in

Οι κορυφαίες 20 αγαπημένες ράτσες σκύλων των Γάλλων το 2020

Σου αρέσει να παίζεις μαζί τους, να τα χαϊδεύεις, να τα αγκαλιάζεις, σε κάνουν να γελάς ακόμα και να κλαις μερικές φορές όταν δεν είναι καλά… Ένα είναι σίγουρο, ότι οι Γάλλοι εξακολουθούν να τρελαίνονται με τα σκυλάκια τους, ή ακόμα περισσότερο! Πράγματι, το 2020, σημειώνουμε αύξηση 5% στις εγγραφές στο LOF (Βιβλίο γαλλικής προέλευσης) μετά από 3 χρόνια νεκρής ηρεμίας. Με αυτόν τον τρόπο, ο αριθμός των γενεαλογικών σκύλων υπερβαίνει πλέον τα 2,5 εκατομμύρια άτομα από τα 7 εκατομμύρια σκυλιά στη Γαλλία σήμερα. Ανακαλύψτε τους νικητές του φετινού 2020.

Το βάθρο των αγαπημένων καθαρόαιμων σκύλων των Γάλλων το 2020

Credits: Anastasiia Cherniavskaia / iStock – Leoba / iStock – Zuzule / iStock

Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, είναι και πάλι ο Αυστραλιανός Ποιμενικός που κερδίζει την ημέρα τοποθετώντας τον εαυτό του στην κορυφή της κατάταξης. Αγαπημένο των Γάλλων από το 2018 σύμφωνα με η εταιρεία Central Canine, ο Australian Shepherd εκθρονίζει ακόμη και τον Γερμανικό Ποιμενικό σε αριθμό εγγραφών που καταγράφηκαν στο LOF (16.782 εγγραφές και επομένως αύξηση 14% σε μόλις ένα χρόνο). Ο Γερμανός Ποιμενικός ήταν ο κάτοχος του ρεκόρ μέχρι τότε με 16.514 εγγραφές που καταγράφηκαν το 1980. Ακολουθεί το μπουλ τεριέ Staffordshireευρύτερα γνωστό ως «staffie», με 12.221 εγγραφές (+8% σε σύγκριση με το 2019). Τον ακολουθεί στενά ο Βελγικός Ποιμενικός που βρίσκεται στην τρίτη θέση με 12.144 εγγραφές στο LOF.

Η υπόλοιπη κατάταξη των αγαπημένων φυλών σκύλων των Γάλλων

Γκόλντεν Ριτρίβερ και Γερμανός Ποιμενικός
Crédits : iagodina / iStock – Bigandt_Photography / iStock

Στην τέταρτη και πέμπτη θέση έρχονται το Γκόλντεν Ριτρίβερ και ο Γερμανός Ποιμενικός. Σε γενικές γραμμές, παρατηρούμε ότι η φετινή κατάταξη είναι σχεδόν ίδια με αυτή του 2019. Το Beagle και το Spaniel εξακολουθούν να κερδίζουν δύο θέσεις στην κατάταξη. Από την άλλη, το γαλλικό μπουλντόγκ, που είναι η πρώτη γαλλική ράτσα στη λίστα, χάνει τρεις θέσεις. Ο Shih Tzu εν τω μεταξύ εμφανίστηκε ξανά στην 19η θέση εκδιώκοντας το Bernese Mountain Dog.

6- Το αμερικανικό τεριέ Staffordshire

Staffordshire Terrier δίπλα στη θάλασσα
Πιστώσεις: RugliG / iStock

Γνωστός και ως Am Staff, συχνά συγχέεται με το staffie με το οποίο έχει πολλές ομοιότητες. Ωστόσο, είναι όντως δύο αγώνες με διαφορετικά στάνταρ. Το Am Staff είναι διπλάσιο από το βάρος ενός Staffie! Το αμερικανικό τεριέ Staffordshire έχει 8.206 εγγραφές για το LOF φέτος.

7- Le Retriever du Labrador

Λαμπραντόρ ριτρίβερ που βρίσκεται στο γρασίδι
Συντελεστές: sanjagrujic / iStock

Εξαιρετικά ευφυής και υπομονετικός, οι ιδιότητες του Ριτρίβερ Λαμπραντόρ κάντε τους έναν εξαιρετικό σκύλο οδηγό ή βοηθό. Μετράει 7813 εγγραφές στο LOF.

8- The Cavalier King Charles

ο καβαλάρης βασιλιάς Κάρολος ξαπλωμένος στο γρασίδι και τα λουλούδια
Credits: Swanlake/iStock

Αγαπημένος των αγγλικών ευγενών, ο Cavalier King Charles είναι ένα πολύ κομψό σκυλάκι. Μετράει 6827 εγγραφές στο LOF.

9- Το Ράτσα αγγλικού λαγωνικού

τρίχρωμο λαγωνικό κοιτάζοντας τον αφέντη του
Πιστώσεις: bruev/iStock

Βρετανικής καταγωγής, αυτό το αξιολάτρευτο σκυλάκι είναι ένα από τα αγαπημένα σας αφού φέτος έφτασε τις 6536 εγγραφές LOF.

