in

Ο σκύλος μου έχει φοβία με τους ανθρώπους: αιτίες και λύσεις

Ο φόβος των ανδρών είναι μια από τις πιο κοινές φοβίες μεταξύ των φίλων σκύλων μας. Δυστυχώς, αυτό είναι ένα πραγματικά ακρωτηριαστικό πρόβλημα, καθώς εμποδίζει τους κυρίους τους να πηγαίνουν στα περισσότερα μέρη μαζί τους. Μάθετε ποια μπορεί να είναι η προέλευση αυτής της φοβίας και οι διάφορες λύσεις για την ανακούφισή της.

Όλα για αυτόν τον φόβο

Υπάρχει διαφορετικό στάδιομικρό φοβία στον σκύλο. Στο πρώτο στάδιο, ο σκύλος έχει φοβία από ένα συγκεκριμένο άτομο. Στο δεύτερο στάδιο, ο σκύλος φοβάται όλους ανεξαιρέτως τους ανθρώπους. Σημειώστε ότι ορισμένα σκυλιά έχουν φοβία μόνο με άνδρες ή ακόμα και παιδιά. Γενικά δεν είναι δύσκολο να παρατηρήσει κανείς σε ποιο στάδιο φοβίας βρίσκεται ο σκύλος του.

σκύλος στην παραλία
Συντελεστές: Unsplash/ Justin Aikin

Από την άλλη, δεν εκφράζουν όλα τα σκυλιά τον ακραίο φόβο τους με τον ίδιο τρόπο. Όταν κάποια σκυλιά απλά τυχαίνει να αγνοούν την παρουσία των ανθρώπων που τους ενοχλούν, άλλοι κλάμα, γρύλισμα, φυγή, ακόμη και επίθεση. Αυτές οι ενέργειες μπορεί να συνοδεύονται από ορατά σήματα όπως λαχανιάσματα, ταχυκαρδία και αναπνοή. Ο σκύλος μπορεί επίσης να βγάζει σάλια, να κάνει εμετό ή ακόμα και να έχει διάρροια.

Ένα πρόβλημα που πρέπει να λαμβάνεται υπόψη από τη μικρότερη ηλικία του σκύλου

Η φοβία των ανθρώπων είναι ένα πρόβλημα που πρέπει να λαμβάνεται πολύ σοβαρά υπόψη, και ότι, από τη μικρότερη ηλικία. Πράγματι, όταν ο σκύλος είναι κουτάβι παίζονται όλα. Πολύ συχνά, αυτός ο ακραίος φόβος πηγαίνει πίσω πριν την υιοθεσία σας. Συχνά είναι η αποτέλεσμα κακοποίησης, παραμέλησης ή σκληρών συνθηκών διαβίωσης στη φάρμα ή στην οικογένεια που τον πήρε σαν μωρό.

Είναι σημαντικό να γνωρίζουμε ότι η η κοινωνικοποίηση του κουταβιού γίνεται μέχρι τους 3 μήνες του. Γι’ αυτό είναι απαραίτητο να τον κάνουμε να ανακαλύψει το πολύ στοιχεία και άτομα μέχρι αυτή την ηλικία και ακόμη και μετά να τον συνηθίσει να κοινωνικοποιείται. Εάν ο σκύλος σας δείχνει φόβο για τον άνθρωπο από μικρή ηλικία, θα πρέπει συνόδευσέ τον για να του αποδείξεις ότι δεν έχει να φοβηθεί τίποτα όταν είναι δίπλα σου. Πάνω από όλα, δεν πρέπει να τον πιέζετε ή να τον βιάζετε να αλληλεπιδράσει με τον Άντρα, από την άλλη, είναι καθήκον σας να τον συγχαρείτε όταν το κάνει.

Οι διαφορετικοί τρόποι για να βοηθήσετε έναν σκύλο που πάσχει από αυτή τη φοβία

Πολλοί φοβικοί χειριστές σκύλων επιλέγουν την εύκολη διέξοδο αποφεύγοντας μέρη όπου είναι πιθανό να συναντήσουν αγνώστους. Αυτό δεν είναι λύση, γιατί απλώς ενισχύει αυτόν τον φόβο των ατόμων. Σας συμβουλεύουμε λοιπόν να βγάλτε τον σκύλο σας σε μέρη όπου μπορεί να συναντήσετε μερικά άτομα έγκαιρα. Στο τέλος αυτών κοινωνικές βόλτες που πρέπει να είναι σχετικά μικρός, συγχαιρώ το σκυλάκι σου. Φυσικά, μην ξεκινήσετε με ένα κέντρο της πόλης ή άλλο μέρος με πολύ κόσμο. Εκτός αυτού, ο σκύλος σας αξίζει επίσης μερικές βόλτες όπου θα κάνει ένα διάλειμμα. Έτσι, προσφέρετε του κατά καιρούς α στιγμή χαλάρωσης σε ένα σχεδόν άδειο μέρος όπου μπορεί να τρέξει και να παίξει με την ησυχία του.

σκύλος με τον άνθρωπο του
Συντελεστές: Unsplash/ Φωτογραφία με γλυκό παγωτό

Όπως και στους ανθρώπους, οι φοβίες του σκύλου δεν επιλύονται μόνες τους με ένα χτύπημα των δακτύλων και απαιτούνπαρέμβαση επαγγελματία. Για αυτό, μπορείτε να μιλήσετε με τον κτηνίατρό σας, αλλά κυρίως να ζητήσετε βοήθεια από έναν εκπαιδευτής σκύλων και συμπεριφοριστής.

Πηγές : WaminoToutoupourlechien

Θα σας αρέσει επίσης:

Written by admin

τα απαραίτητα που πρέπει να γνωρίζετε για αυτό το σκυλί με τον αέρα του λύκου

όλα όσα πρέπει να ξέρετε για αυτό το μικρό ράτσα