in

ο μόνος κυνικός με μια ρουφηξιά στο κεφάλι

Όχι πολύ συνηθισμένο στα γαλλικά σπίτια, ο κινέζικος λοφιοφόρος σκύλος είναι ένας πολύ μικρός, μάλλον λεπτός κυνικός. Η γυμνή εκδοχή του στερείται τρίχας, εκτός από το κεφάλι, τις άκρες των ποδιών και μέρος της ουράς. Πολύ πρωτότυπο, ακόμη και περίεργο, ο κινέζικος λοφιοφόρος σκύλος παραμένει παρά τα πάντα πολύ χαριτωμένος με μια ψηλή και περήφανη καρότσα κεφαλιού.

Η ιστορία του κινέζικου λοφιοφόρου σκύλου

Κινεζικό σκυλί στο γρασίδι
Πιστώσεις: tsik / iStock

Όπως αναφέρει το όνομά του, δεν θα εκπλαγείτε αν μάθετε ότι αυτός ο σκύλος κατάγεται από την Κίνα. Είναι απόγονος πολύ αρχαίων φυλών που χρονολογούνται από τη δυναστεία των Χαν που ξεκίνησε το 206 π.Χ. μ.Χ.. Για κάποιους, η προέλευση αυτού του σκύλου πηγαίνει ακόμη και περισσότερο από 10.000 χρόνια πίσω! Εκείνη την εποχή, μερικά άγρια ​​σκυλιά ζούσαν σε αγέλες σε επαρχίες της Κίνας. Επειτα, ο κινέζικος λοφιοφόρος σκύλος χρησιμοποιήθηκε για να προστατεύσει τα πολύτιμα υπάρχοντα του ιδιοκτήτη τους. Βοηθούσε επίσης τους ναυτικούς στα πλοία να κυνηγούν παράσιτα. Τέλος, χρησιμοποιήθηκε και ως νόμισμα σε στάσεις σε πολλά ασιατικά λιμάνια.

Προς τα τέλη του 19ου αιώνα, ο κινέζικος λοφιοφόρος σκύλος έφτασε στην Αμερική αφού αναπτύχθηκε στο Μεξικό. Επιπλέον, είναι πολύ πιθανό να είναι ο πρόγονος του μεξικανικού σκύλου. Η ράτσα του κινεζικού λοφιοφόρου σκύλου αναγνωρίστηκε το 1972.

Ο κινέζικος λοφιοφόρος σκύλος, ένα περίεργο και χαριτωμένο ζώο

Κινεζική ποζάρει σκυλιών που στέκεται στο γρασίδι
Credits: slowmotiongli / iStock

Η εμφάνιση του κινέζικου λοφιοφόρου σκύλου δεν αφήνει κανέναν αδιάφορο. Τόσο περίεργη όσο και χαριτωμένη, η γυμνή εκδοχή είναι το λιγότερο πρωτότυπη. Πρακτικά Χωρίς τρίχες (για τη γυμνή ποικιλία), έχει τρίχες μόνο στο κεφάλι, στην άκρη των ποδιών καθώς και στην άκρη της ουράς. Το παλτό σχηματίζει μια άφθονη κορυφή στην κορυφή του κεφαλιού και από αυτό προέρχεται και το όνομά του. Όσο για την ποικιλία με τρίχες, είναι Η γούνα αποτελείται από ένα πρώτο στρώμα υποστρώματος καλυμμένο με μακριές και μαλακές τρίχες κάλυψης. Είναι αυτή η εκδοχή που έχει το παρατσούκλι “puder puff” που σημαίνει “puder puff”. Όλα τα χρώματα μαλλιών είναι αποδεκτά για αυτή τη φυλή.

Το σώμα του κινέζικου λοφιοφόρου σκύλου είναι μάλλον μακρύ και εύπλαστο. Η ουρά του είναι μακριά και λεπτή. Το κεφάλι του είναι χαριτωμένο και το βλέμμα του ζωηρό. Τέλος, τα αυτιά του είναι αρκετά μεγάλα σε σύγκριση με το κεφάλι του και στέκονται όρθια. Το Chinese Crested Dog ζυγίζει μεταξύ 3 και 4 κιλών και έχει μέγεθος από 28 έως 33 εκατοστά, κάτι που το κάνει πολύ μικρό σκυλί!

The Chinese Crested Dog: αγαπητός, αλλά ψυχρός

Κινεζικό σκυλί με ένα παλτό σε μια βόλτα έξω
Συντελεστές: Sergey Tikhomirov / iStock

Αληθινός σκύλος εσωτερικού χώρου, Το Chinese Crested Dog είναι ένα πολύ αξιαγάπητο σκυλάκι. Αυτή η αίσθηση ενισχύεται από το πολύ μικρό του μέγεθος και την ευαισθησία του σε εξωτερικά στοιχεία. Πράγματι, λόγω του σχεδόν ανύπαρκτου τριχώματος του, είναι ένα ζώο που δεν αντέχει πολύ καλά το κρύο και την υγρασία. Αυτός είναι ο λόγος που θα μπορεί να ζει χωρίς κανένα πρόβλημα σε ένα διαμέρισμα. Ωστόσο, όπως όλα τα άλλα σκυλιά, χρειάζεται να βγει για άσκηση, ακόμα και με βροχερό καιρό. Θα είναι αρκετό μετά να φορέσει ένα μικρό αδιάβροχο για να προστατέψει το δέρμα του από την υγρασία. Καλά μορφωμένος, το Chinese Crested Dog είναι ένας υπέροχος σκύλος συντροφιάς. Ωστόσο, έχει τον μικρό του χαρακτήρα και ως εκ τούτου θα πρέπει να μορφωθεί με σταθερό και ήπιο τρόπο. Αν ψάχνετε για σκύλο φύλακα, αυτή σίγουρα δεν είναι η ιδανική ράτσα, αλλά αναμφίβολα θα σας φέρει πολλή αγάπη και χαρά.

Πόσο κοστίζει ένας κινέζικος λοφιοφόρος σκύλος;

Δύο κινέζικα σκυλιά έξω
Πιστώσεις: Abramova_Kseniya / iStock

Το κινέζικο λοφιοφόρο σκυλί είναι ιδιαίτερα ακριβό αφού η τιμή του μπορεί να κυμαίνεται από 700 έως 1200 ευρώ. Η τιμή του ορίζεται ανάλογα με τον εκτροφέα και άρα την καταγωγή του σκύλου, αλλά και το φύλο του.

Το Chinese Crested Dog είναι πολύ κοντά στο αφεντικό του και λατρεύει τα παιδιά, επομένως είναι το ιδανικό σκυλί για οικογένεια. Είτε ζείτε σε σπίτι είτε σε διαμέρισμα, αν αυτό το σκυλί σας τραβήξει το μάτι, μη διστάσετε! Αυτό είναι σίγουρα το λούτρινο ζωάκι για εσάς.

Written by admin

που να αγοράσετε τον σκύλο σας;

4 λόγοι για τους οποίους ο σκύλος σας σε γλύφει