in

Ο σκύλος μου αρνείται να πάει βόλτα, γιατί; Τι να κάνω ?

Περπατάτε ήσυχα με λουρί με τον σκύλο σας όταν ξαφνικά αρνείται να προχωρήσει. Έχει αποφασίσει ότι ο κώλος του θα μείνει βιδωμένος στο έδαφος μέχρι να θελήσει να κουνηθεί ξανά! Όλοι οι ιδιοκτήτες σκυλιών έχουν ήδη αντιμετωπίσει αυτή την κατάσταση, άλλοτε κωμική, άλλοτε ντροπιαστική. Αντιμέτωποι με αυτό, δεν ξέρουμε πάντα πώς να αντιδράσουμε, γιατί φοβόμαστε μην στενοχωρήσουμε τον σκύλο μας ή τον πληγώσουμε. Μην ανησυχείτε, αυτές οι λίγες συμβουλές θα σας διαφωτίσουν για τη συμπεριφορά που πρέπει να υιοθετήσετε όταν ο σκύλος σας αρνείται να κάνω μια βόλτα !

1. Γιατί ο σκύλος μου αρνείται να πάει βόλτα;

Ο σκύλος σας είναι κουρασμένος

Είναι καλό να βγάζεις βόλτα τον σκύλο σου κάθε μέρα, αλλά μην ξεχάσετε να το γλυτώσετε. Η κούραση μπορεί να εξηγηθεί από δυνατή ζέστηέντονη σωματική άσκηση πριν από τη βόλτα… Αυτή η συμπεριφορά παρατηρείται πάνω απ’ όλα σε κουτάβια, των οποίων η ενεργειακή δαπάνη είναι πολύ έντονη. Πράγματι, μαθαίνουν πολλά πράγματα καθημερινά, κάτι που τους εξαντλεί.

Ο σκύλος σας θέλει την προσοχή σας

Μερικές μπάλες μαλλιών είναι έτοιμες να κάνουν τα πάντα και τα πάντα για να πετάξουν προσοχή του λατρεμένου αφέντη τους. Εάν ο σκύλος σας ξαπλώνει στη μέση μιας βόλτας, και αυτό πολύ συχνά, είναι επειδή το θέλειότι σε ενδιέφερε. Τα κουτάβια και τα μικρά σκυλιά περιμένουν μόνο ένα πράγμα: να φορεθεί!

Ο σκύλος μεταφοράς αρνείται να περπατήσει
Συντελεστές: Federica Cristina Zanella/Unsplash

Ο σκύλος σας δεν έχει συνηθίσει να βγαίνει αρκετά έξω

Ένα σκυλάκι πρέπει να περπατάει καθημερινά, ή τουλάχιστον 30 λεπτά. Χρειάζεται να ασκηθεί σωματικά και ψυχικά, ανακαλύπτοντας νέα πράγματα και κοινωνικοποιώντας. Ένας σκύλος που δεν είναι συνηθίσει πολύ νωρίς να επισκέπτεται τον έξω κόσμο θα μπορούσε να συναντήσει ένα είδος «μπλοκαρίσματος» στη συνέχεια. Στη συνέχεια σας κάνει να καταλάβετε αρνούμενος να προχωρήσετε κατά τη διάρκεια της βόλτας!

Ο σκύλος σας φοβάται κάτι

Καθώς περπατούσατε με τον σκύλο σας, μπορεί να έχετε συναντήσει κάτι που δεν του άρεσε ή ακόμα και του άρεσε. φοβισμένος. Θα μπορούσε να είναι ένας θόρυβος, ένας άνθρωπος, ένα μέρος… οτιδήποτε έχει στρεσάρει τον σκύλο σας. Ενώ γνωρίζει ότι η μοιραία στιγμή πλησιάζει, αρνείται να προχωρήσει για να μην αντιμετωπίσει αυτό που του άφησε κακή ανάμνηση.

Ο σκύλος σας πονάει

Εάν παρατηρήσετε ότι η συμπεριφορά του σκύλου σας έχει αλλάξει, ότι το βάδισμά του είναι διαφορετικό, αναρωτηθείτε αν δεν έκανε κακό στον εαυτό του. Μπορεί να είναι μια απλή γρατσουνιά στο μαξιλάρι, αλλά εξακολουθεί να είναι επώδυνη για αυτόν. Κατά τη διάρκεια της βόλτας, ο σκύλος σας είναι πιθανό να μην θέλει πλέον να προχωρήσει, επειδή δεν αισθάνεται καλά. Μη διστάσετε να τον χειριστείτε για να δείτε τι έχει ή να τον πάτε στον κτηνίατρο. Τέλος, αν ο σκύλος σας έχει υποφέρει πρόσφατο τραύμα ετοιμάστε του βόλτες που μπορεί να κάνει χωρίς ανησυχία.

