in

Ο Βελγικός Ποιμενικός, τα απαραίτητα για αυτό το όμορφο ζώο

Το Belgian Shepherd είναι ένα γλυκό μείγμα κομψότητας και δύναμης. Προστατευτικός, στοργικός, ήρεμος, εκλεπτυσμένος, είναι ένας ισορροπημένος σκύλος που θα ευχαριστήσει όλη την οικογένεια. Εδώ είναι το απαραίτητο να ξέρετε για αυτό το όμορφο ζώο!

Αυτή η φυλή ανήκει στην ομάδα 1 «Τσιπανόσκυλοι και Σκύλοι Βοοειδών», ενότητα 1 «Τσιπανόσκυλοι», στον αριθμό 15 (FCI).

1. Η μικρή ιστορία

Όπως υποδηλώνει το όνομά του, ο Βελγικός Ποιμενικός κατάγεται από Βέλγιο ! Προς τα τέλη του 19ου αιώνα, η χώρα είχε μια ολόκληρη σειρά από σκυλιά βοσκών με πολύ ποικίλη σωματική διάπλαση. Ο Καθηγητής Adolphe Reul αποφάσισε να πάρει τα πράγματα στο χέρι και να βάλει μια τάξη σε όλο αυτό. Ήταν δάσκαλος με ειδίκευση στη ζωοτεχνική στη Σχολή Κτηνιατρικής στο Cureghem.

Στη συνέχεια περικυκλώθηκε με μια ομάδα παθιασμένος να αναπτύξει μια νέα ράτσα: τον Βελγικό Ποιμενικό. Το πρώτο πρότυπο γράφτηκε το 1892. Ωστόσο, μόλις το 1956 η φυλή αναγνωρίστηκε τελικά από τη Διεθνή Κυνολογική Ομοσπονδία.

Βελγικός Ποιμενικός
Συντελεστές: SnottyBoggins / Pixabay

2. Ένα εύρωστο σκυλί

Ο Βελγικός Ποιμενικός είναι μεσαίου μεγέθους: τα αρσενικά μέτρα 62 εκ χύνω 25-30 κιλά και τα θηλυκά 58 εκ χύνω 20-25 κιλά. Το σώμα τους χωράει σε ένα τετράγωνο: είναι τόσο ψηλό όσο και μακρύ.

ο cou είναι ελαφρώς επιμήκη. Εκτείνεται από ένα καλά σημειωμένο ακρώμιο, α απο ίσιο και πολύ μυώδες χιόνι. Εκεί Ουρά μεταφέρεται ανασηκωμένο όταν το ζώο είναι σε δράση, αλλά ποτέ δεν υπερβαίνει την οριζόντια. Το μήκος του πρέπει τουλάχιστον να φτάνει μέχρι το αγκίστρι και το άκρο του να είναι ελαφρώς κυρτό, χωρίς να σχηματίζει γάντζο.

ο στήθος μέχρι τους αγκώνες. Εκεί συμπέρασμα στη συνέχεια ανεβαίνει προς την κοιλιά τραβώντας μια ωραία καμπύλη. Από την άλλη, σε αντίθεση με τον Γερμανικό Ποιμενικό, το μέλη Τα πίσω πόδια του Βελγικού Ποιμενικού είναι βαρέλια: τα αγκίστρια είναι καλά τοποθετημένα κάτω από τη λεκάνη.

3. Μια πινελιά κομψότητας

Η περήφανη συμπεριφορά της κεφάλι του δίνει έναν εκλεπτυσμένο και περήφανο αέρα. Το κρανίο του είναι επίμηκες και ίσιο. Το μήκος του ρύγχους είναι ίσο ή ελαφρώς μεγαλύτερο από αυτό του μετώπου. Η στάση είναι μέτρια σήμανση. Ως προς ρύγχοςείναι κωνικό και αραιώνει σιγά σιγά καθώς πλησιάζει την πολύ μαύρη μύτη.

Ο αυτιά είναι τριγωνικά, τοποθετημένα ψηλά και φέρονται ίσια. Τελειώνουν σε ένα σημείο. Ο μάτια είναι ελαφρώς αμυγδαλωτά και διατεταγμένα λοξά. Το καφέ τους χρώμα, σκούρο και έντονο, του δίνει μια περίεργη και έξυπνη εμφάνιση.

Βελγικός Ποιμενικός
Πιστώσεις: 825545 / Pixabay

4. Τέσσερις διαφορετικές ποικιλίες

Le Groenendael είναι η παλαιότερη ποικιλία. Αυτά τα σκυλιά έχουν μακρύ, απαλό και πολύ μαύρο τρίχωμα. Το παλτό είναι ιδιαίτερα παχύ στο πίσω μέρος των μηρών, καθώς και στο επίπεδο του λαιμού και του στήθους όπου σχηματίζει ένα είδος γιακά. Κονταίνει όμως προς το κεφάλι, τα αυτιά και το άκρο των άκρων.

