in

Οι 3 χειρότεροι λόγοι για να υιοθετήσεις σκύλο

Παρόλο που υπάρχουν πολλοί πραγματικά καλοί λόγοι για να υιοθετήσετε ένα σκυλάκι στο σπίτι σας, υπάρχουν ακόμη και κάποιοι κακοί… Εδώ είναι η επιλογή μας από τους 3 χειρότερους κακούς λόγους για να αναλάβετε έναν σκύλο.

Υιοθετώντας έναν σκύλο επειδή είχες μια ιδιοτροπία

Μικρό χαριτωμένο κουτάβι με καρό
Credits: Bogdan Kurylo / iStock

Δυστυχώς, πολύ συχνά, τα σκυλάκια υιοθετούνται από μια ιδιοτροπία. Οπότε, ας το παραδεχτούμε, υπάρχει μια ιδιοτροπία και μια ιδιοτροπία. Το να πάρεις έναν αγαπημένο σκύλο μετά από αρκετούς μήνες, ακόμη και χρόνια προβληματισμού, αφού μάθεις για τις ράτσες, την εκπαίδευση και αφού συναντήσεις διαφορετικούς εκτροφείς είναι προφανώς μια προσεκτική αγορά που δεν φαίνεται να δημιουργεί κανένα πρόβλημα. Αντιθέτως, πάρε ένα σκύλο μέσα σε μια νύχτα μόνο και μόνο επειδή νομίζεις ότι είναι χαριτωμένοςείναι από την άλλη α πολύ κακή ιδέα… Πράγματι, όταν δεν είσαι προετοιμασμένος, η ιδέα που έχεις για τη ζωή με έναν σκύλο δεν είναι πάντα πραγματικότητα.

Η υιοθεσία ενός ζώου είναι μεγάλη ευθύνη. Το να το αγοράζετε από μια ιδιοτροπία σας εμποδίζει να ζητήσετε από τον εαυτό σας να σκεφτείτε τις συνέπειες που θα έχει στη ζωή σας. Ωστόσο, η σκέψη είναι ένα ουσιαστικό βήμα πριν την υιοθέτηση, γιατί όπως και με ένα παιδί, θα έχετε την ευθύνη μιας ζωής στα χέρια σας! Έχετε τα μέσα για να καλύψετε όλες τις ανάγκες του; Ξέρετε πώς να εκπαιδεύσετε έναν σκύλο; Θα πάρετε το σκύλο σας μαζί σας στις διακοπές; Είστε έτοιμοι να πάτε στον κτηνίατρο οποιαδήποτε ώρα της ημέρας ή της νύχτας εάν το κατοικίδιό σας δεν είναι καλά; Έχετε απλώς αρκετό χρόνο για να του δώσετε προσοχή και να καλύψετε τις καθημερινές του ανάγκες (περπάτημα, παιχνίδι κ.λπ.); Αν δεν το έχετε κάνει ακόμα Ποτέ δεν αφιερώσατε χρόνο να κάνετε στον εαυτό σας όλες αυτές τις ερωτήσειςη υιοθεσία ενός σκύλου δεν πρέπει να είναι προς το παρόν.

Υιοθετήστε έναν σκύλο γιατί έχετε μεγάλο κήπο

Σκύλος που σκάβει μια τρύπα στον κήπο
Συντελεστές: Cindy Shebley / iStock

Δεν ξέρουμε πραγματικά γιατί, αλλά στη συλλογική φαντασία, η μετακόμιση σε ένα σπίτι με μεγάλο κήπο επικυρώνει πλήρως το γεγονός ότι μπορείς να έχεις σκύλο. Ωστόσο, αυτό απέχει πολύ από το να είναι η πραγματικότητα! Δεν θα σταματήσουμε ποτέ να το επαναλαμβάνουμε: ένας σκύλος δεν μπορεί να βγει μόνο στον κήπο σου, ακόμα κι αν είναι τεράστιος. Για το σκυλάκι σας, ο κήπος δεν είναι τίποτα άλλο από ένα επιπλέον δωμάτιο στο σπίτι σας. Μπορεί βέβαια να τεντώσει τα πόδια του, αλλά αυτό δεν αρκεί. Για υπενθύμιση, τα σκυλιά ζουν σε έναν κόσμο μυρωδιών. Το sniffing είναι μέρος τους και είναι απαραίτητο για την ισορροπία τους. Μετά από δύο ή τρεις εξόδους στον κήπο σας, οι μυρωδιές δεν θα είναι τόσο ενδιαφέρουσες για τον σκύλο σας. Γι’ αυτό χρειάζεται να μπορεί να εξερευνά τον έξω κόσμο κάθε μέρα.

