Το να ταξιδέψεις εκτός Γαλλίας με ένα κατοικίδιο δεν είναι τόσο απλό όσο μπορεί να φανταστεί κανείς. Υπάρχουν πράγματι πολλές διατυπώσεις που πρέπει να σεβαστούν, και για να χειροτερέψουν τα πράγματα, ποικίλλουν ανάλογα με τον προορισμό. Αλλά μην ανησυχείτε, σας έχουμε κάνει μια μικρή ανακεφαλαίωση για να το δείτε πιο καθαρά!
Πώς να ταξιδέψετε εντός της ΕΕ και σε ορισμένες κοντινές χώρες;
Θα χρειαστεί να πληροίτε αρκετές προϋποθέσεις. Αυτοί ανησυχία τα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η Ισλανδία, το Λιχτενστάιν, η Νορβηγία, η Ελβετία, το Βατικανό, η Ανδόρα, το Μονακό, ο Άγιος Μαρίνος και το Ηνωμένο Βασίλειο (έως 31/12/2020, προθεσμία μεταβατικής περιόδου μετά το Brexit και διαπραγματεύσεις για το μέλλον της χώρας κατάσταση).
1. Ταυτοποίηση
Να ξεκινήσω, ο σκύλος σας πρέπει να αναγνωριστεί. Πρέπει να γίνει πριν από όλα τα άλλα βήματα για να ισχύουν και αυτά. Δύο μέθοδοι γίνονται δεκτές:
2. Αντιλυσσικό εμβόλιο
Στη συνέχεια απαιτείται αντιλυσσικός εμβολιασμός. Μπορεί να εξασκηθεί από 12 εβδομάδων. Προσοχή, χρειάζεται λίγος χρόνος για να δημιουργηθεί η ανοσία. Επομένως, το εμβόλιο θα θεωρείται μόνο έγκυρο 21 μέρες μετά την πρώτη ένεση. Ετοιμαστείτε λοιπόν και μην πάτε στον κτηνίατρο την τελευταία στιγμή.
Το ζώο πρέπει επίσης να είναι ενημερωμένο υπενθυμίσεις. Είναι το πρωτόκολλο της χώρας όπου έγινε το εμβόλιο που ισχύει. Εξαρτάται επίσης από το προϊόν που χρησιμοποιείται. Έτσι, μπορούν να γίνουν ενέσεις κάθε χρόνο ή κάθε τρία χρόνια Σύμφωνα με την περίπτωση. Η διάρκεια που σας αφορά είναι αυτή που γράφει ο κτηνίατρός σας στο διαβατήριο του σκύλου σας. Από την άλλη, δεν υπάρχει προθεσμία για την ανάκληση, ο εμβολιασμός θεωρείται έγκυρος μόλις γίνει το εμβόλιο.
3. Το ευρωπαϊκό διαβατήριο
Το σκυλάκι σας θα χρειαστεί επίσης ένα ευρωπαϊκό διαβατήριο για κατοικίδια που θα έχει εκδοθεί από κτηνίατρο. Ο έγγραφο πρέπει να πιστοποιεί ότι η ταυτοποίηση και ο εμβολιασμός κατά της λύσσας έχουν πραγματοποιηθεί σε καλή και δέουσα μορφή.

Ιρλανδία, Μάλτα, Ηνωμένο Βασίλειο, Φινλανδία, Νορβηγία: ορισμένες επιπλέον ιδιαιτερότητες
Αυτές οι πέντε χώρες επιβάλλουν επίσης αποσκουλήκι σκύλοι κατά των σκουληκιών εχινόκοκκου. Πρέπει να γίνει το νωρίτερο 120 ώρες και το αργότερο 24 ώρες πριν την άφιξή σας στην επικράτειά τους. Η θεραπεία πρέπει να καταχωρηθεί από τον κτηνίατρο στο διαβατήριο του κατοικίδιου ζώου σας.