Το Tervuren είναι η δεύτερη ποικιλία. Έχει επίσης ένα πολύ μακρύ παλτό, παρόμοιο με αυτό των Groenendael. Παρ’ όλα αυτά, είναι καστανόξανθος ή γκρίζο κάρβουνο (το άκρο είναι μαυρισμένο, σαν να φλέγεται). Επιπλέον, το Tervueren έχει μια μαύρη μάσκα που περιλαμβάνει τα χείλη, τα βλέφαρα και τα αυτιά του.

Μαλινουά, εν τω μεταξύ, είναι επίσης καστανόξανθο χρώμα με μαύρη μάσκα. Ωστόσο, τα μαλλιά του είναι πολύ κοντά (εκτός από το επίπεδο του λαιμού, της ουράς και του πίσω μέρους των μηρών).

Τέλος, υπάρχει το Laekenois που έχει χρώμα ελαφιού με κάποια ίχνη κάρβουνου, αλλά πιο διακριτικό από τις άλλες ποικιλίες. Τα μαλλιά είναι πολύ σκληρά και τραχιά, γεγονός που τους δίνει μια ατημέλητη εμφάνιση.

Βελγικός Ποιμενικός
Πιστώσεις: 825545 / Pixabay

5. Ένα πολύπλευρο ζώο

Αρχικά, το Belgian Shepherd χρησιμοποιήθηκε κυρίως ως βοσκός. Ωστόσο, στις μέρες μας χρησιμοποιείται και ως σκύλος φύλακαςτου άμυνα ή του παρακολούθησης. Είναι επίσης εξαιρετικό σκυλάκι. εταιρεία.

Έχει όλα τα απαιτούμενες ιδιότητες για αυτές τις διάφορες λειτουργίες: ζωτικότητα, θέρμη, εγρήγορση, σιγουριά, θράσος, θάρρος, ηρεμία και ψυχραιμία. Επιπλέον, αυτό το ζώο είναι ακούραστο και συνεχώς σε κίνηση. Κινείται κυρίως σε βόλτα και συρτό, ακόμα κι αν παραμένει καλός καλπασμός. Το βάδισμά του είναι εύπλαστο, ζωηρό και γρήγορο. Επίσης, τείνει να κινείται σε κύκλους λόγω των αμυντικών του ενστίκτων.

6. Συντήρηση και τιμή

Αυτό είναι ένα σκυλί που έχει χρειάζονται χώρο και άσκηση. Κατασκευάστηκε για υπαίθρια διαβίωσηπροσαρμόζεται εύκολα στις ιδιοτροπίες της φύσης: διακυμάνσεις θερμοκρασίας, σκληροί βελγικοί χειμώνες…

Επίπεδο συνέντευξηθα απαιτηθεί βασική φροντίδα: πινελιές και τακτικά λουτρά, βούρτσισμα δοντιών, απολέπιση, συντήρηση νυχιών… Όσον αφορά την τιμή αγοράς, γενικά κυμαίνεται μεταξύ 500 και 1000 ευρώ.

Βελγικό κουτάβι ποιμενικού
Συντελεστές: Blaer / Pixabay

7. Καλή υγεία

Ο Βελγικός Ποιμενικός έχει προσδόκιμο ζωής 10 έως 14 ετών. Γενικά η υγεία του είναι αρκετά καλή. Παρόλα αυτά, λίγοι προδιαθέσεις έχουν αναφερθεί: προβλήματα με τα οστά (π.χ. δυσπλασία ισχίου ή αγκώνα, ηωσινοφιλική πανοστέίτιδα, προγναθισμός), μυϊκή (π.χ. μυοπάθεια γρασικλής και ημιτενοντώδης μυός), νευρολογική (π.χ.: επιληψία ουσιώδης), οφθαλμική (π.χ. χρόνια επιφανειακή κερατίτιδα, καταρράκτης, δυσπλασία φωτοϋποδοχέων, διήθηση της διηθητικής μεμβράνης), οδοντικά (π.χ. ολιγοδοντία), δέρμα (π.χ. συγγενής υποτρίχωση), παγκρεατικό (π.χ. νεανική ατροφία), όγκοι στομάχου (π.χ. καρκινώματα)

Θα σας αρέσει επίσης:

The Australian Shepherd: τα απαραίτητα που πρέπει να γνωρίζετε για αυτόν τον μοναδικό σκύλο!

Γερμανικός Ποιμενικός: τα απαραίτητα που πρέπει να γνωρίζετε για αυτόν τον πιστό σκύλο!

Pyrenean Shepherd: τα απαραίτητα που πρέπει να γνωρίζετε για αυτόν τον γλυκό και ευαίσθητο σκύλο!

Written by admin

5 καλοί λόγοι για να έχεις σκύλο

τα σκυλιά είναι δίπλα μας στις δύσκολες στιγμές