in

Ο νέος τύπος για τον υπολογισμό της ανθρώπινης ηλικίας του σκύλου σας

Υπάρχουν πολλές μέθοδοι για να υπολογίσετε την ανθρώπινη ηλικία του σκύλου σας. Οι πιο διάσημοι από αυτούς: ο μύθος του x7. Αλλά η πραγματικότητα απέχει πολύ από το να είναι τόσο απλή. Ως εκ τούτου, οι ερευνητές αποφάσισαν να εξετάσουν το ζήτημα με επιστημονικό τρόπο και ανέπτυξαν μια πιο σοβαρή εξίσωση.

Μια ενδιαφέρουσα νέα μελέτη

Η ομάδα των ερευνητών, με επικεφαλής τον Trey Ideker, καθηγητή ιατρικής και βιομηχανικής στο Πανεπιστήμιο του Σαν Ντιέγκο, εστίασε στη γήρανση του σκύλου. Η εργασία τους αναλύει το χημικές αλλαγές στο DNA εκατό Λαμπραντόρ και τα συγκρίνει με αυτά 320 ανθρώπων. ΕΓΩ’μελέτη καλύπτει σκύλους από 1 μηνός έως 16 ετών και ανθρώπους από 1 έως 103 ετών.

Μπορούμε να αξιολογήσουμε τη γήρανση ενός ατόμου χρησιμοποιώντας “ το επιγενετικό ρολόι » : όσο μεγαλώνει τόσο περισσότερο το DNA του μεθυλιώνεται. Είναι μια διαδικασία κατά την οποία μια ομάδα μεθυλίου (1 άτομο άνθρακα και 3 υδρογόνο) προσκολλάται στο ένα άκρο του DNA.

Η μαγική φόρμουλα

Η μελέτη έδειξε ότι οι σκύλοι δεν γερνούν καθόλου με τον ίδιο τρόπο όπως οι άνθρωποι. Η γήρανση τους είναι μεγάλη πιο γρήγορα σε νεαρή ηλικία, μετά επιβραδύνει αργά. Εξ ου και η ιδέα της χρήσης ενός τύπου που βασίζεται σε μια λογαριθμική συνάρτηση. Στο τέλος αυτής της εργασίας, οι ερευνητές δημιούργησαν μια αρκετά ακριβή εξίσωση για να μετατρέψουν την ηλικία ενός σκύλου σε ανθρώπινη ηλικία:

16 x ln (ηλικία σκύλων) + 31 = ανθρώπινη ηλικία.

Έτσι, ένας σκύλος 2 ετών θα ισοδυναμούσε με 42 ανθρώπινα έτη (16xln2+31=42). Και ένας 12χρονος σκύλος θα ήταν 71. Για να κάνετε τον υπολογισμό, αντιγραφή επικόλληση “ 16*ln(X)+31” στη γραμμή αναζήτησης του google αντικαθιστώντας το X με την ηλικία του σκύλου. Μην ξεχνάτε το «ln»: είναι μια συγκεκριμένη μαθηματική συνάρτηση (ο «φυσικός λογάριθμος»).

Οι ερευνητές ανέπτυξαν μια νέα φόρμουλα που πιστεύουν ότι συγκρίνει καλύτερα την ηλικία του σκύλου και του ανθρώπου και έχουν δημιουργήσει ένα…

αναρτήθηκε από Gawler Veterinary Services επί Πέμπτη 6 Φεβρουαρίου 2020

Τα όρια αυτής της εξίσωσης

Αν και είναι το πιο ακριβές εργαλείο που έχουμε, αυτή η φόρμουλα εξακολουθεί να έχει ορισμένους περιορισμούς. Η μελέτη πραγματοποιήθηκε μόνο σε Λαμπραντόρ. Αυτή έλλειψη διαφορετικότητας. Θα ήταν επομένως απαραίτητο να πραγματοποιηθούν άλλα πειράματα προκειμένου να ληφθεί μια εξίσωση προσαρμοσμένη σε κάθε ράτσα (ή τουλάχιστον σε κάθε μέγεθος: μικρόσωμος σκύλος, σκύλος μεσαίου μεγέθους, μεγάλος σκύλος).

Η αναζήτηση συνεχίζεται!

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο της Ουάσιγκτον ξεκίνησαν το ” Dog Aging Project », μια νέα μεγάλης κλίμακας μελέτη. Είναι το μεγαλύτερο που έχει γίνει ποτέ σε αυτό το θέμα. Θα διαρκέσει 10 χρόνια και θα περιλαμβάνει 10.000 σκύλους. Η ομάδα, με επικεφαλής τους καθηγητές Daniel Promislow και Matt Kaeberlein, θα λάβει υπόψη πολλές παραμέτρους: φυλή, διατροφή, τρόπο ζωής…

Όχι μόνο αυτό θα επιτρέψει καλύτερα κατανοήσουν τη γήρανση σκύλων (και επομένως το ανθρώπινο αντίστοιχο της ηλικίας του σκύλου), αλλά θα είναι επίσης ένα πολύτιμο εργαλείο για παρατείνουν το προσδόκιμο ζωής τους, επιβράδυνση της εμφάνισης της νόσου λόγω ηλικίας και βελτιώσουν τα γηρατειά τους. Η αναζήτηση συνεχίζεται!

Θα σας αρέσει επίσης:

Τα σκυλιά αναγνωρίζουν τον εαυτό τους στον καθρέφτη;

Η επιστήμη έχει μιλήσει: Στα σκυλιά δεν αρέσουν οι άνθρωποι που είναι κακοί με τους ιδιοκτήτες τους

Τα σκυλιά δεν βλέπουν ασπρόμαυρο!

Written by admin

4 λόγοι για τους οποίους ο σκύλος σας σε γλύφει

Γιατί είναι σημαντική η αναγνώριση του σκύλου;