in

Ο σκύλος μου τρέμει: 8 πιθανοί λόγοι

Βλέπεις τη μικρή σου γούνινη μπάλα να τρέμει και αναρωτιέσαι γιατί; Σας ανησυχεί αυτό; Να ξέρετε ότι το τρόμο είναι ακούσιες και ρυθμικές μυϊκές συσπάσεις, ορατές μόνο σε ένα συνειδητό ζωντανό ον. Τότε μπορεί να έχουν εξαιρετικά ποικίλη προέλευση, καλοήθη όσο και σοβαρή. Επιπλέον, υπάρχουν δύο κύριοι τύποι τρόμου: αυτοί που εμφανίζονται μόνο όταν ζητούνται οι μύες και εκείνοι που είναι ορατοί ακόμη και όταν οι μύες είναι σε ηρεμία.

Ανακαλύψτε τους 8 λόγους για τους οποίους ο σκύλος σας τρέμει.

1. Είναι η υπερχείλιση του συναισθήματος!

Τρόμος στους σκύλους είναι πιο συχνά σωματικές εκδηλώσεις που σχετίζονται με ορισμένα συναισθήματα ως το φόβοςο στρες et ανησυχία. Γενικά, αυτά τα τρέμουλα σταματούν όταν είναι ο σύντροφός σας καθησυχασμένος.

2. Ο σκύλος σας είναι νέος, μικρόσωμος και λευκός;

Επιπλέον, αν έχετε ένας νεαρός Μπίσον Μαλτέζος ή West Highland White Terrier που τρέμει πολύ? να είστε σίγουροι, το τρέμουλο είναι πολύ συχνό σε αυτά τα σκυλιά! Στην πραγματικότητα, Τα μικρά λευκά σκυλιά έχουν προδιάθεση για αυτό που ονομάζεται «Σύνδρομο Shaky Dog». Αυτή η ταλαιπωρία οφείλεται σε φλεγμονή του νευρικού συστήματος αυτοάνοσης προέλευσης και εκδηλώνεται με τρόμο όταν ο σκύλος σας είναι στρες ή ανυψώθηκε του εδάφους. Μπενίν, αυτό το σύνδρομο μπορεί να ανακουφιστεί χάρη σε μια θεραπεία συνταγογραφηθεί από τον κτηνίατρό σας και το σύμπτωμα σταματά όταν ο σύντροφός σας γίνει τριών ετών.

λευκό τεριέ κουρασμένος ανήσυχος
Συντελεστές: Aliaksandr Bahdanovich / IStock

3. Τρέμει από το κρύο!

Όπως και με τους ανθρώπους, όταν το σώμα του σκύλου δει το επίπεδο θερμοκρασίας του να πέφτει, τότε οι μύες συστέλλονται για να θερμάνουν την επιδερμίδα.

Όταν πέφτετε για ύπνο, το σώμα κρυώνει επίσης, γεγονός που μπορεί να προκαλέσει τρόμο. Επιπλέον, υπάρχει επίσης τρομακτικές αντιδράσεις (“υπνικό τράνταγμα”), που έχει ως αποτέλεσμα μια ξαφνική κίνηση, που μερικές φορές φέρνει το ζώο σας πίσω στην πραγματικότητα όταν κοιμάται. Είναι εντυπωσιακό ότι αυτή η αντίδραση είναι φυσική και ασήμαντη.

4. Ο σύντροφός σας είναι κουρασμένος, ή πονάει…

Εάν ο σκύλος σας τρέμει, θα μπορούσε επίσης να σημαίνει αυτό ο φίλος σου χρειάζεται ξεκούραση ! Πράγματι, η κούραση είναι ένας παράγοντας τρόμου.

Επιπλέον, ο τρόμος μπορεί να σχετίζεται με πόνος που προκαλείται από σωματικό τραύμα (πτώση, σοκ, κ.λπ.) … Δώστε προσοχή στην κατάσταση της υγείας του ζώου σας. είναι σε φόρμα; Είχε μια σωματικά ή συναισθηματικά κουραστική μέρα; Για να το ανακαλύψετε, αγγίξτε απαλά όλα τα μέρη του σώματός του και δώστε προσοχή σε οποιαδήποτε μη φυσιολογική αντίδραση που μπορεί να υποδηλώνει πόνο.

