in

Ο σκύλος μου φοβάται τα πυροτεχνήματα, πώς μπορώ να τον καθησυχάσω;

Ποιος λέει «μήνας Ιούλιος», λέει «εθνική εορτή»! Και τι θα ήταν η 14η Ιουλίου χωρίς τα πολύ διάσημα πυροτεχνήματα της; Τη συγκεκριμένη μέρα, ο ουρανός της Γαλλίας στολίζεται με χίλια και ένα χρώματα που συνοδεύονται από έναν θόρυβο… αρκετά εκκωφαντικό, πρέπει να το πούμε! Εξάλλου, ο τετράποδος φίλος σου γενικά δεν εκτιμά την παράσταση όσο εσύ. Στην καλύτερη περίπτωση, μπορεί να στριμώξει εναντίον σας, στη χειρότερη θα κρυφτεί πίσω από έπιπλα ή σε ένα απίθανο δωμάτιο, χτυπώντας τα πάντα στο πέρασμά του. Πολύ συχνά, αυτός ο φόβος συνοδεύεται και από τον φόβο για καταιγίδες, κροτίδες και οτιδήποτε προκαλεί δυνατό κρότο. Ανακαλύψτε μερικές συμβουλές για να καθησυχάσετε τον γούνινο φίλο σας και να περιορίσετε τις ζημιές!

Γιατί ο σκύλος σας φοβάται τα πυροτεχνήματα;

Πυροτεχνήματα
Πιστώσεις: Totojang / iStock

Εξαιρετική ερώτηση! Φαίνεται ότι στα περισσότερα σκυλιά δεν αρέσουν τόσο πολύ τα πυροτεχνήματα, αλλά γιατί; Λοιπόν, ο πρώτος λόγος είναι απλώς αυτός αυτός ο θόρυβος είναι εντελώς ασυνήθιστος για τον σκύλο σας. Δεν ξέρει από πού κατάγεται και ποια είναι η καταγωγή. Το ξαφνικό και η δύναμη των δηλώσεων είναι επομένως ακατανόητα για αυτόν και προκαλούν έτσι ένα αίσθημα κινδύνου. Πράγματι, στη φύση, ένας τέτοιος θόρυβος είναι συνώνυμος με τον κίνδυνο για όλα τα ζώα. Στη συνέχεια, ο σκύλος σας θα υιοθετήσει μια συμπεριφορά ως απάντηση στην κατάσταση: μπορεί να αρχίσει να τρέμει, να γαβγίζει ή ακόμα και να τρέχει. Θα πρέπει επίσης να το ξέρετε αυτό ο σκύλος σας δεν μπορεί να προβλέψει γεγονότα για να προετοιμαστεί για αυτά. Σε αντίθεση με εσένα, δεν έχει την ικανότητα να πει ” εδώ, αύριο είναι τα πυροτεχνήματα, πρέπει να προετοιμαστώ ψυχολογικά ».

Τελικά, το σκυλάκι σας δεν έχει τη δυνατότητα να συσχετίσει τον θόρυβο με μια διάρκεια. Γνωρίζετε ότι τα πυροτεχνήματα θα διαρκέσουν το πολύ είκοσι λεπτά και ότι μετά από αυτό θα ωφεληθείτε από την επιστροφή στην ηρεμία. Ο σκύλος σας δεν το γνωρίζει και για αυτόν αυτοί οι θόρυβοι είναι αδιάκοποι…

Πώς να καθησυχάσετε τον σκύλο σας κατά τη διάρκεια μιας επίδειξης πυροτεχνημάτων;

Σκυλιά που φοβούνται και είναι κρυμμένα κάτω από ένα κρεβάτι
Πιστώσεις: smrm1977 / iStock

