in

Ο σκύλος μου παρουσιάζει συχνά διαρροές στις βόλτες, πώς μπορώ να το διορθώσω;

Η καθημερινή βόλτα είναι μια απαραίτητη στιγμή για την ισορροπία του σκύλου σας. Σίγουρα ανυπομονεί, αλλά εσείς, ίσως λιγότερο… Πράγματι, μερικά σκυλιά γίνονται κολασμένα σε μια βόλτα και αν ο ιδιοκτήτης τους έχει την ατυχία να θέλει να τα αφήσει να τρέξουν ελεύθερα, μπορεί να ακολουθήσει ένα κυνηγητό ή ένα ατελείωτο παιχνίδι κρυφτού και αναζητήστε. Αν λοιπόν αυτή είναι η περίπτωσή σας, ακολουθούν μερικές συμβουλές που θα σας βοηθήσουν και θα σας επιτρέψουν να ανακαλύψετε ξανά την ευχαρίστηση να αφήνετε το κατοικίδιό σας να πάει μια βόλτα.

Το να περπατάτε τον σκύλο σας κάθε μέρα είναι απαραίτητο

σκύλος που τρέχει μόνος
Πιστώσεις: K_Thalhofer / iStock

Ακόμα κι αν έχετε έναν κήπο στον οποίο ο σκύλος σας μπορεί να ασκηθεί, είναι σημαντικό να πηγαίνετε το κατοικίδιό σας σε άλλο περιβάλλον σε τακτική βάση. Πράγματι, όσο περισσότερο φοβάστε να βγείτε έξω και να τα αποφεύγετε, τόσο λιγότερο θα μπορείτε να βοηθήσετε τον σκύλο σας να εργαστεί για τη συμπεριφορά του σε εξωτερικούς χώρους. Ένας σκύλος που δεν έχει βγει αρκετά έξω μπορεί να δει τις σπάνιες βόλτες ως ανακούφιση από το άγχος. Επομένως, θα είναι εξαιρετικά περίπλοκο για εκείνον να διοχετευτεί και να σας ακούσει. Με αυτόν τον τρόπο, μπαίνουμε σε έναν φαύλο κύκλο που μπορεί να γίνει πολύ επιζήμιος για την ευημερία του σκύλου σας και για εσάς. Ξεκινήστε λοιπόν με βόλτες κάθε μέρα με ένα λουρί XXL. Οπότε τον αφήνεις ελευθερία χωρίς τον κίνδυνο να χάσει τον έλεγχο.

Προσφέρετε του μια στιγμή χαλάρωσης σε κάθε βόλτα

οσμές που μυρίζει σκύλος
Πιστώσεις: FK_Thalhofer / iStock

Η ίδια η βόλτα δεν είναι ήδη μια στιγμή χαλάρωσης, θα πείτε; Λοιπόν, όλα εξαρτώνται από το πώς το κάνετε. Πράγματι, η βόλτα πρέπει πάνω από όλα να είναι μια ευχάριστη στιγμή για τον σκύλο σας. Για να γίνει αυτό, το κατοικίδιο ζώο σας πρέπει να είναι όσο πιο χαλαρό γίνεται. Τι είναι όμως η αληθινή χαλάρωση για αυτόν; Είναι πολύ απλά να έχεις τη δυνατότητα περιφέρεται όπου θέλει. Είναι να σταματήσει για μύρισε όλες τις μυρωδιές και πιθανώς ακολουθήστε τους οδηγούς. Αλλά παίζει και με ένα ραβδί που βρέθηκε στο δρόμο. Και όλα αυτά χωρίς να είσαι από πάνω για να το κόψεις.

Για να πετύχετε αυτόν τον στόχο, είναι απαραίτητο, εάν δεν μπορείτε να το αφήσετε, να τον δέσετε ένα κορδόνι τουλάχιστον δέκα μέτρων. Αν θέλετε, μπορείτε επίσης να παίξετε με αυτό. Αυτό θα του επιτρέψει να περάσει ευχάριστα και ελεγχόμενα μαζί σας και να ενισχύσει τον δεσμό σας. Σιγά σιγά, ο σκύλος σας θα συνηθίσει να μένει δίπλα σας. Τότε θα μπορείτε να τον αφήσετε ξανά ελεύθερο για λίγο χωρίς να πάει πολύ μακριά. Για να διοχετεύσετε έναν σκύλο που ξεχειλίζει από ενέργεια, πάντα να ξεκινάτε και να τελειώνετε τη βόλτα ήρεμα κρατώντας το στα πόδια σου. Μπορείτε να του βάλετε το λουρί και το λουρί 10 με 15 λεπτά πριν φύγετε, ώστε να αφιερώσει χρόνο για να ηρεμήσει.

Μια θετική επιστροφή στο σπίτι με καλή διάθεση

σκύλος που παίζει με τον ιδιοκτήτη
Credits: Bogdanhoda / iStock

Πολύ συχνά, Η επιστροφή στο σπίτι είναι μια περίπλοκη στιγμή για διαχείριση. Ποιος δεν έχει βρεθεί ποτέ με το σκύλο του στα τέσσερα φυτεμένο στο έδαφος ή μερικές φορές ακόμη και ξαπλωμένο, επειδή δεν ήθελε να μπει; Στην πραγματικότητα, το τέλος της διαδρομής μπορεί να είναι μια πολύ απογοητευτική στιγμή για το κατοικίδιο ζώο σας. Αν συμβαίνει αυτό με τη δική σας, είναι πολύ πιθανό η βόλτα να μην κράτησε αρκετά. Είναι επίσης πιθανό ο σκύλος σας, που κρατιέται πολύ κοντός, να μην μπορεί να απολαύσει τα οφέλη μιας βόλτας που θα μπορούσε να είναι διεγερτική. Οπότε φροντίστε πρώτα να τον αφήσετε μια στιγμή χαλάρωσης με φεύγει αρκετά κατά τη διάρκεια της βόλτας. Τότε μπορείτε να συνδέσετε την επιστροφή στο σπίτι με κάτι θετικό. Μπορείτε για παράδειγμα προσφέρετέ του μια λιχουδιά ή μια στιγμή παιχνιδιού στον κήπο, ή ακόμα και ένα μείγμα των δύο. Πράγματι, υπάρχουν και διεγερτικά παιχνίδια στα οποία μπορείτε να κρύψετε μικρές λιχουδιές, όπως το Kong.

Το να περπατάτε το σκυλί σας είναι απαραίτητο για την ευημερία του, αλλά και για τη δική σας! Το να το κάνεις κάθε μέρα έχει μόνο οφέλη. Η σχέση σας θα ενισχυθεί και αυτό θα περιορίσει την υπερχείλιση ενέργειας που συχνά ευθύνεται για προβλήματα συμπεριφοράς, όπως π.χ η καταστροφή Για παράδειγμα.

Written by admin

Ποιοι είναι οι λεγόμενοι πρωτόγονοι σκύλοι;

5 καλές συνήθειες που πρέπει να υιοθετήσεις αμέσως μόλις φτάσεις