Επιπλέον, η Μάλτα και το Ηνωμένο Βασίλειο απαιτούν να μην εισέρχεστε στο έδαφός τους με πλοίο ή αεροπλάνο. ιδιωτικός. Πρέπει να χρησιμοποιήσετε μια εγκεκριμένη ναυτιλιακή εταιρεία.
Πώς να ταξιδέψετε σε άλλες τρίτες χώρες;
Αυτή η υπόθεση μπορεί να είναι λίγο πιο περίπλοκη. Καλό είναι επίσης να επικοινωνήσετε με τον κτηνίατρό σας και να ξεκινήσετε τη διαδικασία τουλάχιστον τρεις μήνες πριν από την αναχώρηση για να μην σας αιφνιδιάσουν. Σε περίπτωση μετ’ επιστροφής, να θυμάστε ότι θα πρέπει να σεβαστείτε το διατυπώσεις της χώρας καταγωγής (κοινοί κανόνες της Ευρωπαϊκής Ένωσης) ET της χώρας προορισμού.
Οι βασικές προϋποθέσεις επιστροφής στην Ε.Ε
Πρώτον, ο σκύλος σας πρέπει να πληροί τρία βασικά κριτήρια:
-
Είναι εμβολιασμένα κατά της λύσσας.
-
Εχω ένα ευρωπαϊκό διαβατήριο ιδρύθηκε πριν αποχωρήσει από το σωματείο. Ωστόσο, δεν ισχύει πλέον εάν πραγματοποιήσετε αναμνηστικό αντιλυσσικό εμβόλιο στην τρίτη χώρα κατά τη διάρκεια της παραμονής σας. Σε αυτήν την περίπτωση, πρέπει να επιλέξετε τη δεύτερη επιλογή: ένας επίσημος κτηνίατρος αυτής της άλλης χώρας πρέπει να συμπληρώσει α Πιστοποιητικό υγείας της ΕΕ.
Μια εξέταση αίματος για επιστροφή στην ΕΕ μετά από παραμονή σε ορισμένες χώρες
Πρόκειται για «τιτλοποίηση ορού αντισωμάτων λύσσας» που πρέπει να πραγματοποιηθεί από εγκεκριμένο εργαστήριο. Αυτό το τεστ καθιστά δυνατό να ελεγχθεί ότι ο εμβολιασμός κατά της λύσσας λειτούργησε καλά. Πρέπει να γίνει τουλάχιστον 30 ημέρες μετά την τελευταία ένεση και κατά προτίμηση πριν φύγεις από τη Γαλλία. Πράγματι, αν το κάνετε στο εξωτερικό, θα πρέπει στη συνέχεια να περιμένετε 3 μήνες για να μπορέσετε να επιστρέψετε στη Γαλλία. Ωστόσο, αυτή η καθυστέρηση δεν χρειάζεται να εφαρμοστεί εάν κάνετε το τεστ στη Γαλλία και λάβετε ένα ευνοϊκό αποτέλεσμα πριν από την αναχώρησή σας. Στη συνέχεια, δεν θα χρειαστεί να εξασκηθείτε ξανά σε αυτήν την εξέταση. Θα είναι ισχύει μέχρι το τέλος της ζωής του σκύλου σας που υπόκειται να πραγματοποιήσει όλες τις υπενθυμίσεις του κατά της λύσσας σε εύθετο χρόνο.
Κάποιες τρίτες χώρες είναι εξαιρούνται από αυτή τη διατύπωση : Αντίγκουα, Μπαρμπούντα, Αργεντινή, Αρούμπα, Αυστραλία, Μπαχρέιν, Μπαρμπάντος, Λευκορωσία, Βερμούδες, Μποναίρ, Βοσνία και Ερζεγοβίνη, Καναδάς, Χιλή, Κουρασάο, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, Φίτζι, Γιβραλτάρ, Γροιλανδία, Χονγκ Κονγκ, Νήσος Ανάληψης, Νησιά Κέιμαν, Νησιά Φώκλαντ, Νήσοι Φερόε, Βρετανικές Παρθένοι Νήσοι, Τζαμάικα, Ιαπωνία, Μαλαισία, Μαυρίκιος, Μεξικό, Μονσεράτ, Νέα Καληδονία, Νέα Ζηλανδία, Γαλλική Πολυνησία, Ρωσία, Άγιος Χριστόφορος και Νέβις, Άγιος Ευστάτιος, Σάμπα, Αγία Ελένη, Αγία Λουκία, Sint -Marteen, Saint Pierre and Miquelon, Saint Vincent and the Grenadines, Singapore, Taiwan, Trinidad and Tobago, USA, Vanuatu, Wallis και futuna.