10- Το αγγλικό σέτερ

Πορτρέτο ενός αγγλικού σέτερ
Συντελεστές: Jane Faizullin / iStock

Το αγγλικό σέττερ, υπέροχο κυνηγετικό σκυλί, τις περισσότερες φορές έχει ένα υπέροχο λευκό τρίχωμα με στίγματα μαύρο ή καφέ όπως στη φωτογραφία. Ως εκ τούτου, κατατάσσεται στη 10η θέση με 6.046 εγγραφές LOF το 2020.

11- Το αγγλικό Κόκερ Σπάνιελ

πορτρέτο ενός αγγλικού σκύλου κόκερ σπάνιελ
Συντελεστές: Bigandt_Photography / iStock

Με τα μακριά σγουρά αυτιά της, το αγγλικό Κόκερ Σπάνιελ σε έκανε να κράξεις ξανά πέρσι αφού μόνο μετράει 6036 εγγραφές στο LOF.

12- Το γαλλικό μπουλντόγκ

πορτρέτο ενός κουταβιού γαλλικού μπουλντόγκ
Πιστώσεις: Allan_Glanfield / iStock

Πίσω από το κάπως άγριο βλέμμα του Γαλλικό μπουλντόγκ κρύβει στην πραγματικότητα μια πραγματική μικρή μπάλα γούνας χαρούμενη και γεμάτη γλυκύτητα. Ασφαλώς για αυτόν τον λόγο αυτή η φυλή εξακολουθεί να βρίσκεται φέτος στην κατάταξη με 5572 συμμετοχές στο LOF.

13- Το Brittany Spaniel

Βρετάνη σπάνιελ στο δάσος
Συντελεστές: ArmanWerthPhotography / iStock

Κομψό, στιβαρό και έξυπνο, Βρετάνη Σπάνιελ, η δεύτερη γαλλική ράτσα στην κατάταξη, τα έχει όλα! 5198 σκύλοι καταγράφηκαν στο LOF το 2020.

14- Το Τσιουάουα

το μικρό τσιουάουα κουκουλωμένο σε μια κουβέρτα
Πιστώσεις: thisislover / iStock

Τόσο μικρό και τόσο χαριτωμένο, το Τσιουάουα είναι ο απόλυτος εύκολος σκύλος! Τόσο που βρίσκεται στη 14η θέση της λίστας με 5185 γεννήσεις που καταγράφονται στο LOF.

15- Το Cane Corso

Πορτρέτο ενός κορσικανού σκύλου
Πιστώσεις: AsyaPozniak / iStock

Ιταλική κομψότητα και κομψότητα είναι αυτό το Cane Corsos, επιβλητικό μολοσσοειδές ιταλικής προέλευσης. 5055 σκύλοι καταγράφηκαν στο LOF το 2020.

16- Ο Σιβηρικός Χάσκι

πορτρέτο ενός Σιβηριανού χάσκι
Πιστώσεις: format35 / iStock

Πώς να μην πνιγείς στη λιμνοθάλασσα μπλε μάτια του Σιβηρικό χάσκι ? Ανθεκτικό σκυλί και ομορφιάς που δεν αποδεικνύεται πλέον, είναι απολύτως κατανοητό ότι αυτή η ράτσα βρίσκεται σε αυτή την ταξινόμηση! Μετράμε για το έτος 2020, 4129 εγγραφές στο LOF ακριβώς.

17- Το Dachshund

μικρό dachshund στο δάσος σε έναν κορμό δέντρου
Πιστώσεις: NORRIE3699 / iStock

Με την άτυπη και μάλιστα διασκεδαστική του σωματική διάπλαση, το Dachshund, με το παρατσούκλι «το λουκάνικο στα πόδια», προφανώς σας αρέσει ακόμα! Πράγματι, υπάρχουν 3664 εγγραφές Dachshund στο LOF.

18- Το Γιορκσάιρ Τεριέ

πορτρέτο ενός σκύλου Yorkshire Terrier
Πιστώσεις: Maxim Fesenko / iStock

Εξαιρετικό μικρό σκυλάκι συντροφιάς, le Yorshire Terrier παρόλα αυτά έχει δυνατό χαρακτήρα που το κάνει ακόμα πιο αγαπητό! Στο LOF καταγράφηκαν 3555 σκύλοι.

19- Le Shih Tzu

πορτρέτο ενός σκύλου Shih Tzu
Πιστώσεις : elenasendler / iStock

Συνεχίζουμε στην ορμή των μικρόσωμων σκυλιών με ο Σιχ Τζου. Κομψός και διακριτικός, ξέρει ακόμα να δίνει φωνή όταν του φαίνεται απαραίτητο! Υπάρχουν 3488 κουτάβια εγγεγραμμένα στο LOF το 2020.

20- Το γερμανικό Spitz

Γερμανικός σκύλος Spitz που τρέχει προς την κάμερα
Credits: PopoudinaSvetlana / iStock

Επιτέλους κλείνουμε αυτή την κατάταξη με ένα τελευταίο σκυλάκι, το γερμανικό Spitz! Πραγματική μπάλα μαλλιών σε όγκο, μοιάζει με βελούδινο. Ίσως αυτό σας άρεσε, γιατί 3428 σκυλιά καταγράφηκαν στο LOF το 2020.

Written by admin

Τα πάντα για την αναγνώριση του σκύλου (τσιπ και τατουάζ)

γιατί ο σκύλος μου καταπίνει τα πάντα και οτιδήποτε;