in

Οι 5 ράτσες σκύλων που δείχνουν μια ολυμπιονίκη ηρεμία

Ας πούμε αμέσως, η προσωπικότητα ενός σκύλου δεν εξαρτάται αποκλειστικά από τη ράτσα του. Πράγματι, ανάλογα με την ανατροφή του, το περιβάλλον στο οποίο εξελίχθηκε και το παρελθόν του, ένας τύπος σκύλου που είναι γνωστός ότι είναι ήρεμος μπορεί τελικά να αποδειχθεί εντελώς το αντίθετο. Ωστόσο, υπάρχουν φυλές που είναι γνωστό ότι έχουν πιο ήρεμη και ήπια φύση από άλλες. Για παράδειγμα, αν σας πουν ο Τζακ Ράσελ; Φυσικά, αυτή η μικρή μπάλα ενέργειας δεν θα είναι μέρος της σημερινής λίστας!

The Cavalier King Charles

Ο καβαλιέρης βασιλιάς Τσαρλς Σπάνιελ κάθεται στο γρασίδι το φθινόπωρο
Πιστώσεις: Mkovalevskaya / iStock

Έχοντας τον κύριο ρόλο στο κινούμενο σχέδιο “Lady and the Tramp”, ο Cavalier King Charles Spaniel μπορεί να συγκριθεί με ένα είδος μίνι σπάνιελ με μακριά αυτιά. Μικρό σκυλί ευαίσθητη και κοντά στον άνθρωπο, θα είναι σε θέση να ανιχνεύσει τη χαρά ή τη λύπη του κυρίου του σίγουρα. Επιπλέον, έχει μεγάλη ανάγκη για στοργή και αντέχει πολύ να μείνει μόνος. Διακριτικό και απαλό, μπορεί να προσαρμοστεί στη ζωή στην πόλη αλλά και στην ύπαιθρο. Το Cavalier King Charles Spaniel είναι ένα ενεργητικό σκυλάκι που του αρέσει να παίζει! Ωστόσο, έχει την ιδιαιτερότητα του ηρέμησε αμέσως όταν ο αφέντης του τον κάνει να καταλάβει ότι δεν είναι πια η ώρα να παίξει.

Νέα Γη

Μαύρος σκύλος της Νέας Γης ξαπλωμένος στον καναπέ
Πιστώσεις: rzoze19 / iStock

Στους σκύλους η ενέργεια δεν είναι απαραίτητα ανάλογη με το μέγεθος και ευτυχώς! Έτσι, παρά την επιβλητική του σωματική διάπλαση, το Newfoundland τελικά δεν θα πιάσει τόσο πολύ χώρο στο σπίτι σας η ιδιοσυγκρασία του είναι τόσο ήρεμη και διακριτική. Απίστευτα ευγενικός και εξαιρετικά ευγενικός, είναι ένας σκύλος που είναι πολύ κοντά στο αφεντικό του και που δεν θα παραλείψει να προσέχει όλα τα μέλη του νοικοκυριού του. Χρησιμοποιήθηκε αρχικά ως σκύλος διάσωσης στη θάλασσα, κρατά μέσα του αυτή την πίστη και αυτή την επιθυμία να σώσει τον άνθρωπο του με κάθε κόστος, ακόμα κι αν αυτό σήμαινε να θυσιάσει τη ζωή του. Η παχιά, μαύρη γούνα του το κάνει επίσης ιδιαίτερα κομψό. Το τρυφερό του βλέμμα και οι εμφανίσεις του με αρκουδάκι σίγουρα θα σε κάνουν να ερωτευτείς!

