in

Ο σκύλος μου δαγκώνει το λουρί ενώ περπατάει: οι αιτίες και οι λύσεις

Μερικοί σκύλοι δαγκώνουν τακτικά το λουρί τους κατά τη διάρκεια της καθημερινής τους βόλτας. Το σκυλάκι σου το κάνει; Μάθετε σε αυτό το άρθρο ποιοι μπορεί να είναι οι λόγοι αυτής της συμπεριφοράς, αλλά κυρίως οι διαφορετικές λύσεις που μπορούν να σας βοηθήσουν να λύσετε αυτό το πρόβλημα.

Γιατί ο σκύλος μου δαγκώνει το λουρί του;

Εκτός από το να κάνει Σπαταλαω χρόνο στο αφεντικό του, ένα σκυλί που δαγκώνει το λουρί τουκατεστραμμένο και έτσι υποχρεώνει τον ιδιοκτήτη του να αγοράσει νέο. Αυτό λοιπόν είναι πραγματικά προβληματικό. Γιατί όμως οι σκύλοι έχουν αυτή τη συμπεριφορά στις βόλτες;

Εάν ο σκύλος σας είναι ακόμα πολύ νέος και μασάει το λουρί του, δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας. Πράγματι, είναι α φυσιολογική συμπεριφορά στα κουτάβια που βγάζουν οδοντοφυΐα. Από την άλλη πλευρά, θα πρέπει να ανησυχείτε εάν ο σκύλος σας είναι ενήλικας και έχει αυτή τη συμπεριφορά σε τακτική βάση. Αυτό το πρόβλημα που μπορεί να φαίνεται καλοήθης μπορεί να κρύβει κάτι πιο σοβαρό. Εάν το πρόβλημα παραμένει, σας συμβουλεύουμε να το κάνετε συμβουλευτείτε έναν κυνικός συμπεριφοριστής.

λουρί σκύλου έξω
Πίστωση: damedeeso / iStock

Στις περισσότερες περιπτώσεις, ένα σκυλί που δαγκώνει το λουρί του δεν είναι πολύ σοβαρό και μπορεί να λυθεί εύκολα. Εδώ είναι οι κύριοι λόγοι που μπορούν να εξηγήσουν τη συμπεριφορά του σκύλου σας:

  • Αυτό το κάνει για τραβήξτε την προσοχή σας
  • Ο σκύλος σας δεν είναι δεν βγαίνω αρκετά ή δεν ξοδεύω αρκετά. Έτσι δεν μπορεί να καταφέρει να διοχετεύσει όλη του την ενέργεια
  • Δεν έχει δεν χρησιμοποιείται σε λουριά
  • το σκυλάκι σου βαριέμαι ή βρίσκει πολύ μεγάλο χρόνο περπατήματος
  • Il θέλει να παίξει και δαγκώνει το λουρί του για να καταλάβεις

Λύσεις για να το αντιμετωπίσετε μακροπρόθεσμα

Μόλις εντοπιστούν οι αιτίες του προβλήματος, είναι συνήθως εύκολο να διορθωθούν, καθώς μπορεί να εφαρμοστεί διαφορετική λύση ανάλογα με την περίπτωση. Παρ ‘όλα αυτά, μπορεί να πάρει χρόνο, γι’ αυτό θα χρειαστεί να είστε υπομονετικοί για να αρχίσετε να βλέπετε αποτελέσματα που είναι αποτελεσματικά μακροπρόθεσμα. Εάν δεν έχετε ιδέα γιατί ο σκύλος σας δαγκώνει το λουρί του κατά τη διάρκεια της βόλτας σας, τότε θα πρέπει να δοκιμάσετε τις διάφορες μεθόδους που αναφέρονται παρακάτω.

Εάν ο σκύλος σας δαγκώσει το λουρί του τραβήξτε την προσοχή σαςη μόνη σας λύση θα είναι νααγνοώ για να τον κάνεις να καταλάβει ότι αυτή η τεχνική δεν σου πάει.

λουκάνικο σκυλί στο λουρί
Συντελεστές: Pixabay/YouComMedia

Σε περίπτωση που ο σκύλος σας έχει πολλά πάρα πολλή ενέργεια και βρίσκει ως μοναδική λύση να δαγκώσει το λουρί του, τότε θα είναι απαραίτητο βρείτε έναν άλλο τρόπο να αφήσετε τον ατμό. Για αυτό προτείνεται να το βγάζετε πιο συχνά, αλλά και να το αφήνετε σε πάρκο για να παίζει και να τρέχει. Αντίστοιχα, αν η αιτία του προβλήματος είναι ότι ο σκύλος σας βαριέται, προσπαθήστε να τον τονώσετε περισσότερο.

Αν ο σκύλος σας δεν συνηθίζει να κυκλοφορεί δεμένος, υπάρχουν διάφοροι τρόποι για να το συνηθίσεις και τελικά να σταματήσει να δαγκώνει το λουρί του. Αυτή η κατάσταση μπορεί να προκύψει εάν ζείτε σε μια αγροτική περιοχή, αλλά πρέπει να πάτε στην πόλη με το σκύλο σας ή ακόμα και σε ένα ταξίδι. Αρχικά, σας συμβουλεύουμε να το κάνετεεπιλέξτε κορδόνι που μπορείς να προσαρμοστείς στις πρώτες του βόλτες. Εκτός από αυτό, προσπαθήστε να το κάνετε έτσι περπατώντας δεμένοι σε ένα διεγερτικό περιβάλλον για τις πρώτες του εξόδους με λουρί. Εάν το πρόβλημα παραμένει, γιατί όχι δοκιμάστε να τον περπατήσετε με ένα μεταλλικό λουρί ότι δεν θα του φανεί ευχάριστο να μασάει; Μετά από μερικές βόλτες, θα συνηθίσει να μην δαγκώνει και μπορείτε κανονικά να μεταβείτε σε ένα πιο παραδοσιακό λουρί.

Εάν καμία από αυτές τις λύσεις δεν έχει βελτιώσει αυτό το πρόβλημα, σας συμβουλεύουμε ανεπιφύλακτα να επικοινωνήσετε με έναν επαγγελματία σκύλων.

Πηγή

Θα σας αρέσει επίσης:

Written by admin

τα απαραίτητα που πρέπει να γνωρίζετε για αυτό το σκυλί κατευθείαν από την Ιταλία

τα απαραίτητα που πρέπει να γνωρίζετε για αυτόν τον γίγαντα