Προσοχή στην οργή!
αναρτήθηκε από Κτηνιατρική Κλινική Κιβωτός επί Τρίτη 7 Ιουλίου 2015
Προϋποθέσεις εισόδου σε τρίτη χώρα
Οι περισσότεροι απαιτούν επίσης ταυτοποίηση και εμβολιασμό κατά της λύσσας. Ωστόσο, κάθε χώρα έχει τους δικούς της κανόνες και άλλα πρόσθετα βήματα είναι δυνατά κατά περίπτωση. Για παράδειγμα, για να μπει ένα ζώο, κάποιοι ζητούν α Υγειονομικό πιστοποιητικό με συγκεκριμένες διαδικασίες που συμπληρώνονται από επίσημο κτηνίατρο της χώρας προέλευσής σας.
Ως εκ τούτου, συνιστάται στους ταξιδιώτες να επικοινωνήσουν με τοπρεσβεία ή προξενείο του προορισμού τους. Υπάρχει επίσης πολλή τεκμηρίωση στις ιστοσελίδες τους. Μπορείτε επίσης να ρωτήσετε με το δικό σας DDPP/DDCSPP, αποκεντρωμένες υπηρεσίες του Γαλλικού Δημοσίου. Από την άλλη πλευρά, το Τάγμα των Κτηνιάτρων συνιστά τον ιστότοπο www.anivetvoyage.com για περισσότερες πληροφορίες ανά χώρα, αλλά όχι επίσημες (άρα για έλεγχο).
Πόσα ζώα μπορούμε να φέρουμε;
Όταν ταξιδεύετε μη εμπορικά σε μια χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, μπορείτε κανονικά να πάρετε μόνο πέντε θηρία. Ωστόσο, είναι δυνατή η παρέκκλιση από αυτόν τον κανόνα εάν:
-
Ταξιδεύετε για να συμμετάσχουν τα σκυλιά σας σε ένα συμμετοχέςένα έκθεσηένα εκδήλωση αθλητική ή σχετική προπόνηση. Τότε πρέπει να έχετε γραπτή απόδειξη γι’ αυτό.
-
Τα ζώα έχουν περισσότερο από 6 μήνες.
Εξαιρέσεις
Καταρχάς, η Γαλλία απαγορεύει την εισαγωγή σκύλων πρώτης κατηγορίας (“επίθεση” : Pitbull, Mastiff, Tosa χωρίς pedigree). Ωστόσο, υπάρχουν μέρη (εντός και εκτός ΕΕ) που το επιτρέπουν. Για να μάθετε εάν πρόκειται για μια χώρα, συμβουλευτείτε το προξενείο ή την πρεσβεία της.
Τελειώνουμε με ένα άλλο σημείο που επίσης απαγορεύεται από τη Γαλλία, αλλά επιτρέπεται σε ορισμένες χώρες: την εισαγωγή κουτάβια κάτω των 16 εβδομάδων, χωρίς έγκυρο εμβόλιο κατά της λύσσας, υπό ορισμένες συνθήκες. Στην ΕΕ, εάν μια χώρα επιλέξει να το επιτρέψει, πρέπει να ζητήσει από τους ταξιδιώτες να δηλώσουν ότι τα κουτάβια δεν έχουν έρθει ποτέ σε επαφή με άγρια ζώα ειδών ευπαθών στη λύσσα ή ότι η μητέρα τους πρέπει να ταξιδέψει μαζί τους και να έχει εμβολιαστεί κατά της λύσσας πριν γεννήθηκαν.