλοί λόγοι για τους οποίους ο σκύλος σας μπορεί να γαβγίζει. Πρώτα από όλα να εκφράσει τη χαρά του. Κάποια σκυλιά γαβγίζουν πράγματι όταν ο ιδιοκτήτης τους γυρίζει σπίτι για να τα κάνει χαρούμενα. Ένας σκύλος μπορεί επίσης να γαβγίζει όταν κάτι τον ανησυχεί ή για να υπερασπιστεί την περιοχή του. Όταν μάθετε γιατί ο σκύλος σας γαβγίζει, προσπαθήστε να παρατηρήσετε τον χρόνο, τη συχνότητα, τον τόπο ή το περιβάλλον.

Οι κύριες αιτίες του ενοχλητικού γαβγίσματος

σκύλος λαγωνικό που γαβγίζει
Credits: srugina / iStock

Ένας σκύλος μπορεί να γαβγίζει επειδή δεν αισθάνεται ασφαλής. Για παράδειγμα, αν παρατηρήσετε ότι ο σκύλος σας γαβγίζει όλη την ώρα σε άλλα σκυλιά ή άτομα που δεν γνωρίζει, αυτό είναι πιθανώς μια έκφραση έλλειψης αυτοπεποίθησης ή φόβου. Πολύ συχνά, η αιτία αυτής της ανασφάλειας προέρχεται απλώς από τον κύριο. Πράγματι, συλλαμβάνοντας την αντίδραση του σκύλου του σε άλλα συγγενή, ο αφέντης αγχώνεται και αυτό το άγχος επηρεάζει το σκύλο του.

Πολύ συχνά συμβαίνει να γαβγίζει και ένας σκύλος απλά επειδή βαριέται., είτε νιώθει μόνος είτε δεν ξέρει πώς να ελέγξει την ενέργειά του. Για παράδειγμα, όταν φεύγετε από το σπίτι, ο σκύλος σας μπορεί να βρεθεί μόνος του, χωρίς ασχολία και να αισθάνεται απογοήτευση. Επομένως, πιθανότατα γαβγίζει ερήμην σας για να εκφράσει την ανάγκη του να ασκήσει τον εαυτό του. Ωστόσο, είναι επίσης πιθανό να γαβγίζει παρουσία σας απλά για να σηματοδοτήσει την παρουσία του και να τραβήξει την προσοχή σας.

Ένας σκύλος γαβγίζει επίσης από ένστικτο φρουράς και ως εκ τούτου θα αντιδράσει στον παραμικρό ύποπτο θόρυβο ή οποιαδήποτε εισβολή στην επικράτειά του για να σας ειδοποιήσει. Τελικά, Τα σκυλιά που πάσχουν από HS-HA (σύνδρομο υπερευαισθησίας και υπερκινητικότητας) είναι πολύ επιρρεπή σε ενοχλητικά γαβγίσματα.

Πώς μπορώ να σταματήσω τον σκύλο μου να γαβγίζει;

Δυστυχώς, δεν είναι εύκολο να ζητήσετε από τον σκύλο σας να σταματήσει να γαβγίζει, γιατί είναι ένας τρόπος για να εκφραστεί. Ωστόσο, μπορείτε να δοκιμάσετε να τον παρακινήσετε με λιχουδιές. Όταν ο σκύλος σας αρχίσει να γαβγίζει, πείτε του να σωπάσει. Χρησιμοποιήστε μια απλή και ξεκάθαρη σειρά και κυρίως μην την αλλάξετε. Εάν ο σκύλος σας αντιδράσει και σωπάσει, επιβραβεύστε τον. Το να του διδάξετε να σταματήσει να γαβγίζει λειτουργεί με τον ίδιο τρόπο όπως όταν το διδάσκετε ένα κόλπο σαν «Το πόδι».

Σαμογιέντ που γαβγίζει στην παραλία
Πιστώσεις: infinityyy / iStock

Ο αντιφλοιός γιακάς για να σας βοηθήσει

Αν πάλι δεν μπορείτε να κάνετε τον σκύλο σας να σταματήσει να γαβγίζει, υπάρχουν μερικές βραχυπρόθεσμες συμβουλές που θα σας βοηθήσουν: nσυμπεριλαμβανομένων των αντιφλοιωτικών περιλαίμιων που προφανώς δεν θα κάνει κακό στον σύντροφό σας. Στην πραγματικότητα, υπάρχουν περιλαίμια με διαφορετικές τεχνολογίες που θα αποτρέψουν τον σκύλο από το γάβγισμα. Κάποιοι εκπέμπουν μια δυσάρεστη οσμή για τον σκύλο όταν αρχίζει να γαβγίζει, άλλοι εκπέμπουν υπερήχους. Σε κάθε περίπτωση, αυτή η λύση θα πρέπει να είναι μόνο προσωρινή για να σας βοηθήσει να διοχετεύσετε τον σκύλο σας.

Συνοψίζοντας, ένας σκύλος γαβγίζει επειδή βαριέται, από παρορμητική συμπεριφορά, από άγχος, να επικοινωνεί ή λόγω εξωτερικών ηχητικών ή οπτικών ερεθισμάτων. Εναπόκειται σε εσάς να μάθετε τι προκαλεί τον σκύλο σας να γαβγίζει και να ενεργήσετε ανάλογα. Πάνω από όλα, μη διστάσετε να συνοδεύεστε από κτηνίατρο ή συμπεριφοριστή.

Written by admin

9 καλές ερωτήσεις που πρέπει να κάνετε στον εαυτό σας πριν υιοθετήσετε έναν σκύλο

Shetland Sheepdog, ο Σκωτσέζος τερματοφύλακας με μεγάλη καρδιά