in

μπορείτε να συμβουλευτείτε έναν κτηνίατρο online;

Ορισμένοι ιστότοποι προσφέρουν να σας φέρουν σε άμεση επαφή με έναν κτηνίατρο. Είναι αυτή μια καλή εναλλακτική; Εξηγούμε όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε.

Ανθρώπινη και κτηνιατρική τηλεϊατρική

Στην ανθρώπινη ιατρική

Αυτή είναι μια απολύτως νόμιμη και αρκετά διαδεδομένη πρακτική. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να συνδεθείτε σε έναν από τους πολλούς ιστότοπους τηλεδιαβούλευσης (π.χ. Medadom). Στη συνέχεια θα έρθετε σε επαφή με έναν επαγγελματία υγείας, μέσω α τηλεδιάσκεψη. Θα μπορείτε να βλέπετε και να ακούτε ο ένας τον άλλον. Ορισμένα φαρμακεία προσφέρουν επίσης τερματικά για άτομα που δεν διαθέτουν υπολογιστή.

Ο γιατρός θα το τοποθετήσει διαγνωστικός και σας αποστέλλουμε αμέσως τα απαραίτητα νομικά έγγραφα (συμφωνία για το φαρμακείο, συνταγογράφηση συμπληρωματικών εξετάσεων, στάση εργασίας κ.λπ.). Εκεί κοινωνική ασφάλιση υποστηρίζει τις τηλεδιαβουλεύσεις με τον ίδιο τρόπο όπως οι παραδοσιακές φυσικές διαβουλεύσεις.

Στην κτηνιατρική

Από την πλευρά των ζώων, η κατάσταση είναι πολύ διαφορετική. Εάν η ανθρώπινη ιατρική έχει αγκαλιάσει μαζικά τις τηλεδιαβουλεύσεις για μερικά χρόνια, αυτό δεν συνέβαινε στην πραγματικότητα με την κτηνιατρική. Το μήνυμα της παραγγελίας τους είναι ξεκάθαρο: προς το παρόν Η εξ αποστάσεως ιατρική των ζώων είναι παράνομη.

Ωστόσο, με την επιδημία του κορωνοϊού, το Τάγμα των Κτηνιάτρων προσπαθεί να το αλλάξει αυτό το συντομότερο δυνατό. Υπέβαλε α σχέδιο έκτακτης ανάγκης στο Υπουργείο Γεωργίας και κάνει ό,τι είναι δυνατόν για να ψηφιστεί το συντομότερο δυνατό. Εάν επικυρωθεί αυτό το κείμενο, η τηλεϊατρική των ζώων θα εγκριθεί σε προσωρινή βάση για περίοδο 6 μηνών. Το σκυλάκι σας μπορεί να μπορεί να το δει στο διαδίκτυο μέχρι τα τέλη Απριλίου.

Οι διαδικτυακές διαβουλεύσεις γίνονται σχετικά συνηθισμένες, ιδιαίτερα από τις αρχές του 2020. Καθώς τα ταξίδια είναι πιο περιορισμένα, είναι ευκολότερο να συμβουλευτείτε εξ αποστάσεως, ακόμα και για το ζώο του. Φυσικά, και ακόμα κι αν μια εξ αποστάσεως συνεννόηση σίγουρα δεν αξίζει ένα φυσικό ραντεβού, είναι καλύτερο να το κάνετε αυτό παρά να αφήσετε το κατοικίδιό σας μαζί σας. ένα δυνητικά πολύ σοβαρό πρόβλημα. Είναι ακόμα απαραίτητο να βρεθεί η ιδανική πλατφόρμα που θα καταστήσει δυνατή την εύρεση έμπειρων επαγγελματιών που είναι σχετικά συνηθισμένοι σε αυτόν τον τρόπο διαβούλευσης. Μπορείτε να απευθυνθείτε στην πλατφόρμα για αυτό. allo-veterinaire-garde.comτο οποίο επιτρέπει να βρείτε έναν κτηνίατρο στην περιοχή σαςπου ασκούν τόσο τις τηλεδιαβουλεύσεις όσο και τα φυσικά ραντεβού.

κτηνιατρικός
Συντελεστές: Press photo / Freepik

Ιστότοποι κτηνιατρικών συμβουλών

Ωστόσο, υπάρχουν ήδη διάφορες ιστοσελίδες συμβουλών (π.χ.: illicoVéto). Μπορείτε να συνδεθείτε εκεί και θα σας φέρουμε σε επαφή με α κτηνίατρος από κάμερα web γενικά. Ορισμένες κλινικές προσφέρουν επίσης αυτού του είδους τις υπηρεσίες (π.χ. LinkyVet). Ωστόσο, πρέπει να γίνει ξεκάθαρα κατανοητό ότι αυτό δεν είναι το ίδιο πράγμα με την ανθρώπινη ιατρική, καθώς η νομοθεσία δεν επιτρέπει ακόμη την κτηνιατρική τηλεϊατρική. Σε αυτή την περίπτωση, οι ασκούμενοι δεν έχουν κανένα δικαίωμα διάγνωσης ή συνταγογράφησης Οτιδήποτε.

Αυτά είναι μόνο «συμβουλές». Αυτοί οι ιστότοποι είναι πιο κατάλληλοι για ερωτήσεις θρέψητου αναπαραγωγή ή του η ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ. Μπορεί επίσης να είναι χρήσιμο εάν έχετε απλώς ένα αμφιβολία ή άγχος, ορισμένοι ιστότοποι προσφέρουν άμεση ανταπόκριση 24 ώρες την ημέρα, 7 ημέρες την εβδομάδα.

