in

Οι 10 μεγαλύτερες ράτσες σκύλων στον κόσμο

Τα μεγάλα σκυλιά απευθύνονται σε πολλούς ανθρώπους. Κάποια θεωρούνται ως μεγάλα λούτρινα ζώα, άλλα ως ενσαρκώματα ασφάλειας… και είναι όλα πολύ όμορφα! Φυσικά, πριν υιοθετήσεις ένα γιγάντιο σκύλο, πρέπει να είσαι σίγουρος ότι μπορείς να του προσφέρεις όλα όσα χρειάζεται: μεγάλους χώρους, χρόνο για μεγάλες βόλτες, καθώς και τον προϋπολογισμό για να τον ταΐσεις και να τον συντηρήσεις. Ήρθε η ώρα να μάθετε ποιες είναι οι μεγαλύτερες ράτσες σκύλων στον κόσμο!

1. Ο Μεγάλος Δανός

Αυτός ο υπέροχος σκύλος δεν μπορεί παρά να βρίσκεται στην κορυφή της κατάταξης των μεγαλύτερων φυλών σκύλων στον κόσμο. Ένα αρσενικό μπορεί πράγματι υπερβαίνει το 1 μέτρο στο ακρώμιο και ζυγίζει μέχρι 90 κιλά! Ήρεμος και ευγενικός από τη φύση του, ο Μεγάλος Δανός είναι επίσης πολύ κοινωνικός με τους συντρόφους του και άλλα ζώα. Τέλος, το γιγάντιο μέγεθός του και η στοργή του για την οικογένειά του τον κάνουν έναν εξαιρετικό σκύλο φύλακα.

Γερμανικό μαστίφ
Συντελεστές: mtajmr/Unsplash

2. Το Irish Hound

Αυτός είναι ο μεγαλύτερος τύπος Greyhound. Κυριαρχεί με 90 εκατοστά στο ακρώμιο! Ένας γάιδαρος θα μπορούσε να τον πάρει και για έναν από τους συντρόφους του… Τον φωνάζουμε Wolfhound Στα Αγγλικά. Η αποστολή του ήταν να κυνηγά λύκους και άλλα άγρια ​​ζώα. Σήμερα, στο Irish Greyhound αρέσει να είναι τριγύρω. Η κομψότητα και η μεγάλη του ευφυΐα θα σας παρασύρουν!

Το ιρλανδικό λαγωνικό είναι η μεγαλύτερη ράτσα σκύλων στον κόσμο
Συντελεστές: Airwolfhound/Flickr

3. Ο Άγιος Βερνάρδος

Βουνό και σκύλος διάσωσης, ο Άγιος Βερνάρδος έχει απολύτως τα πάντα για να ευχαριστήσει. Έχει το ίδιο μέγεθος με το Irish Greyhound, αλλά είναι σημαντικά πιο βαρύ μαζί του 90 κιλά. Δεν θα βρείτε έναν σκύλο τόσο στοργικό όσο αυτός. Είναι απλό: αγαπά τους πάντες και θα κάνει τα πάντα για να προστατεύσει την οικογένειά του!

Άγιος Βερνάρδος
Συντελεστές: b1-foto/Pixabay

4. Λε Μπαρζόι

Αυτό το πολύ όμορφο ρωσικό λαγωνικό στέπας μπορεί να είναι επίμονο, αλλά είναι επίσης ευχάριστο να ζεις μαζί του. Αποτελείται από 85 εκατοστά στο ακρώμιο της ευαισθησίας. Τα μακριά, μεταξένια μαλλιά του του δίνουν μια ορμητική σωματική διάπλαση, ειδικά όταν αρχίζει το κυνήγι.

Μπορζόι οι μεγαλύτερες ράτσες σκύλων στον κόσμο
Πίστωση: ragnahellberg/Pixabay

5. Και το Μαστίφ

Έχει τα ίδια χρώματα με το Pug… αλλά καθόλου το ίδιο μέγεθος! Με 82 εκατοστά στο ακρώμιο, το ξεπερνά κατά πολύ. Αυτό το βουνό των μυών ζυγίζει έως 110 κιλά, που δυσκολεύει την εκπαίδευσή του. Μην σας ξεγελούν όμως οι εμφανίσεις: κάτω από αυτό το εντυπωσιακό ανάστημα κρύβεται μια καρδιά marshmallow!

