in

Οι πιο όμορφες ράτσες λευκών σκύλων

Αγαπάμε τα σκυλιά πάνω από όλα για την αγάπη και την καλοσύνη τους, αλλά μερικές φορές μπορούν επίσης να μας εκπλήξουν. Αυτή είναι ιδιαίτερα η περίπτωση εκείνων με ένα άψογο λευκό φόρεμα. Αν και πολλά σκυλιά μπορεί να έχουν λευκό χρώμα, μόνο μερικές ράτσες είναι αποκλειστικά λευκές. Εδώ είναι η επιλογή μας από τις 6 πιο όμορφες ράτσες λευκών σκύλων!

Το Samoyed

σκύλος samoyed
Πιστώσεις: PIUPIU-PICS / iStock

Σε λίγους ανθρώπους δεν αρέσει η εμφάνιση του Samoyed. Αυτό το υπέροχο σκυλί με έλκηθρο έχει απίστευτη γούνα. Η καθαρότητα του λευκού και πληθωρικού φορέματός του του δίνει κομψότητα και παρουσία σε όλες τις περιστάσεις, εκτός από τις περιπτώσεις που πηδάει σε λασπώδεις λακκούβες, σας το παραχωρούμε! Μια πραγματική μπάλα αγάπης, είναι ένας πολύ ενεργητικός σκύλος που χρειάζεται μια σιδερογροθιά σε ένα βελούδινο γάντι για την εκπαίδευσή του. Όσο για τα όμορφα μαλλιά του, απαιτούν τακτική συντήρηση με βούρτσισμα τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα. Το Samoyed επίσης moults σημαντικά δύο φορές το χρόνο.

Berger Blanc Suisse

Λευκός ελβετικός ποιμενικός σκύλος
Credits: Neonci / iStock

Αυτό το μεγαλόσωμο σκυλί είναι επίσης προικισμένο με μια σπάνια κομψότητα. Η σωματική του διάπλαση είναι παρόμοια με αυτή του Γερμανικός Ποιμενικόςγιατί πολύ απλά είναι απόγονός του! Το μεσαίο μακρύ και αρκετά πυκνό τρίχωμα του θα είναι πάντα λευκό. Το όμορφο και λεπτό μυϊκό της σώμα της δίνει μια πολύ αρμονική σιλουέτα. Ένα συμπαθητικό τσοπανόσκυλο, είναι πολύ κοντά στο αφεντικό του και τα πάει υπέροχα με τα παιδιά. παρόλο που το Ελβετικός λευκός βοσκός δεν είναι καθόλου επιθετικός, η εκπαίδευσή του δεν πρέπει να λαμβάνεται σοβαρά υπόψη, με κίνδυνο να είναι πολύ πιο περίπλοκος στη διαχείριση. Γι’ αυτό είναι επίσης σημαντικό να το κοινωνικοποιούμε από μικρή ηλικία.

Το βουνό των Πυρηναίων

Πυρηναίος ορεινός σκύλος
Πιστώσεις: creativex / iStock

Ένα πραγματικό σκυλί του βουνού, το Πυρηναίο Βουνό έχει επίσης ένα άψογο λευκό τρίχωμα. Με το παρατσούκλι “Patou”, αυτή η φυλή ήρθε στο προσκήνιο χάρη στη λατρευτική σειρά Belle et Sébastien. Αυτό το μεγάλο αρκουδάκι είναι αρκετά εντυπωσιακό, καθώς μπορεί να ζυγίζει έως και 60 κιλά και να έχει 80 εκατοστά στο ακρώμιο. Ένας εξαιρετικά πιστός σκύλος, η φύση του ως βοσκός μπορεί μερικές φορές να τον κάνει να είναι καχύποπτος για ορισμένα άτομα. Λάτρεις της φύσης και των μεγάλων περιπάτων στην ύπαιθρο, το Montagne des Pyrénées δεν είναι φτιαγμένο για να μένεις σε διαμέρισμα.