Αλλά εάν ο “συμβουλευτικός κτηνίατρος” κρίνει ότι το ζώο σας φαίνεται να έχει πρόβλημα υγείας που απαιτεί διάγνωση και θεραπεία, θα σας παραπέμψει σε μια φυσική διαβούλευση στο γραφείο.

Διαδικτυακή συμβουλευτική: τα υπέρ και τα κατά

Τα άβολα

Η τηλεϊατρική υποτίθεται ότι αντιμετωπίζει με τις ίδιες απαιτήσεις ποιότητας όπως η κανονική ιατρική. Ωστόσο, καταλαβαίνουμε γρήγορα ότι είναι σπάνια δυνατό. Με την κάμερα web, δεν μπορούμε να εξετάσουμε σωστά τον ασθενή, να πάρουμε τις σταθερές του, να πραγματοποιήσουμε πρόσθετες εξετάσεις κ.λπ.

Πρέπει επομένως να γίνει κατανοητό ότι οι τηλεδιαβουλεύσεις δεν θα αντικαταστήσουν ποτέ τις πραγματικές φυσικές διαβουλεύσεις. Δεν είναι εναλλακτική, είναι συμπλήρωμα. Στόχος της τηλεϊατρικής δεν είναι να αντικαταστήσει την παραδοσιακή ιατρική, αλλά να τη βελτιώσει. Αυτές είναι δύο συμπληρωματικές διαδικασίες.

τηλεϊατρική
Συντελεστές: Jae Young Ju / iStock

Πλεονεκτήματα

Πρώτα απ ‘όλα, σε αυτή την περίοδο του περιορισμός, μπορούμε να παρατηρήσουμε ότι η κυβέρνηση κάνει τα πάντα για την προώθηση και διάδοση της ανθρώπινης τηλεϊατρικής (χαλάρωση των κανόνων κ.λπ.). Πράγματι, σε ένα πλαίσιο όπου οι επαφές πρέπει να είναι περιορισμένες, οι εξ αποστάσεως διαβουλεύσεις μπορεί να είναι ενδιαφέρουσες σε ορισμένες περιπτώσεις (ανανέωση συνταγής, παρακολούθηση, καθησυχασμός ασθενών που έχουν λίγη αμφιβολία ή, αντίθετα, ανακατεύθυνσή τους στα επείγοντα, εάν φαίνεται απαραίτητη…).

Εκτός από την κρίση, η τηλεϊατρική είναι χρήσιμη και για βελτίωση της πρόσβασης στην περίθαλψηόπως εξηγείται από Υπουργείο Αλληλεγγύης και Υγείας. Σε απομακρυσμένες περιοχές όπου υπάρχουν λίγα ιατρεία/κτηνιατρικά γραφεία, ο χρόνος αναμονής και οι αποστάσεις με τα πόδια μπορεί να είναι προβληματικοί για μερικούς ανθρώπους. Οι τηλεδιαβουλεύσεις είναι επίσης ένα καλό εργαλείο για τη βελτίωση της παρακολούθησης των ατόμων που σπάνια πηγαίνουν σε γιατρό / κτηνίατρο επειδή αντιμετωπίζουν σωματικές δυσκολίες να πάνε εκεί (ηλικιωμένοι, με μειωμένη κινητικότητα, πολύ επιθετικές γάτες που οι αφέντες δεν μπορούν να πιάσουν…).

Η εξ αποστάσεως ιατρική είναι επίσης ενδιαφέρουσα για τη βελτίωση της διαχείρισης των ασθενών με χρόνιες ασθένειες. Τα σωματικά ραντεβού εξακολουθούν να είναι απαραίτητα από καιρό σε καιρό, ωστόσο μπορούμε να παρακολουθούμε τον ασθενή πιο τακτικά χάρη στις τηλεδιαβουλεύσεις.

Στην περίπτωση της κτηνιατρικής, αυτό επιτρέπει επίσης περιορίστε το άγχος ζώα, η οποία μπορεί να είναι χρήσιμη εάν είναι μια απλή αβλαβής ερώτηση παρακολούθησης όταν το ζώο είναι εύθραυστο και το άγχος είναι επικίνδυνο για αυτό.

Τέλος, η τηλεϊατρική προσφέρει τη δυνατότητα συμβουλευτικής ειδικούς στην άλλη άκρη της χώρας. Ναι, δεν ζουν όλοι σε ένα μέρος γεμάτο ειδικούς. Επομένως, τα τελευταία είναι προσβάσιμα μόνο σε ένα μικρό μέρος του πληθυσμού (αυτό ισχύει ακόμη περισσότερο στην κτηνιατρική όπου είναι ακόμη πιο σπάνια). Η περίπτωση της τηλεακτινολογίας είναι ένα καλό παράδειγμα: ένας ειδικός αναλύει τις εικόνες ιατρικής απεικόνισης σας εξ αποστάσεως. Και με την τηλε-εξειδίκευση, ένας επαγγελματίας υγείας μπορεί να ζητήσει άμεσα τη γνώμη ενός ειδικού συναδέλφου.

τηλεϊατρική
Πιστώσεις: NanoStockk / iStock

Θα σας αρέσει επίσης:

Spot, ένα σκυλί ρομπότ που κυκλοφορεί στο εμπόριο μέχρι το τέλος του χρόνου!

Μετά τον αστικό και τον ποινικό κώδικα, ένας κώδικας ζώων για να υπερασπιστείτε τον σκύλο σας!

Ασφάλιση του σκύλου σας: γιατί και πώς;

Written by admin

Γιατί ο σκύλος σας χασμουριέται;

Κάντε ένα τεστ DNA για να μάθετε την προέλευση του σκύλου σας