in

Ο σκύλος μου με δάγκωσε: πώς να αντιδράσω;

Το δάγκωμα είναι ένας τρόπος έκφρασης των σκύλων. Πράγματι, μερικές φορές δεν βρίσκουν άλλους τρόπους να μεταγράψουν τα συναισθήματά τους και να τραβήξουν την προσοχή. Αλλά δεν πρέπει να παίρνετε επιπόλαια μια τέτοια πράξη, ειδικά όταν το δάγκωμα είναι βίαιο. Ανακαλύψτε τις συμβουλές μας για να αντιδράσετε στο δάγκωμα του σκυλιού σας.

Οι λόγοι για τους οποίους ένας σκύλος μπορεί να δαγκώσει

Υπάρχει διαφορετικούς λόγους γιατί ένας σκύλος μπορεί να δαγκώσει ανθρώπους. Για να ξέρετε πώς να αντιδράσετε, είναι απαραίτητο να γνωρίζετε την αιτία του δαγκώματος. Κάποιοι λένε μόνο σκυλιά αγενής δεν ξέρουν πώς να μετρήσουν τη δύναμή τους όταν δαγκώνουν. Αλλά αυτό δεν συμβαίνει στην πραγματικότητα, καθώς ακόμη και τα εξημερωμένα σκυλιά μπορεί να είναι βίαια κάποια στιγμή, ακόμα κι αν ο στόχος τους δεν είναι πάντα να προκαλέσουν κακό.

Ο φόβος

Το δάγκωμα μπορεί να είναι αποτέλεσμα φόβου στον σκύλο. Πράγματι, είναι ο τρόπος του να προσπαθείαποκρούει τον κίνδυνο υπό αμφισβήτηση. Αυτό μπορεί να συμβεί εάν ο σκύλος ξυπνήσει ξαφνικά, εάν κάποιος θόρυβος τον τρομάζει ή εάν είναι κλειδωμένος σε ένα μικρό χώρο που δεν γνωρίζει.

Πόνος

Για να εκφράσουν και να εκκενώσουν τον πόνο, τα σκυλιά μερικές φορές δαγκώνουν. Είναι επίσης ένας τρόπος για να εκφράσει την ανάγκη του για ηρεμία για να συνέλθει από τα βάσανά του.

Το ένστικτο της αρπακτικής

Είναι φυσικό, όλα τα σκυλιά έχουν αρπακτικό ένστικτο. Αυτός είναι ο λόγος που ακόμη και τα πιο μορφωμένα σκυλιά μπορεί μερικές φορές να μπουν στον πειρασμό να κυνηγήσουν και να δαγκώσουν ένα άλλο ζώο ή ακόμα και έναν άνθρωπο.

Ενα τρίτο

Στις περισσότερες περιπτώσεις, είναι ένα εξωτερικό στοιχείο που προκαλεί το δάγκωμα του σκύλου. Πράγματι, μπορεί να είναι μια αποπροσανατολιστική κατάσταση έξω από το σπίτι του ή ενοχλήσεις μέσα στο ίδιο το σπίτι, όπως η έλλειψη σταθερότητας από την πλευρά των ιδιοκτητών του.

Το κάλεσμα για βοήθεια

Μερικές φορές το δάγκωμα είναι ο τελευταίος τρόπος έκφρασης του σκύλου στους ανθρώπους γύρω του. Όταν τον αγνοούν ή τον κακομεταχειρίζονται, αυτή είναι η μόνη άμυνα που βρίσκει για να βγει από αυτή την κατάσταση…

σκύλος με λουρί έξω
Συντελεστές: Unsplash/Justin Veenema

Πώς να αντιδράσετε άμεσα;

Η πρώτη αντίδραση που πρέπει να έχετε είναι να Μείνε ήρεμος. Εάν ο σκύλος σας σας απειλεί, πρέπει πίσω αργά χωρίς να τον μαλώσει για να τον αφήσει να ηρεμήσει με την ησυχία του. Πράγματι, είναι σημαντικό να άφησε τον ήσυχο για να μην ξαναρχίσει αμέσως. Τότε θα είναι απαραίτητο αφήστε τον να επιστρέψει από τον εαυτό του σε σένα.

Όταν ο σκύλος σας σε δαγκώνει, πρέπει απολυμαίνω την πληγή όσο το δυνατόν γρηγορότερα. Εάν η πληγή σας είναι πολύ βαθιά ή βρίσκεται σε ευαίσθητη περιοχή όπως το κεφάλι ή ο λαιμός, σας συμβουλεύουμε να το κάνετε πήγαινε στο γιατρό. Τότε, πρέπει βεβαιωθείτε ότι έχετε εμβολιαστεί κατά του τετάνου και εάν αυτό δεν συμβαίνει, είναι απαραίτητο να συμβουλευτείτε το συντομότερο δυνατό.

Ακούστε τον σκύλο σας

Είναι τότε ένα ζήτημα βρείτε την πηγή του προβλήματος. Μερικές φορές η κατάσταση είναι προφανής, αλλά συχνά είναι πιο περίπλοκη από αυτό. Στη συνέχεια, θα χρειαστεί να σας υποβάλουμε έναν μεγάλο αριθμό ερωτήσεων που θα σας επιτρέψουν να προσδιορίσετε τι συνέβη τα δευτερόλεπτα πριν από το δάγκωμα. Όταν ο σκύλος σας ηρεμήσει, σας συμβουλεύουμε επίσηςεξετάστε προσεκτικά για να βεβαιωθείτε ότι δεν υπάρχουν τραυματισμοί.

Συμβουλευτείτε έναν επαγγελματία

Εάν δεν μπορείτε να προσδιορίσετε μόνοι σας τι τον οδήγησε σε αυτήν την ενέργεια, σας συμβουλεύουμε να το κάνετε πήγαινε στον κτηνίατρο ποιος μπορεί να σας βοηθήσει να εντοπίσετε το πρόβλημα. Θα μπορούσε απλά να είναι το ένστικτο της αρπακτικής του, αλλά και μια ασθένεια που τον κάνει να υποφέρει.

κτηνιατρικός σκύλος
Πιστώσεις: iStock

Μερικές φορές, ο κτηνίατρος θα σας συμβουλεύσει να συμβουλευτείτε έναν συμπεριφοριστή και εκπαιδευτή σκύλων, επειδή μπορεί να είναι έλλειψη εκπαίδευσης του σκύλου σας. Πράγματι, ορισμένες ράτσες σκύλων είναι πιο δύσκολο να εκπαιδευτούν από άλλες, κάτι που μερικές φορές απαιτεί βοήθεια.

Πηγή: Gardening The World

Θα σας αρέσει επίσης:

Written by admin

τα απαραίτητα που πρέπει να γνωρίζετε για αυτό το πολυτελές σκυλί

τα απαραίτητα που πρέπει να γνωρίζετε για αυτήν την πολύ παλιά ράτσα σκύλου