2. Οι λύσεις που έχετε στη διάθεσή σας για να αποτρέψετε αυτήν τη συμπεριφορά

Ο σκύλος σας πρέπει συνδέστε τη βόλτα με μια ευχάριστη στιγμή, όπου περνάει χρόνο μαζί σου και διασκεδάζει! Προσπαθήστε να είστε όσο πιο παιχνιδιάρικο γίνεται, γιατί αισθάνεστε την επιθυμία σου να βγεις έξω θα είναι ακόμα πιο παρακινημένος. Ομοίως, αλλάξτε τα μέρη που περπατάτε: αν πηγαίνετε πάντα στο ίδιο μέρος, ο σκύλος σας θα κουραστεί και θα αρνηθεί να δει και να μυρίσει τα ίδια πράγματα για πολλοστή φορά.

Τέλος, ο σκύλος σας μπορεί απλά να φοβάσαι. Σε αυτή την περίπτωση, προσπαθήστε να αναγνωρίσει το αντικείμενο ή τον θόρυβο που τον απομακρύνει, μετά αποσπάστε την προσοχή του. Παίξτε μαζί του, δώστε του μια λιχουδιά… με λίγα λόγια, εξισώστε τον φόβο του με κάτι θετικό. Αυτή η διαδικασία απαιτεί χρόνο και μερικές φορές, είναι καλύτερα να απευθυνθείτε σε έναν ειδικό που θα μπορεί να σας συμβουλεύσει ανάλογα με τον χαρακτήρα του σκυλιού σας.

σκύλος βόλτα σκύλος αρνείται να περπατήσει βόλτα
Συντελεστές: Marcus Cramer/Unsplash

3. Μερικές συμβουλές για να κινήσετε τον σκύλο σας!

Μερικές φορές το κίνητρο και η θετικότητα δεν αρκούν. Να παρεις αγαπημένες λιχουδιές και παιχνίδια του σκύλου σας μπορεί να τον ενθαρρύνει να συνεχίσει τις προσπάθειές του. Μη διστάσετε να σταματήσετε σε ένα πάρκο για παράδειγμα, για να παίξετε λίγο.

Επίσης, κάνω διαλλείματα όταν ο σκύλος σας είναι κουρασμένος μπορεί να είναι απαραίτητο για να αναρρώσει. Θα σου δώσει το σήμα εκκίνησης, μην ανησυχείς! Τέλος, μην ξεχάσετε να υιοθετήσετε ένα στάση εύθυμη et για να ενθαρρύνετε το σκυλάκι σας όταν αρνείται να προχωρήσει. Ίσως η φυσική σας γοητεία να τον ενθαρρύνει να συνεχίσει τον δρόμο του!

ο σκύλος δεν θέλει να πάει βόλτα
Συντελεστές: Davide Mombelli/iStock

Παρά όλα αυτά τα κόλπα, ο σκύλος σας εξακολουθεί να αρνείται να πάει βόλτα; Στη συνέχεια, σκεφτείτε ξανά το γεγονός ότι πιθανότατα προσπαθεί να τραβήξει την προσοχή σας. Πρέπει να καταλάβει ότι δεν μπορεί να κάνει αυτό που θέλει, όταν θέλει. Γι ‘αυτό το λόγο, αγνοήστε το εντελώς όταν συμπεριφέρεται άσχημα. Αν μπορείς, άσε το λουρί και φύγε μακριά του. Επιβραβεύστε τον αν αποφασίσει να σας ακολουθήσει.

Αντίθετα, δεν έχεις κίνητρο να αφεθείς γιατί φοβάσαι ότι θα σκάσει; Χρησιμοποιήστε λοιπόν ένα κορδόνι ή ένα αναδιπλούμενο λουρί που δημιουργήστε απόσταση μεταξύ σας και τον σκύλο σου. Στη συνέχεια, περιμένετε να επιστρέψει κοντά σας, πράγμα που σημαίνει ότι θα έχει εγκαταλείψει αυτή τη συμπεριφορά. Σε κανένα σκύλο δεν αρέσει να μένει μόνος!

Επισκεφτείτε έναν συμπεριφοριστή εάν ο σκύλος σας συνεχίζει να αρνείται να προχωρήσει κατά τη διάρκεια της βόλτας. Μπορεί να είναι η έλλειψη μεθόδου ή ένα βαθύτερο πρόβλημα που θα μπορεί να αναλύσει ένας ειδικός.

Πηγή

Θα σας αρέσει επίσης:

Λουρί και κολάρο για σκύλους: πώς να επιλέξετε;

Ουρά του σκύλου: 4 πτυχές που πρέπει να αναλύσετε για να κατανοήσετε τα συναισθήματά του

Υιοθετώ έναν σκύλο: μάλλον αρσενικό ή θηλυκό;

Written by admin

όλα όσα πρέπει να ξέρετε για αυτή τη μικρή γούνα

τα απαραίτητα που πρέπει να γνωρίζετε για αυτό το ζωηρό και κοινωνικό σκυλί