Το Coton de Tulear

Σκύλος Coton de Tulear
Credits: Scrofula / iStock

Μετά τα μεγαλύτερα σκυλιά, εδώ είμαστε με το Coton de Tulear. Αυτό το μικρό σκυλάκι φέρει το όνομά του εξαιρετικά καλά αφού το λευκό και χνουδωτό τρίχωμα του μοιάζει με ένα σύννεφο από βαμβάκι. Οι μακριές τρίχες του εξακολουθούν να απαιτούν πολύ τακτική και αυστηρή συντήρηση εάν θέλετε να διατηρήσετε αυτή την πολύ ιδιαίτερη και ανάλαφρη εμφάνιση. Σκύλος πολύ κοντά στο αφεντικό του, δεν υποστηρίζει τη μοναξιά. Το Coton de Tulear είναι μικρό σε μέγεθος, αλλά μεγάλο σε ενέργεια! Χρειάζεται λοιπόν να ασκείται πολλές φορές την ημέρα για να διοχετεύει την ενέργειά του, ειδικά αν μένει σε διαμέρισμα.

Ο Μαλτέζος Μπισόν

Σκύλος Μαλτέζος Bichon
Credits: Feverpitched / iStock

Ένας ξάδερφος του Bichon Frize και του Bichon Havanese, ο μαλτέζος είναι ένα αξιολάτρευτο σκυλάκι. Τα μακριά, μεταξένια και ελαφρώς κυματιστά μαλλιά του απαιτούν τακτική περιποίηση για να διατηρήσουν το όμορφο χρώμα τους. Προσέξτε, ωστόσο, να μην το κάνετε πολύ συχνά μπάνιο με κίνδυνο να βλάψετε το δέρμα του. Επιπλέον, αυτή η συμβουλή ισχύει για όλους τους σκύλους. Πολύ κοντά στον αφέντη του, ο Μαλτέζος Μπισόν δεν έχει κανένα πρόβλημα να ζει σε ένα διαμέρισμα, αλλά δεν ανέχεται πολύ καλά τη μοναξιά. Είναι ένα πραγματικό μικρό σκυλάκι συντροφιάς και λατρεύει τα παιδιά!

Το West Highland Terrier

Τεριέ Chien West Highland
Πιστώσεις: Curaga / iStock

ο Τεριέ West Highlandονομάστηκε επίσης «Ουέστι»έχει και αποκλειστικά λευκό φόρεμα! Ένα μικρόσωμο σκυλί, δεν θα ζυγίζει περισσότερο από 10 κιλά κατά μέσο όρο, όπως και ο πρόγονός του, το Carin Terrier. Σε αντίθεση με τα μικρά λευκά φιλαράκια του, δεν έχει άψογο παλτό, αλλά μάλλον μπεζ. Θα μπορούσαμε σχεδόν να πούμε ένα «εκρού» χρώμα. Εξαιρετικά δυναμικό και πολύ κοινωνικό, το Westie είναι μια πραγματική ηλεκτρική μπαταρία που έχει τον δικό της μικρό χαρακτήρα. Πρέπει λοιπόν να δοθεί ιδιαίτερη προσοχή στην εκπαίδευσή του.

Αυτό ολοκληρώνει την επιλογή μας για τις 6 πιο όμορφες ράτσες λευκών σκύλων! Αν υπήρχε ένα πράγμα που πρέπει να θυμάστε εκτός από το γεγονός ότι είναι υπέροχοι σκύλοι, είναι ότι η τακτική περιποίηση είναι υποχρεωτική λόγω του άψογου χρώματος τους.

Written by admin

Ποια ράτσα σκύλου σας ταιριάζει; Επικεντρωθείτε στις φυλές της ομάδας 1

Γιατί τα σκυλιά κουνάνε τα πόδια τους όταν γδαρθούν;