in

Ο σκύλος μου δεν θέλει να πιει: 5 πιθανοί λόγοι

Έχετε παρατηρήσει ότι ο σκύλος σας φεύγει από το μπολ με το νερό του και αυτό σας ανησυχεί; Μην ανησυχείτε, δεν είναι απαραίτητα σοβαρό πρόβλημα. Το σκυλάκι σου ξέρει τι κάνει, ίσως απλά δεν διψάει! Αν νομίζετε ότι ο σκύλος σας δεν θέλει να πιει επειδή είναι άρρωστος, αυτό είναι άλλο θέμα. Ας προσπαθήσουμε να κατανοήσουμε μαζί τις υπάρχουσες αιτίες που εμποδίζουν τον σκύλο σας να πιει.

Να ξέρετε ότι όπως πολλά ζωντανά όντα, το νερό είναι απαραίτητο για τη λειτουργία του σώματος του σκύλου. Ένα αφυδατωμένο σκυλάκι διατρέχει μεγάλους κινδύνους, Αυτός είναι ο λόγος που δεν πρέπει να διστάσετε να επικοινωνήσετε με τον κτηνίατρό σας εάν δείτε ότι ο σκύλος σας έχει αποδυναμωθεί από την έλλειψη νερού.

1. Ο σκύλος μου δεν διψάει ούτε διστάζει να πιει το νερό του

Όπως αναφέρθηκε προηγουμένως, ο σκύλος σας δεν αισθάνεται πάντα την ανάγκη να πιει. Το μόνο που χρειάζεται είναι να ασκείται λίγο λιγότερο από το συνηθισμένο ή να πέσει η θερμοκρασία για να τον δεις να πίνει λιγότερο συχνά. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι δεν ισχύει! Διαφορετικά, μπορεί να μην του αρέσει τη μυρωδιά και τη γεύση του νερού του. Το τελευταίο γενικά προέρχεται από τη βρύση και αντιμετωπίζεται με χλώριο, ειδικά στις μεγάλες πόλεις.

Δώσε τον φιλτραρισμένο νερό χάρη σε ένα σιντριβάνι ή μια καράφα, ή ιαματικό νερό εμφιαλωμένο (όχι ορυκτό) μπορεί να αποδειχθεί η λύση.

ο σκύλος δεν θέλει να πιει
Credits: cynoclub/iStock

2. Ο σκύλος μου είναι επιφυλακτικός με το νερό έξω από το σπίτι του

Είναι σημαντικό ο σκύλος σας να πίνει όλη την ημέρα. Το πρόβλημα είναι ότι μόλις βγει από το σπίτι, δεν τολμά να αγγίξει σε ξένες πηγές νερού. Δεν μπορείς να τον κατηγορήσεις! Εάν ο σκύλος σας δεν θέλει να πιει σε αυτή την περίπτωση, είναι επειδή είναι καχύποπτος για τα νέα μέρη στα οποία τον πηγαίνετε. Η λύση δεν θα μπορούσε να είναι πιο απλή: βεβαιωθείτε ότι έχετε πάντα μαζί σας μια κολοκύθα για τον σκύλο σας. Καθώς η μυρωδιά του θα του είναι οικεία, δεν θα διστάσει να πιει.

3. Ο σκύλος μου φοβάται το μπολ με το νερό του

Η συλλογιστική αρχή του σκύλου βασίζεται στη συσχέτιση. Φτάνει που αυτός συνδέει το μπολ του με μια κακή εμπειρία ώστε να μην θέλει να το αγγίξει άλλο, ούτε καν να το πλησιάσει. Μπορεί να είναι κάποιος που πάτησε κατά λάθος το πόδι του ενώ έπινε: τότε θα συνδέσει το μπολ με τον πόνο. Για να διορθώσετε αυτό το πρόβλημα, δοκιμάστε άλλαξε το μπολ του αφού το καθαρίσετε καλά. Αν αυτό δεν πετύχει, αντικαταστήστε το μπολ του με ένα νέο. Η τοποθέτηση ενός υφάσματος που απορροφά τον ήχο του μπολ που χτυπά στο έδαφος είναι επίσης μια καλή ιδέα. Τέλος, βεβαιωθείτε ότι ο σκύλος σας μπορεί να παραμείνει ενυδατωμένος μια ήρεμη τοποθεσία.

φοβισμένος σκύλος μπολ δεν θέλει να πιει
Πιστώσεις: Okssi68/iStock

4. Ο σκύλος μου γερνάει

Καθώς τα σκυλιά μεγαλώνουν, τείνουν να αποφεύγουν το ποτό. Χρειάζεται προσπάθεια μερικές φορές δύσκολο, ή τους το αίσθημα της δίψας υποχωρεί με το χρόνο και την όρεξή τους. Εάν ο σκύλος σας γερνάει, προσέξτε τη συμπεριφορά του και βεβαιωθείτε ότι πίνει αρκετά κατά τη διάρκεια της ημέρας. Μη διστάσετε να χρησιμοποιήσετε υποτροπές που θα κάνουν τον σκύλο σας να θέλει να πάει στο μπολ του:

  • Βρέξτε το φαγητό του, ανακατεύοντάς το με νερό για παράδειγμα?
  • Δώσε του λίγο τροφές πλούσιες σε νερό, όπως φρούτα και λαχανικά στον ατμό.
  • Δώστε γεύση στο νερό σας με ζωμό κρέατος χωρίς πρόσθετο αλάτι, τόνο ή χυμό φρούτων.
  • προετοιμάστε τον να ζελατινοποιημένο νερό αρωματισμένο.

5. Ο σκύλος μου είναι άρρωστος

Δυστυχώς, ο σκύλος σας μπορεί να μην θέλει να πιει επειδή είναι άρρωστος. Τα στοματικά προβλήματα μπορεί να είναι η αιτία, όπως και ο διαβήτης ή τα προβλήματα συμπεριφοράς. Μην διστάσεις να παρατηρήστε τον σκύλο σας και απαριθμήστε τις συνήθειές του, ώστε ο κτηνίατρος να καταλάβει γρήγορα τι επηρεάζει το σκύλο σας.

ο σκύλος που κοιμάται δεν θέλει να πιει
Συντελεστές: Tj Kolesnik/Unsplash

Πηγή

Θα σας αρέσει επίσης:

Ο σκύλος μου δεν τρώει πια: οι συμβουλές μας για να ξαναβρεί την όρεξή του!

Ταΐζετε τον σκύλο σας: κροκέτες ή πουρέ, πώς να επιλέξετε;

Ο σκύλος μου κρύβεται κάτω από έπιπλα: 7 πιθανοί λόγοι

Written by admin

τα απαραίτητα που πρέπει να γνωρίζετε για αυτόν τον μοναδικό σκύλο

Λαμπραντόρ και Γκόλντεν Ριτρίβερ: ομοιότητες και διαφορές