Έτσι, ακόμα κι αν το να έχετε έναν μεγάλο κήπο για τον σκύλο σας είναι ένα πραγματικό συν, αυτό δεν σας απαλλάσσει από το να βγάζετε το σκύλο σας καθημερινά. Πρέπει να μπορεί να τεντώνει τα πόδια του αλλού εκτός από το σπίτι και να μυρίζει πολλές νέες μυρωδιές: το αγαπημένο του χόμπι!

Υιοθετήστε έναν σκύλο για να ενδυναμώσετε τα παιδιά σας

Σκύλος που διασκεδάζει με δύο κοριτσάκια
Συντελεστές: LightFieldStudios / iStock

«Πήραμε τον σκύλο μας για να ενδυναμώσουμε τα παιδιά». Σίγουρα έχετε ήδη ακούσει αυτόν τον λόγο για να δικαιολογήσετε την υιοθεσία ενός σκύλου τη μια ή την άλλη μέρα. Αυτό προφανώς λειτουργεί με όλα τα ζώα: κουνέλι, χάμστερ, ινδικό χοιρίδιο κ.λπ. Πώς θα βοηθούσε λοιπόν τα παιδιά να μεγαλώσουν και να γίνουν υπεύθυνα η απόκτηση ενός σκύλου; Πιστεύετε ότι ένα παιδί μπορεί να καταλάβει αν το ζώο του είναι κακό και κυρίως μπορεί να το πάει στον κτηνίατρο; Το παιδί σας θα βγάλει μόνο του τον σκύλο του βόλτα; Θα σκέφτεται ένα παιδί να ταΐζει τον σκύλο του κάθε μέρα;

Ο καλύτερος τρόπος για να ενδυναμώσετε ένα παιδί είναι να του δείξετε το παράδειγμα. Έτσι, αντί να υιοθετήσετε ένα σκύλο ή οποιοδήποτε άλλο ζώο, πηγαίνετε σε ένα καταφύγιο. Ρωτήστε αν είναι δυνατόν να κάνετε μερικές ώρες εθελοντισμού μαζί. Διδάξτε του πώς να φροντίζει τα ζώα και ενημερώστε το για την ευημερία τους, την εκπαίδευσή τους κ.λπ. Είναι με αυτόν τον τρόπο Το παιδί σας θα συνειδητοποιήσει τις ευθύνες που συνεπάγεται η ύπαρξη ενός σκύλου. Σε όλες τις περιπτώσεις, ένας σκύλος πρέπει να είναι υπό την ευθύνη ενός ενήλικα. Το παιδί σας προφανώς μπορεί να σας βοηθήσει, αλλά σε καμία περίπτωση δεν θα είναι υπεύθυνο για το ζώο.

Στην πραγματικότητα, υπάρχουν τόσοι καλοί λόγοι όσο και κακοί λόγοι για να υιοθετήσεις έναν σκύλο. Και πάνω απ’ όλα υπάρχουν τόσοι λόγοι όσοι και ιδιοκτήτες! Τέλος, το μόνο που πρέπει να θυμάστε είναι αυτό η άφιξη του μελλοντικού σκυλιού σας πρέπει να εξεταστεί προσεκτικά. Είναι επίσης σημαντικό για την ευημερία του κατοικίδιου ζώου σας καθώς και της οικογένειάς σας.

Written by admin

Ιδρώνουν τα σκυλιά;

Το Whippet, ένας νάνος sighthound με μεγάλη καρδιά