Πίστωση: Photoboyko / iStock

5. Ο σκύλος σας είναι μεγάλος… ή μεγάλος

Καθώς μεγαλώνουμε, το σώμα εξασθενεί, ειδικά σε μυϊκό και αρθρικό επίπεδο. Οι ηλικιωμένοι σκύλοι συχνά υποφέρουν από μυϊκή ατροφία στα κάτω άκρα. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να τρέμει το πίσω άκρο του κατοικίδιου ζώου σας όταν παραμένει σε όρθια θέση. Ως εκ τούτου, μόνο το συνεδρίαση και το repos μπορεί να ανακουφίσει τον μικρό σας παππού (ή τη γιαγιά!).

Επίσης, αν ο σκύλος σας είναι α δανικός, Μαντρόσκυλο ή άλλο μεγάλο σκυλίοι τρόμοι είναι φυσικά συνηθισμένοι.

6. Είναι παρενέργεια ενός φαρμάκου

Δεν είναι ασυνήθιστο για σκυλιά που λαμβάνουν φάρμακα υποφέρουν από τρόμο. Πράγματι, ορισμένα φάρμακα έχουν παρενέργεια τρόμος, ειδικά αυτά που χρησιμοποιούνται για τη θεραπεία του άγχους.

Εάν το ζώο σας βρίσκεται υπό θεραπεία, μπορείτε να ελέγξετε τα κύρια μόρια με τις επιπτώσεις ανεπιθύμητων τρόμου:

βουσπιρόνη φλουοξετίνη κλομιπραμίνη φαινοβαρβιτάλη μετοκλοπραμίδη υπαραχνοειδή ενέσεις μορφίνης και τοπικά αναισθητικά δοξορουβικίνη

σκυλί ιατρική μπουλντόγκ
Πίστωση: damedeeso / iStock

7. Το κατοικίδιό σας υποφέρει από δηλητηρίαση

Ακολουθεί μια μη εξαντλητική λίστα με το τι μπορεί να προκαλέσει τρόμο μετά από μέθη:

Οργανοφωσφορικά άλατα περμεθρίνης: εντομοκτόνα με cyothioate, diazinon, fampfhur, fention, phosmet και tetrachlorvinphos Μεταλλδεΰδη: απωθητικό γυμνοσάλιαγκων Μυκοτοξίνες Σοκολάτα – καφεΐνη, αμφεταμίνη – νικοτίνη Αβερμεκτίνες: πετρελαϊκά προϊόντα μεθαλίνη) – Αντιψυκτικό (αιθυλενογλυκόλη )

8. Θα μπορούσε να είναι σύμπτωμα μιας πολύ πιο σοβαρής ασθένειας…

Εάν κανένας από τους “κοινούς” λόγους που αναφέρονται παραπάνω δεν φαίνεται να ταιριάζει με την τρέχουσα κατάσταση του φίλου σας, ο τρόμος του επιμένει και συνοδεύεται από άλλα συμπτώματα, τότε είναι επείγον να συμβουλευτείτε τον κτηνίατρό σας. Πράγματι, πάρα πολλά ασθένειες, διάφορα και ποικίλα, προκαλούν τρόμο. Μόνο ένας επαγγελματίας θα είναι σε θέση να διαγνώσει το ζώο σας και να παρέχει την καλύτερη δυνατή υποστήριξη στην ασθένειά του.

Πηγή

Θα σας αρέσει επίσης:

Φροντίδα του σκύλου σας: 7 βασικές συμβουλές που πρέπει να εφαρμόζετε σε καθημερινή βάση

Ο σκύλος μου φτερνίζεται: 6 πιθανοί λόγοι

Αρθρίτιδα σε σκύλους: Τι πρέπει να γνωρίζετε!

Written by admin

όλα για ένα από τα πιο γρήγορα ζώα στον κόσμο

τα απαραίτητα που πρέπει να γνωρίζετε για αυτόν τον εντυπωσιακό και προστατευτικό σκύλο