in

Ο Αυστραλός Κέλπι, ένας βοσκός που κατάγεται από το Ντίνγκο

Πρόγονος του Ντίνγκο, αυτό το σκυλάκι αυστραλιανής καταγωγής έχει ένα ακαταμάχητο πρόσωπο, αλλά αυτό δεν είναι το μόνο προσόν του! Εξαιρετικό τσοπανόσκυλο, έχει διατηρήσει τις εργασιακές του δεξιότητες, δηλαδή την ενέργειά του, την αφοσίωσή του και τη συμμετοχή του στην εκμάθηση νέων πραγμάτων.

Η ιστορία του Αυστραλού Kelpie

Ο Κέλπι μαζεύει το κοπάδι των προβάτων του
Credits: JohnCarnemolla/iStock

Το 1870, μια οικογένεια από τη Σκωτία πήρε μαζί της τα έξι Κόλεϊ σε ένα ταξίδι στην Αυστραλία. Αυτά τα σκωτσέζικα τσοπανόσκυλα προκάλεσαν γρήγορα την περιέργεια των κτηνοτρόφων προβάτων στη χώρα που εντυπωσιάστηκαν από ικανότητα εργασίας τους. Το αυστραλιανό Kelpie θα προερχόταν επομένως από μια διασταύρωση ενός αυστραλιανού άγριου σκύλου, του Ντίνγκο, και αυτών των διάσημων Κόλεϊ. Επιπλέον, εκείνη την εποχή, ένα μικρό θηλυκό σκυλάκι γεννήθηκε από έναν από αυτούς τους σταυρούς. Τότε του δόθηκε το όνομα «Kelpie» που στα γαελικά σημαίνει «πνεύμα των νερών». Στη συνέχεια, το θηλυκό σκυλί κέρδισε έναν διαγωνισμό τσοπανόσκυλο και τελικά έδωσε το όνομά του στη ράτσα. Έτσι γεννήθηκε η αυστραλιανή ράτσα Kelpie, πολύ διαφορετική από την Αυστραλός ποιμενικός παρά το όνομά του.

Το αυστραλιανό Kelpie, ένα μικρό τσοπανόσκυλο που μοιάζει με αλεπού

σκύλος το φθινόπωρο
Credits: stephenallen75 / iStock

Το Kelpie λέγεται συχνά ότι είναι ένα πονηρό σκυλί σαν αλεπού. Ωστόσο, η πονηριά δεν είναι το μόνο κοινό, αλλά και η σωματική διάπλαση! Πράγματι, το μικρό τριγωνικό κεφάλι του, το μακρύ ρύγχος και τα όρθια αυτιά του μοιάζουν πολύ με την ξαδέρφη του την αλεπού. Το παλτό του είναι κοντό και υπάρχουν πολλά διαφορετικά χρώματα. Βρίσκουμε συγκεκριμένα μαύρο, μαύρο και μαύρισμα, κόκκινο, κόκκινο και μαύρισμα, μπλε, σοκολάτα και κρέμα. Τα αμυγδαλωτά της μάτια είναι μεσαίου μεγέθους. Το Kelpie φέρει την ουρά του χαμηλά και είναι ελαφρώς κυρτή. Όσο για τη γενική του εμφάνιση, έχει ένα όμορφο καλά ανεπτυγμένο μυϊκό σύστημα. Επιπλέον, ένας αυστραλιανός σκύλος Kelpie ζυγίζει γενικά από 11 έως 22 κιλά ανάλογα με το αν είναι αρσενικό ή θηλυκό. Το ύψος τους δεν ξεπερνά τα 51 εκατοστά στο ακρώμιο.

Ο Αυστραλός Kelpie, ένας ενεργητικός και αφοσιωμένος σκύλος

Δύο σκυλιά τρέχουν στο νερό
Πιστώσεις: Peter_C_Henderson / iStock

ακούραστος εργάτης, το αυστραλιανό Kelpie αντλεί την αποφασιστικότητά του από την καταγωγή του ως βοσκός. Έχοντας γίνει πραγματικός σκύλος συντροφιάς, θα είναι πολύ ευγενικός, πιστός και προσεκτικός στα αφεντικά του στο σπίτι. Επιπλέον, αυτό το μικρό σκυλί έχει τη φήμη ότι είναι εύκολο στην εκπαίδευση, ειδικά επειδή του αρέσει να ευχαριστεί τον άνθρωπο του. Εξαιρετικά ενεργητικό και δραστήριο, το Kelpie είναι ένα σκυλάκι με υψηλό πνεύμα. Γι’ αυτό είναι προτιμότερο να προσφέρουμε ζωή στο ύπαιθρο σε αυτόν τον σκύλο που είναι φτιαγμένος για να ζει σε μεγάλους χώρους. Εάν έχετε ένα σπίτι με μεγάλο κήπο, αυτό είναι εντάξει, αλλά αυτό δεν πρέπει να σας απαλλάξει από το πολλές μεγάλες βόλτες.

Τι τιμή για ένα Kelpie;

Για να υιοθετήσετε ένα αυστραλιανό Kelpie, θα πρέπει να πληρώσετε μεταξύ 700 και 900 ευρώ. Είναι επίσης σημαντικό να γνωρίζετε ότι η τιμή ενός καθαρόαιμου σκύλου μπορεί να ποικίλλει ανάλογα με τον εκτροφέα και την καταγωγή του σκύλου. Το φύλο μπορεί επίσης να παίξει ρόλο, αφού τα θηλυκά είναι γενικά πιο ακριβά.

Written by admin

Ποιος ευθύνεται για ζημιές που προκαλούνται από σκύλο;

Βοήθεια, νομίζω ότι ο σκύλος μου είναι ηλίθιος