in

Ο σκύλος μου τρώει γρασίδι για να καθαρίσει: μύθος ή πραγματικότητα;

Σίγουρα έχετε ήδη παρατηρήσει τον σκύλο σας να τρώει γρασίδι, αλλά γιατί ο σαρκοφάγος σκύλος σας ξαφνικά νομίζει ότι είναι φυτοφάγο; Ακούμε τακτικά για αυτό ότι ένας σκύλος που τρώει γρασίδι προσπαθεί απλώς να καθαριστεί. Ωστόσο, μπορεί να μην είναι τόσο απλό…

Βοηθάει πραγματικά το Weed να καθαρίσει τον σκύλο σας;

σκύλος λαγωνικό που τρώει γρασίδι
Πιστώσεις: Tamilisa-Miner / iStock

Η κάθαρση είναι μια πρακτική απαλλαγής από το σώμα από κάτι επιβλαβές που μπορεί ενδεχομένως να σας κάνει να αρρωστήσετε. Μπορεί να είναι κάτι που καταναλώσαμε, αλλά όχι απαραίτητα. Στην περίπτωση του σκύλου, μπορεί να επιδιώξει να καθαρίσει τον εαυτό του όταν έχει πόνο στο στομάχι ή να απαλλαγεί από τα παράσιτα του εντέρου. Επιπλέον, είναι για αυτόν τον λόγο που συχνά τείνουμε να συνδέουμε τον καθαρισμό με την αποπαρασίτωση.

Ωστόσο, αυτό είναι εντελώς λάθος και μπορεί να έχει ακόμη και το αντίθετο αποτέλεσμα. Πράγματι, αν και το γεγονός τηςΗ κατάποση χόρτου επιταχύνει τη διέλευση, αυτή η συμπεριφορά δεν προστατεύει τους σκύλους από τα παράσιτα. Αντίθετα, είναι ακόμη και συχνά μέσω της κατανάλωσης χόρτου που τα σκυλάκια μας μολύνονται με αυγά χωνευτικών σκουληκιών που υπάρχουν στο έδαφος…

Γιατί λοιπόν ο σκύλος σας τρώει γρασίδι;

σκύλος jack russell που τρώει γρασίδι
Πιστώσεις: K_Thalhofer / iStock

Η προέλευση αυτής της συμπεριφοράς στους σκύλους είναι ακόμα αρκετά ασαφής και υπάρχουν στην πραγματικότητα αρκετές υποθέσεις. Εδώ είναι μερικά που θα μπορούσαν να εξηγήσουν γιατί ο σκύλος σας τρώει γρασίδι:

Καθαρό ένστικτο

Ο σκύλος, ως απόγονος του λύκου, θα είχε ενστικτωδώς διατηρήσει κάποιες από τις διατροφικές του συμπεριφορές. Πράγματι, στη φύση, Οι λύκοι, εκτός από τη λεία των ζώων, τρέφονται με μούρα, φυτά και χόρτο. Επιπλέον, στο περιεχόμενο του στομάχου του μικρού θηράματος που καταπίνουν οι λύκοι βρίσκουν ίνες που συμβάλλουν στην πεπτική τους άνεση. Σύμφωνα με αυτή τη θεωρία, ο σκύλος σας τρώει γρασίδι να μιμηθεί τους προγόνους του τους λύκους!

Γιατί πάσχει από το σύνδρομο PICA

Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα για το σύνδρομο PICA, αφιερώσαμε ένα άρθρο σε αυτό που μπορείτε να βρείτε απλά εδώ. Συνοπτικά, αυτό το σύνδρομο αντιστοιχεί σε μια διατροφική διαταραχή η οποία συνίσταται στην κατάποση μη βρώσιμων προϊόντων από τον σκύλο. Για παράδειγμα, το κατοικίδιο ζώο σας μπορεί αρχίστε να καταπίνετε πέτρες, χώμα, περιττώματα, πλαστικό, ύφασμα κ.λπ. Εάν ναι, θα πρέπει να συμβουλευτείτε τον κτηνίατρό σας το συντομότερο δυνατό. Παρ ‘όλα αυτά, εάν ο σκύλος σας καταπίνει γρασίδι μόνο περιστασιακά και σε μικρές ποσότητες, δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας.

Γιατί του αρέσει η γεύση του ζιζανίου

Παρόλο που η γεύση είναι μια από τις λιγότερο ανεπτυγμένες αισθήσεις στους σκύλους, φαίνεται ότι μερικοί από αυτούς απλώς απολαμβάνουν τη γεύση του χόρτου. Περίεργο θα μας πεις; Οχι τόσο πολύ. Πράγματι, όπως μπορούμε να είμαστε εντελώς εθισμένοι στη σοκολάτα, ο σκύλος σας μπορεί να λατρεύει το γρασίδι χωρίς ιδιαίτερο λόγο. Επιπλέον, έχει ένα όνομα: “φαγητό πόθο”. που σημαίνει απλά μια ακαταμάχητη επιθυμία να φάει ένα φαγητό.

Γιατί πονάει στο στομάχι ή δεν έχει φάει αρκετά

Εάν ο σκύλος σας δεν αισθάνεται καλά αφού φάει το γεύμα του ή κάτι άλλο, μπορεί να αρχίσει να καταπίνει μεγάλες ποσότητες χόρτου αρκετά γρήγορα. Αυτό θα του επιτρέψει να ερεθίσει το τοίχωμα του στομάχου του και επομένως να κάνει εμετό. Εάν αυτή η συμπεριφορά είναι περιστασιακή, δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας. Ωστόσο, εάν συμβαίνει συχνά, θα πρέπει να συμβουλευτείτε τον κτηνίατρό σας για να ελέγξετε ότι ο σκύλος σας δεν πάσχει από πεπτική νόσο.

Το κατοικίδιό σας μπορεί επίσης να φάει γρασίδι επειδή πεινάει. Πράγματι, το γρασίδι είναι πολύ πλούσιο σε φυτικές ίνες και ως εκ τούτου καθιστά δυνατό να το χορτάσουμε. Για να αποφύγετε τέτοιου είδους προβλήματα, φροντίστε να επιλέξετε μια δίαιτα πλούσια σε ζυμώσιμες φυτικές ίνες που είναι γενικά η πηγή του αισθήματος κορεσμού στους σκύλους.

Συνοψίζοντας, είναι πιθανό ο σκύλος σας να τρώει γρασίδι για να καθαρίσει, αλλά υπάρχουν πολλοί άλλοι λόγοι που μπορούν να αναγκάσουν έναν σκύλο να καταπιεί χόρτα.

Written by admin

Το Karelian Bear Dog, δυνατός χαρακτήρας και χρυσή καρδιά

Η αστυνομία των κακών: τεστ DNA, κάμερες, καταγγελία…