μαντρόσκυλο
Συντελεστές: Jeffrey Beall/Flickr

6. Σκωτσέζικο Λαγωνικό

Ένα υπέροχο κυνηγετικό σκυλί, το Scottish Greyhound έχει λεπτό σώμα και μακριά πόδια για να τρέχει σε μεγάλες αποστάσεις. Μοιάζει πολύ με το Irish Hound, εκτός από το μέγεθος: 81 εκατοστά στο ακρώμιο. Είναι πιο ελαφρύ από αυτά τα ομογενή σκυλιά, όπως τα περισσότερα Greyhound. Υπάκουος και προσκολλημένος στον αφέντη του, το Σκωτσέζικο Λαγωνικό κρατάει ωστόσο ένστικτο ενός κυνηγού πολύ δυνατός.

Σκωτσέζικο λαγωνικό οι μεγαλύτερες ράτσες σκύλων στον κόσμο
Συντελεστές: Adam Singer/Flickr

7. Το Leonberger

Η χαίτη του λιονταριού του δεν μπορεί να σε αφήσει αδιάφορο! Αυτό το μεγάλο αρκουδάκι 80 εκατοστά στο ακρώμιο είναι πραγματικά όμορφο. γλυκό και ευγενικό, το Leonberg θα χαρεί να προσέχει τα παιδιά. Νταντά πλήρους απασχόλησης, αυτός ο σκύλος έχει μόνο καλοσύνη να προσφέρει. Επιπλέον, η εκπαίδευσή του είναι εύκολη χάρη στον κάτι παραπάνω από ευχάριστο χαρακτήρα του.

Leonberg
Συντελεστές: Jose/Pixabay

8. Το Ναπολιτάνικο Μαστίφ

Προικισμένος με εντυπωσιακό ανάστημα, μετράει μεταξύ 60 και 78 εκατοστών στο ακρώμιο. Το Ναπολιτάνικο Μαστίφ είναι τέλειο για να ενσωματώσει μια αγαπημένη οικογένεια που θα ξέρει πώς να προστατεύει χάρη στο απαράμιλλο θάρρος του. Με πολύ διακριτικό ταμπεραμέντο, μάλλον τείνει να κρυφτεί για να πιάσει έναν εισβολέα στην πράξη παρά να γαβγίζει για να χτυπήσει το ξυπνητήρι. Μόνο οι μεγάλοι τακτικοί σκύλοι θα μπορέσουν να τελειοποιήσουν την εκπαίδευση αυτού του γιγάντιου σκύλου με μεγάλη καρδιά.

Νεαπολίτικη πρωινή μεγαλύτερη ράτσα σκύλων στον κόσμο
Συντελεστές: Kevin Fonseca/Pexels

9. Νέα Γη

μεγάλο σκυλί 76 εκατοστά στο ακρώμιο, η Νέα Γη λατρεύει το νερό! Συχνά συνόδευε τους ψαράδες για να τους βοηθήσει στο υδρόβιο κυνήγι τους. Τα ιδιαίτερα εμφανή μαλλιά του κάνουν τη σιλουέτα του ακόμα πιο εντυπωσιακή από ό,τι είναι ήδη. Το Newfoundland θα αισθάνεται σαν στο σπίτι του σε μια οικογένεια και επίσης ως σκύλος συντροφιάς. Οι ανάγκες του για φυσικές δαπάνες πρέπει φυσικά να γίνονται σεβαστές.

Νέα Γη
Credits: Pxhere

10. The Dogue de Bordeaux

Γαλλικής προέλευσης, αυτή η ράτσα φτάνει στην τελευταία θέση αυτής της κορυφής από τις μεγαλύτερες ράτσες σκύλων στον κόσμο. 68 εκατοστά στο ακρώμιο, δεν είναι καθόλου ευκαταφρόνητο! Επιπλέον, το Dogue de Bordeaux μπορεί να φτάσει τα 70 κιλά, κάτι που το κάνει κολασμένο σκυλί. Σύμφωνα με τους ειδικούς, θα ήταν ο σκύλος με το μεγαλύτερο κεφάλι σε σχέση με το μέγεθος του σώματός του. Ήρεμος και πειθήνιος, είναι ωστόσο απαραίτητο να ξεκινήσει την εκπαίδευσή του πολύ νωρίς, με κίνδυνο να είναι υπερβολικά προστατευτικός.

Dogue de bordeaux οι μεγαλύτερες ράτσες σκύλων στον κόσμο
Πίστωση: 947051/Pixabay

Πηγή

Θα σας αρέσει επίσης:

5 κανόνες που πρέπει να ακολουθήσετε για να ταΐσετε σωστά τον σκύλο σας

Η φιγούρα του σκύλου στη μυθολογία

Μάχη μεταξύ σκύλων: 5 τρόποι για να τους χωρίσεις!

Written by admin

Θερμότητα στον θηλυκό σκύλο: χρήσιμες πληροφορίες που πρέπει να γνωρίζετε

4 λόγοι για τους οποίους ο σκύλος ξύνει το έδαφος