in

Να γιατί οι σκύλοι μυρίζουν ιδιωτικά εξαρτήματα

Οι τετράποδοι φίλοι μας και η ενοχλητική συνήθεια να κολλάνε τις μουσούδες τους κοντά στα γεννητικά όργανα…. Είτε μεταξύ τους όταν συναντιούνται, είτε κάτω από το φόρεμα των κυριών, αυτή η συμπεριφορά μπορεί μερικές φορές να είναι ενοχλητική.

Να γιατί ο φίλος σας γοητεύεται από τη μυρωδιά της οικείας περιοχής.

Η όσφρηση επιτρέπει στον σκύλο αναγνωρίζουν και ερμηνεύουν το περιβάλλον. Το εσωτερικό της τρούφας του έχει τουλάχιστον 300 εκατομμύρια οσφρητικά κύτταρα, σε σύγκριση με 5 εκατομμύρια για τον άνθρωπο. Καταλαβαίνετε τότε ότι τα σκυλιά μυρίζουν μυρωδιές που δεν ξέρουμε! Πράγματι, αυτή η αίσθηση είναι τόσο ανεπτυγμένη που μπορούν, για παράδειγμα, να αναγνωρίσουν ασθένειες όπως ο καρκίνος χάρη στη μυρωδιά που αναδύεται από ζωντανά μολυσμένα κύτταρα.

Έτσι, ο σκύλος έχει ένα ιδιαίτερα ισχυρό vomeronasal όργανο, που ονομάζεται επίσης Το όργανο του Jacobson. Βρίσκεται στο επίπεδο του ουρανίσκου του, πίσω από τους κοπτήρες του. Αυτή η αίσθηση επιτρέπει στα σκυλιά να συμπεριφέρονται κατάλληλα απέναντι σε ένα νέο άτομο, ένα αντικείμενο ή έναν κίνδυνο και επεμβαίνει στο παιχνίδι, στην αναζήτηση τροφής ή ακόμα και στην αναπαραγωγική συμπεριφορά.

Στην πραγματικότητα, όταν ο σκύλος συναντά έναν συγγενή, δεν μυρίζει ο πρωκτός του, αλλά η μυρωδιά που εκκρίνει δύο αδένες που βρίσκονται γύρω από τον πρωκτό. Αυτοί οι αδένες είναι χρυσωρυχεία πληροφοριών για τα σκυλιά! Τους το επιτρέπουν να γνωρίσουν μαθαίνοντας για τη συναισθηματική κατάσταση του άλλου, το φύλο, τη διατροφή κ.λπ. Έτσι, μυρίζοντας το ένα το πίσω μέρος του άλλου, τα σκυλιά μπαίνουν μέσα χημική επικοινωνία.

μυρωδιά σκύλου πρωκτός
Πίστωση: WilleeCole / Istock

Έτσι, όταν ένας σκύλος μυρίζει τον καβάλο σας, δεν είναι για να σας κάνει να νιώσετε άβολα αλλά για να σας γνωρίσουμε! Ωστόσο, δεν θα λάβει όλες τις πληροφορίες που ήλπιζε γιατί δεν έχουμε περιπρωκτικούς αδένες… τι κρίμα!

Αλλά τα γεννητικά σας όργανα μπορεί να εξακολουθούν να ενδιαφέρουν τη σύντροφό σας, ειδικά αν είστε γυναίκα. κατά τις περιόδους αιμορραγίας της εμμήνου ρύσεως. Για τι ? Γιατί η ροή των κανόνων σου είναι πλούσιο σε ορμόνες, που κάνει τη μυρωδιά πολύ πιο ελκυστική στα μαλλιά μας! Επιπλέον, μπορεί να ενθουσιάσει τα μη ευνουχισμένα αρσενικά σκυλάκια ή να κάνει τα θηλυκά επιθετικά επειδή σας βλέπουν ως ανταγωνιστή που απειλεί την αναπαραγωγή τους.

μυρωδιά ρύγχους σκύλου
Credit:Koldunova_Anna / Istock

Προσοχή στα μεγάλα σκυλιά! Όλα τα σκυλιά που χρησιμοποιούνται στην υπηρεσία του ανθρώπου, είτε στην αστυνομία για τον εντοπισμό παράνομων προϊόντων, είτε σε ομάδες διάσωσης για την εύρεση χαμένων ανθρώπων είτε για κυνήγι, είναι σκυλάκια μεγάλου μεγέθους! Πράγματι, οι ψηλές ράτσες σκύλων έχουν συχνά μακριά μύτη και η οσφρητική αίσθηση πολύ πιο αποτελεσματική παρά σκυλιά με επίπεδη μύτη. Επιπλέον, έχουν το σωστό ύψος… που αυξάνει την επιθυμία τους να κολλήσουν τη μύτη τους στην οικεία σας περιοχή!

Πηγή

Θα σας αρέσει επίσης:

Covidog στο Στρασβούργο: σκύλοι για να ανιχνεύσουν τον Covid-19 σε δημόσιους χώρους;

Μπορεί ένας σκύλος να θυμάται το παρελθόν και να προβάλλεται στο μέλλον;

Αποτυπώματα τρούφας: η κυνική εκδοχή των δακτυλικών αποτυπωμάτων!

Written by admin

The Briard, τα απαραίτητα που πρέπει να γνωρίζετε για αυτό το μεγάλο αρκουδάκι

πότε και πώς να ξεκινήσει την εκπαίδευσή του;