Λε Κάρλινς

Pug κοιμάται με τη γλώσσα έξω
Πιστώσεις: fongleon356 / iStock

Πώς μπορείς να αντισταθείς στα μεγάλα στρογγυλά της μάτια και τις μικρές πτυχές της στο μέτωπό της; Κοινωνικό και άτακτο, το Pug είναι ένα μίνι μαστίφ που αγαπούν πολλοί σκύλοι. Μικρό, αλλά δυνατό, το Pug είναι ένα πολύ ευγενικό και ήρεμο σκυλί. Αγαπά τους ανθρώπους περισσότερο από οτιδήποτε άλλο, ειδικά όταν τον αγκαλιάζουν. Θα προσαρμοστεί τέλεια στη διαμονή σε διαμέρισμα, γιατί η αγαπημένη του ενασχόληση είναι… ο μεσημεριανός ύπνος! Πράγματι, το Pug δεν είναι ένας σκύλος που χρειάζεται πολλή άσκηση. Ωστόσο, είναι απαραίτητο να το βγάζετε τουλάχιστον τρεις φορές την ημέρα για να καλύψετε τις ανάγκες του.

Le Shar-Pei

Μικρό μπεζ Σαρ Πέι που κάθεται στο γρασίδι
Πιστώσεις: zokov / iStock

Καλυμμένο με πολλές πτυχώσεις, το Shar-Pei είναι αναγνωρίσιμο ανάμεσα σε χίλια! Ένα πραγματικό πρόσωπο αγάπης, αυτό το σκυλί με μια πολύ ιδιαίτερη εμφάνιση θα γίνει ένας εξαιρετικός σύντροφος για τη ζωή. Η ολυμπιακή του ηρεμία μερικές φορές στίκεται από μερικές ανοησίες και στιγμές παιχνιδιού, αλλά γενικά, το Shar-Pei είναι ένα ήρεμο σκυλί που έχει έναν μάλλον ανεξάρτητο χαρακτήρα. Παρά την εμφάνισή του μεγάλα αρκουδάκια, έχει μεγάλη ανάγκη να ασκήσει τον εαυτό του. Έτσι, ακόμα κι αν μπορεί να ζήσει σε διαμέρισμα, θα πρέπει βγάλτε το αρκετές φορές την ημέρα με μερικές μεγάλες εξόδους για να βγάζει ατμό.

Ο Άγιος Βερνάρδος

Σκύλος του Αγίου Βερνάρδου
Πιστώσεις: N8tureGrl / iStock

Αυτός ο σκύλος του βουνού είναι γνωστός ως πραγματική «νταντά». Μαλακό και προστατευτικό, αποδεικνύεται ότι είναι η καλύτερη εταιρεία σκύλων που μπορεί να υπάρξει για παιδιά. Επιπλέον, οι ικανότητές του ως διασώστη του δίνουν μια αστείρευτη ηρεμία. Παρά το επιβλητικό του ανάστημα, θα είναι διακριτικό στο σπίτι σας. Ωστόσο, μην κάνετε λάθος, αν και ήρεμος σε όλες τις περιστάσεις, δεν θα διστάσει να τρομάξει τους αγνώστους που τολμούν να πατήσουν το πόδι τους στην επικράτειά του για να σας υπερασπιστούν. Σημειώστε ότι δεν είναι πραγματικά φτιαγμένος για να μένει σε διαμέρισμα, γιατί δεν θα ήταν άνετα λόγω της κατασκευής του. Πράγματι, το μέγεθός του μπορεί να φτάσει τα 90 εκατοστά στο ακρώμιο και ζυγίζει όχι λιγότερο από 120 κιλά!

Αν θέλετε να υιοθετήσετε έναν ήρεμο και μαζεμένο σκύλο, αυτές οι πέντε ράτσες είναι ιδανικές! Ωστόσο, θα συνεχίσουμε να σας υπενθυμίζουμε: ο χαρακτήρας ενός σκύλου δεν εξαρτάται μόνο από τη ράτσα.

Written by admin

Ανακαλύψτε 3 συνταγές για να ευχαριστήσετε τον σκύλο σας

Γιατί ο σκύλος σας χοροπηδά στην αγκαλιά σας;