Κάθε σκύλος ανάλογα με τον χαρακτήρα του, την εμπειρία του και το περιβάλλον του μπορεί να αντιδράσει διαφορετικά στα πυροτεχνήματα. Κάποιοι θα κρυφτούν σε ένα δωμάτιο, άλλοι θα κατουρήσουν φοβισμένοι, θα γαυγίσουν ή θα σας αγκαλιάσουν, τρέμοντας. Λοιπόν, πώς να κάνετε αυτή τη στιγμή άγχους να συμβεί με πιο ήρεμο τρόπο;

Μην πας τον σκύλο σου στα πυροτεχνήματα

Αυτή η συμβουλή σίγουρα σας φαίνεται άχρηστη, αλλά είναι σημαντικό να τη θυμάστε. Μην πιέζετε τον σκύλο σας να ανέχεται αυτούς τους θορύβους. Εάν ο σκύλος σας ανησυχεί ήδη στο σπίτι ακούγοντας κροτίδες από μακριά, δεν χρειάζεται να τον φέρετε εκεί. Επιπλέον, στον θόρυβο προστίθενται τα φώτα και οι δονήσεις που μόνο θα ενισχύσουν την αγωνία και την αδιαθεσία του.

Αποφύγετε να καθησυχάζετε τον σκύλο σας αγκαλιάζοντάς τον

Σε αντίθεση με ό,τι μπορεί να σκεφτεί κανείς, το να καθησυχάζετε τον σκύλο σας με φωνή και με χάδια είναι εντελώς αντιπαραγωγικό. Ακόμα κι αν έρθει να χουχουλιάσει κοντά σου, άφησέ τον, αλλά μην τον αγκαλιάζεις. Πράγματι, ο σκύλος σας δεν θα το εκλάβει ως παρηγοριά, αλλά ως επικύρωση της συμπεριφοράς του σε αυτού του είδους τις εκδηλώσεις. Ως εκ τούτου θα αφομοιώστε ότι το να φοβάστε κατά τη διάρκεια μιας επίδειξης πυροτεχνημάτων είναι η συμπεριφορά που πρέπει να υιοθετήσετε.

Αποφύγετε να μαλώσετε τον σκύλο σας

Ομοίως, μην επιπλήξεις ούτε τον σκύλο σου! Στην πραγματικότητα, Αυτό θα προκαλέσει μόνο περισσότερο άγχος και ως εκ τούτου θα επιδεινώσει την κατάσταση. Αφού δεν καταλαβαίνει τι συμβαίνει αυτή τη στιγμή, δεν θα καταλάβει ούτε γιατί τον μαλώνετε. Εάν ο σκύλος σας πρόκειται να κρυφτεί σε άλλο δωμάτιο, αφήστε τον ήσυχο, χρειάζεται να απομονωθεί.

Αποσπάστε την προσοχή του σκύλου σας με το παιχνίδι

Εάν ο σκύλος σας δεν είναι τρομοκρατημένος και μπορεί να παίξει, διασκεδάστε μαζί του ! Αυτή η θετική εκτροπή θα του το επιτρέψειαφομοιώστε τους ήχους των κροτίδων σε μια ευχάριστη στιγμή. Στη συνέχεια, οι πιθανότητες είναι ότι ο σκύλος σας θα φοβάται όλο και λιγότερο τα πυροτεχνήματα.

Ασφαλίστε τον σκύλο σας μέσα στο σπίτι

Το σπίτι σας, οι ήχοι των κροτίδων θα είναι ελαφρώς εξασθενημένοι σε σύγκριση με το εξωτερικό. Μπορείτε επίσης να βάλετε μουσική ή την τηλεόραση στο παρασκήνιο για να μειώσετε περαιτέρω αυτούς τους ασυνήθιστους θορύβους. Επιπλέον, αν ο σκύλος σας έχει την τάση να τρέχει, σίγουρα θα τον βρείτε στην άλλη άκρη του χωριού αν τον αφήσετε έξω!

Written by admin

Το Rhodesian Ridgeback, ένα σκυλί με το παρατσούκλι το λιοντάρι

Στα χωράφια το καλοκαίρι, προσέξτε τα στάχυα